No Groupdeal!


Je kent ze wel, de kortingssites, zoals Groupdeal, VanVoordeel, Fleur, etc etc, allerlei (vaak dezelfde) artikelen die je soms wel voor de helft van de prijs aan kunt schaffen.

En tot voor een paar weken terug ging dat ook best redelijk, je krijgt wat er staat, en vaak voor een hap-snap prijs.
Tot ik enkele weken geleden een aanbieding zag voor mijn splinternieuwe HP Officet 8100 Pro eprinter, 4 cartridges voor bijna de helft van de prijs.
De cartridges op de aanbieding zagen eruit als, the real thing, HP logo erbij en ik moest de originele (HP 95x XL) codes aanvinken.
Dan duurt het soms weken voordat je de spullen krijgt, maar goed, dat is de korting dan ook wel waard.
Minder wordt het als daarna blijkt dat je een kloon product hebt aangeschaft.
De email naar Inktweb.nl en Groupdeal werd door Inktweb vlot opgepakt, en na wat wisselingen en een vraag naar HP leek het me beter dat ik het niet moest gokken.
Ik weet ook uit (zakelijke) ervaring dat HP heel moeilijk kan doen in dit soort situaties, Inktweb zei dan wel dat men mij de garantie niet kon weigeren, maar dit is wel een gevecht dat IK dan aan moet gaan.
Uiteindelijk reageerde Groupdeal veel later, en kreeg ik als antwoord;
“In de deal stond vermeld dat de cartridges geschikt zijn voor HP printers”, ja hallo HP vermeld ook geschikt voor HP Pro 8100!
Ook had ik volgens Inktweb schijnbaar ergens moeten lezen dat het om remanufactured cartridges ging, voucher nog maar eens twee keer bekeken, nee hoor niks!
Denk ik er dus eindelijk uit te zijn vandaag als ik bericht krijg van Groupdeal over de retour procedure, dat volgens mij meer lijkt op een hindernissenrace, zie hieronder wat er allemaal nodig is, en hoe lang zo iets kan duren, en wat er allemaal mogelijk mis kan gaan natuurlijk.
Ik heb alle overbodige zaken er uit gefilterd;

Wij raden u aan de bestelling te retourneren op het volgende adres: ergens in Heerhugowaard (ivm privacy weggelaten)
Bij de retourzending dient u een schrijven te voegen met daarin:
Reden van de retournering
> dit heb ik al 2 keer vermeld!
Uw aanbiederscode en uw persoonlijke code deze kunt u vinden in de voucher
> Die zij zelf ook hebben
Uw adres
> staat in de database, waar ze mijn spullen naar toe sturen

Let op! Alleen producten die binnen 7 werkdagen worden geretourneerd worden in behandeling genomen. Het product dient ongebruikt te zijn en in de originele verpakking te zitten.
Producten die niet aan deze voorwaarden voldoen kunnen niet in behandeling worden genomen.
> Addertje onder het gras? Ook een reden dat ik het niet terugstuur, want er kan zo maar een discussie ontstaan of dit vanaf levering is of vanaf laatste schrijven, ik ben inmiddels een gewaarschuwd mens.

Vervolgens kunt u contact met ons opnemen. Om uw terugstorting in orde te kunnen maken hebben wij de volgende gegevens nodig:
Bankgegevens (rekeningnummer en tenaamstelling)
> Waar ik alles mee betaal naar hen
Uw aanbiederscode en persoonlijke code
> Alweer?
Verzendbewijs (Track & Trace code)
> Natuurlijk, dat bewaart iedereen toch, kul, dubbelop, ze weten dat ik het heb!

Wij zullen dan overgaan tot terugstorting van het aankoopbedrag. Wij kunnen dit pas doen nadat de leverancier uw bestelling in goede orde retour heeft ontvangen, hier kan derhalve enige tijd over heengaan (maximaal 30 dagen).
> In in die tijd polsen, bellen, en de boel in de gaten houden, nee dank je, mijn frustratie niveau was al bereikt.

Dus mensen, vooral doorgaan met al die leuke deals, maar ik haak vwb Groupdeal af, of ze moeten het retourneren herzien en bijna net zo snel maken als het klik-klik bestel traject!


De eerlijkheid gebied mij te vermelden dat Groupdeal veel sneller als dat de mail vermeld is overgegaan tot het retourneren van het geld.
Dit omdat de leverancier zich er ook in had gemengd, dus die waren al akkoord.
Toch blijf ik bepaalde zaken betreuren, dat je zo’n aanbieding meerdere keren goed door moet (laten) lezen.
Een beetje hetzelfde als die verkapte (te gek voor woorden) vakantieaanbiedingen.

Advertisements
Geplaatst in Persoonlijk. Tags: . 6 Comments »

6 Reacties to “No Groupdeal!”

 1. leograper Says:

  Vervelend zeg, zal je idd altijd zien dat het een keer mis gaat als je iets retourneert.
  Ik denk dat het bij mij hielp dat ik er redelijk wat stampij van heb gemaakt.
  Ik vind het nog steeds heel erg misleidend, en sindsdien heb ik die HP deal ook niet meer gezien.
  Ik weet niet wat het was, maar mijn motto, is eerder behaalde ervaringen, dan maar € 6+, dan heb je iig een bewijs, ik hoop dat het goed komt voor je!

 2. Jeannette Says:

  Hallo Leo,
  Jij hebt in ieder geval nog je geld terugontvangen. Ik stuurde mijn zending precies volgens de door mij aan GroupDeal gevraagde en gekregen, inderdaad zeer uitgebreide instructies op 3 juni terug, en heb nu, op 27 juli, nog steeds geen geld terugontvangen. Bij navraag beweert GroupDeal na wat heen en weer gemail dat de leverancier zegt dat mijn pakketje niet is ontvangen. Een pakketje dat gewoon door de brievenbus past versturen met verzendbevestiging kost onevenredig veel, dus dat heb ik niet gedaan. Echter, het is bijzonder onwaarschijnlijk dat het pakket niet is aangekomen. Het is wel toevallig dat dit nooit gebeurt bij een gewone webwinkels en postorderbedrijven en bij GroupDeal wel. GroupDeal maakt zich op deze manier wel erg ongeloofwaardig. Hopelijk krijg ik alsnog een positieve reactie op mijn laatste email. Indien ik alsnog mijn geld terugontvang zal ik dat op deze site vermelden.

 3. leograper Says:

  Ik blijf er bij dat de advertentie op zijn minst misleidend was, alle zaken, het HP Logo, HP bestelcodes en geschikt voor de 8100 pro, zonder iets in de nabijheid dat deed vermoeden dat het om een kloon ging, de door u genoemde gegevens stonden wellicht ergens anders, wat dat betreft was er op de voucher helemaal niets van terug te vinden, en dit is je officiële koop document.
  Hieruit ontstond ook mijn vrees die ik naar u uitte, dat ik het nu wel terug kan sturen maar er mogelijk problemen komen met de 7 dagen, want vanaf wanneer tellen die, ik kreeg per slot van rekening van Groupdeal veel te laat antwoord met een naar mijn stellige mening lullig antwoord.
  Aan de andere kant werd ook nergens het merk G&G genoemd, wat waarschijnlijk veel duidelijker was geweest.

  Al met al is het één grote domper, zonde van de tijd en moeite, eerst een hoera stemming, dan lang wachten op je spullen, maar goed, er was geen haast, dan weer lang wachten tot Groupdeal reageert, jullie waren stukken vlotter moet ook gezegd, en nu allerlei acties van mijn kant.
  Ik heb meen ik in 1 minuut, een aantal clicks en Ideal de zaak bezegeld, en als ik nu zie wat ik allemaal moet doen, terwijl bijna alle data voorhanden is bij Groupdeal.
  In de vele jaren dat ik bij een autodealer werkte waren retour procedures vele malen beter (geautomatiseerd) geregeld, en ik proef uit deze lijst aan acties dat Groupdeal daar vrijwel niets voor heeft, en het door allerlei mensenhanden gaat, heel jammer.

  Het zou veel handiger zijn als ik het naar jullie terugstuur en jullie een digitale claim naar bijv Groupdeal sturen, ik snap hoe de deals werken, maar dit is super omslachtig, met veel te veel ruimte voor (menselijke) fouten, waar ik als consument dan wéér achterheen moet, allemaal negatieve energie.

  Vwb HP, zoals gezegd, ik weet hoe zij werken, heel veel jaren met allerlei hardware van hen gewerkt, strakke lijnen vwb SLA’s ed, als bedrijf wordt er naar je geluisterd, maar de consument moet heel sterk in zijn schoenen staan als er anders dan HP ingezet wordt.

  Ik ga het pakketje a.s. maandag of dinsdag opsturen, en hoop stellig dat ik niet 30 dagen moet wachten, en ik er niet voortduren achterheen moet (bellen)…

 4. Martijn Oud Says:

  Hi Leo,

  Wij hebben destijds contact gehad via de email. Vervelend dat u een slechte ervaring heeft gehad met Inktweb.nl (en Groupdeal). Het is onze bedoeling als bedrijf om middels een actie als deze bekend te vergaren. Dat moet het natuurlijk wel een positieve ervaring zijn! Ik hoop dat deze ervaring u niet heeft afgeschrikt bij onze webshop!

  Ik wil even het volgende verduidelijken;

  1. Op de aanbiedingspagina stond duidelijk vermeld dat het gaat om remanufactured/huismerk producten. Als u hier overheen leest is dat jammer, maar geen probleem. In Nederland mag u (gelukkig) altijd binnen 7 werkdagen retouren zonder vragen.

  2. Met betrekking tot garantie, HP mag inderdaad uw garantie niet laten vervallen voor het gebruik van remanufactured of compatible producten. Ze doen echter wel erg hun best om dit te laten lijken. Gelukkig is het simpelweg niet toegestaan in de EU om dit te verbieden.

  3. Er wordt inderdaad veel informatie gevraagd in het retourformulier, dit heeft echter wel een reden. Artikelen worden retour gestuurd naar de leverancier (in dit geval Inktweb.nl). Wij ontvangen vaak pakketten met cartridges zonder enige verdere informatie. Geen naam, adres of telefoonnummer. Het wordt dan lastig om alles verder af te handelen. De uitbetaling gebeurt weer via de verkoper (Groupdeal). Niet het meest makkelijke proces, dat ben ik absoluut met u eens, maar standaard werkwijze met dergelijke dagaanbiedingen.

  Persoonlijk zou ik u aanraden om de producten gewoon retour te sturen. Het is ook zonden als u het niet gaat gebruiken.

 5. leograper Says:

  Jazekers Dolf, alleen alles leek te wijzen naar the real thing, en er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid dat HP van één of meerdere pallets ouwe meuk af wil, duim je met me mee als ik ze over een aantal weken plaats? 😉

 6. Dolf Says:

  ik trap er ook weleens in ! het is het oude Adagio, als het te mooi lijkt om waar te zijn is het dat ook !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: