Oplichter loopt in Duitsland tegen de lamp


Middelburg – Met de uitlevering door de Duitse politie van een 41-jarige man aan Nederland is afgelopen vrijdag mogelijk een oplichtingszaak uit 2009 opgelost.

Gesignaleerd
Tegen de man, zonder vaste woon- en verblijfplaats liep een Europees aanhoudingsbevel omdat hij via Marktplaats concertkaartjes aanbood die kopers na betaling echter nooit toegestuurd kregen. Dit overkomt ook een Noord-Bevelander die in november 2009 te goeder trouw zaken doet met de verdachte. De beloofde en betaalde kaarten voor een concert van een band in de Arnhemse Gelredome worden nooit geleverd.
In verzekering
De verdachte is overgebracht naar PI Torentijd in Middelburg en daar voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. Hij is in verzekering gesteld.

Advies
Fraude op internet kom helaas voor. Op bekende verkoopsites worden goederen aangeboden zoals telefoons, concertkaartjes en computers. Regelmatig worden de gekochte en (vooruit) betaalde goederen nooit geleverd aan de potentiële kopers. Wij adviseren mensen die zaken doen via internet, zo mogelijk een ontmoeting te hebben met de andere partij. De betaling en levering kunnen dan gelijktijdig plaatsvinden. Post aangetekend verzenden is ook een mogelijkheid (meer info op www.internetoplichting.nl).

Doe altijd aangifte
Wees dus alert bij het kopen van goederen op internet en neem bij verdachte situaties contact op met ons via 0900-8844. Bent u toch slachtoffer geworden van oplichting? Doe dan altijd aangifte.
Zoals het er naar uitziet gaat het hier om ‘onze’ oplichter (Wilfred dan wel Willem Sprengeman), die begin deze maand tijdens een verkeerscontrole werd aangehouden, en laat u niet misleiden door de eerste regel, er zijn veel meer gedupeerden dan deze ene!
Dit alles overgenomen (en terug te lezen) op Politie.nl, Koen bedankt nog voor de link!

Advertisements
Geplaatst in Actueel. 5 Comments »

5 Reacties to “Oplichter loopt in Duitsland tegen de lamp”

 1. leograper Says:

  Deze W Sprengeman is eind 2013 opgepakt en zit in voorarrest, volgende maand wordt zijn ‘zaak’ behandeld.
  Ik vrees niet dat het hier om dezelfde gaat, hij heeft onder vele namen de boel bedonderd, maar Harold Groothuizen volgens mij niet.
  Maar er zijn er meerdere opgepakt, even doorzoeken vrees ik, succes!

 2. Marga Says:

  Is deze “meneer” veroordeeld ? Wij hebben namelijk het sterke vermoeden dat dit ook “onze” meneer is al komen onze mails enz. uit Nederland. zie op opgeletopinternet en zoek Harold Groothuizen.

 3. leograper Says:

  Dames & Heren, gisteren ben ik benaderd door iemand die bij dagblad de Spits werkt, zij was bezig met een artikel van S omdat ook zij een tijd geleden opgelicht was, en jawel, het staat er op: http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2013/11/serie-oplichter-ontmaskerd , ook zij houd vanaf nu haar oren en ogen open vwb verdere info.
  Ik krijg van diverse contacten door dat hij zich op 7 januari moet verantwoorden in Middelburg…als er verdere info is dan zie je dat hier, maar gaat allen vanaf nu voor het gemak naar:
  https://leograper.wordpress.com/2013/09/12/dames-en-heren-ze-hebben-hem-sprengeman/

 4. leograper Says:

  Aan alle volgers van WS, ik heb na een nieuw bericht aan de PI in Zeeland nu een bericht ontvangen, en wel:

  Geachte heer Graper,

  In antwoord op onderstaande mail kan ik u het volgende meedelen. Het dossier met betrekking tot deze verdachte is nog niet binnen op het parket Zeeland-West-Brabant. Na binnenkomst zal de zaak worden beoordeeld. Ik zal uw e-mail in het dossier laten voegen zodat daar kennis van kan worden genomen. Voorts kan ik u meedelen dat de aangevers in deze zaak te zijner tijd via de afdeling slachtofferzorg op de hoogte zullen worden gebracht van het verdere verloop van deze strafzaak. Nadere informatie kan ik u in deze zaak niet verstrekken.

  Met vriendelijke groet,
  mw. M. Bos
  Beleidsmedewerker
  Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant

 5. Koen Says:

  Nu maar hopen dat hij geen taakstraffen rechter krijgt….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: