Grootschalige oplichter actief op Marktplaats


Er is al geruime tijd op Marktplaats een persoon genaamd Wilfred (of Willem) Sprengeman actief  mensen die (te) goed van vertrouwen zijn oplicht!

Over het algemeen, tot dusverre alleen maar, gaat hij in op verzoeken van mensen die op Marktplaats  verzoeken voor kaarten plaatsen van evenementen, en vooral concertkaarten zoeken.
Hij biedt ze voor een normale prijs aan, en als je eenmaal reageert, dan heeft hij over het algemeen binnen 1 of 2 minuten al een antwoord klaar.
Dit gedrag doet vermoeden, en wordt op verschillende fora ook geopperd, dat hij voornamelijk vanuit Internetcafé’s opereert.

Kijk ook even voor de allerlaatste informatie en gegevens die Wilfred gebruikt (zijn aliassen, email adressen en rekening nummers) op Waar Waart Willem Sprengemen!

In onze familiekring overkwam het de vriendin van mijn zoon, ze wilde van haar zuurverdiende geld kaartjes kopen, omdat ze te laat was, vrij snel na het plaatsen kwam ‘Marco van Egmond’ alias voor Wilfred Sprengeman in actie.
Binnen 10 minuten waren er 5 berichten heen en weer gegaan, en had zij besloten de ene helft (€ 50) nu, en de andere na levering te betalen, op zichzelf was dit een schappelijke prijs, want dat kostten ze toentertijd ook.
Tja, en dat blijkt als het te lang duurt, dat je kriebels krijgt, en helaas dan pas met Google wat zaken gaat zoeken, het overkomt er meer dan je denkt.

Maar ik laat het er natuurlijk niet bij zitten, net als een eerder voorval, en gooi de boel open voor de rest, in de hoop dat men ook deze waarschuwing vindt voordat het te laat is.
En dat moet jij ook doen, natuurlijk schaam je je nu kapot, en ben je vooral boos op jezelf dat je zo/te goed van vertrouwen was, maar ik zeg, doorlezen, en laat het weten aan de adressen (fora) die verder op staan!
Helaas zal je dus voor meer inhoudelijke zaken de links moeten volgen, anders is het alleen maar een herhaling van tekst, wel zal ik een aantal steekwoorden etc. en zinnen plaatsen, in de hoop dat Google deze goed oppakt.

Hier komen de gegevens en webadressen wiens raad je kunt volgen of bij een vermoeden vooraf kunt raadplegen over mogelijke oplichters;

Allereerst staat er een heel item op www.opgeletopinternet.nl, iedereen die door deze (of natuurlijk een andere) man is opgelicht raad ik zeker aan hier naar toe te gaan, en je verhaal hier te doen.
Alles over deze persoon staat op: www.opgeletopinternet.nl/index.php?topic=141.msg1841#msg1841

Alle Markplaats gedupeerden kan je vinden op: mpgedupeerden.nl/viewtopic.php?f=110&t=2134&start=250&st=0&sk=t&sd=a, voor direct een actuele lijst met de laatste verhalen ga naar: mpgedupeerden.nl/viewforum.php?f=19

Het gaat dus eigenlijk om Willem of Wilfred Sprengeman, hij was op het moment dat hij inging op haar verzoek voor 2 kaarten van een concert pas 3 weken actief op Marktplaats, ook iets om op te letten!

Deze man heeft inmiddels dus al minimaal 229 mensen gedupeerd voor een bedrag van meer dan € 27.000!

Volgens sommige berichten op de fora zou deze persoon zich vaak in de omgeving van Brussel bevinden, en dan vermoedelijk in een internetcafé dit soort zaken doen, één iemand heeft het IPnummer kunnen achterhalen dat naar zo’n café verwijst.
Lees ook over een specifiek voorval op xead-ondernemen-werk.plazilla.com/oplichting-op-internet, in 1e instantie lijkt het niet om dezelfde persoon te gaan, maar verderop komt de naam Wilfred Sprengeman weer tevoorschijn.

De man maakt overigens over het algemeen gebruik van email adressen die eindigen op @ymail.com en betrekt vaak een vrouw in het email adres om vertrouwen te wekken dat het om een stel zou gaan.

Hij heeft het altijd over zijn ‘werk in Duitsland’ en laat ook naar een Duitse rekening het geld overmaken, meestal in de vorm van:
“Bankgegevens, zijn Duits ivm werkgever commerzbank dus in Duitsland toelichting, buitenland betaling aanklikken, land bank Duitsland invullen en IBAN en BIC invullen”
of zoals onlangs:
“Bankgegevens, zijn Duits ivm werkgever dus in Duitsland toelichting, buitenland betaling aanklikken, land bank Duitsland invullen en IBAN en BIC invullen”
Het meest recente adres en telefoonnummer dat hij heeft gebruikt zijn: 0049-15211920264, en dat nummer lijkt te kloppen, want ze heeft hem gesproken!

ingridvanegmond@ymail.com was overigens het laatst bekende email adres, dat overigens bekend is bij https://www.mijnpolitie.nl/index.shtml (ook een goede site om gegevens te checken!) maar hij gebruikt er veel meer, let wel, en kijk uit, de namen die Willem Sprengeman misbruikt kunnen bestaande mensen zijn, dus opgepast hoe je er mee omgaat, het gaat om pseudoniemen!
Voor onze zuiderburen (België), ook hier is hij actief, en vermoedelijk dus ook wonende, zie voor de lotgevallen bij jullie op: http://mpgedupeerden.nl/viewtopic.php?f=29&t=2183

Dus mensen laat je horen, en schrijf je in, opdat deze lowlife opgepakt gaat worden! Succes!


30 juli 2012:
Nog wat nagekomen info, ga naar de link van de Belgische Gazet waar je ziet dat deze man in 2010 al is aangehouden, echter wat en hoe daarna ontbreekt.
Wel heb ik intussen informatie ontvangen dat de Nederlandse politie een gerechtelijk onderzoek is begonnen, dus mensen, aangifte doen!

Advertisements

532 Reacties to “Grootschalige oplichter actief op Marktplaats”

 1. leograper Says:

  Kijk even voor info op:
  https://leograper.wordpress.com/2013/09/12/dames-en-heren-ze-hebben-hem-sprengeman/ daar staat ook een link naar het OM Middelbrug: http://www.om.nl/onderwerpen/subhome/ en vraag daar even na of ze je aanvraag hebben, en zo niet wat jij of zij daar aan kunnen doen.

  Dit geld overigens voor iedereen die evt nog niets heeft vernomen…

 2. Familie van Haren Says:

  Beste meneer Graper,

  Het is al enige tijd geleden dat ik een berichtje op uw site heb gezet ivm met oplichting door onderstaande persoon (eerst heb ik gereageerd onder anoniem, later heb ik gereageerd onder Carin) Na onderstaande mail heb ik meteen contact opgenomen met de politie waar ik in januari 2013 aangifte had gedaan van deze oplichting. Mijn vraag aan de politie was wat ik hier eigenlijk over te horen zou krijgen. De politie gaf aan dat ze alle aangiften die met de zaak te maken hadden erbij haalde. Nu zie ik dat in mijn procesverbaal de naam Wilfred (Willem) Sprengeman genoemd wordt dus ik hoop dan ook dat ze de link kunnen leggen. Mijn telefoontje van nu om de politie er attent op te maken deed er niet toe. Met andere woorden een aantekening maken was er niet bij. Helaas, wederom weinig medewerking. Nu maar afwachten. U wederom bedankt voor het op de hoogte houden van de stand van zaken.

  Met vriendelijke groet,

  Carin van Haren

 3. leograper Says:

  Dames & Heren, gisteren ben ik benaderd door iemand die bij dagblad de Spits werkt, zij was bezig met een artikel van S omdat ook zij een tijd geleden opgelicht was, en jawel, het staat er op: http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2013/11/serie-oplichter-ontmaskerd , ook zij houd vanaf nu haar oren en ogen open vwb verdere info.
  Ik krijg van diverse contacten door dat hij zich op 7 januari moet verantwoorden in Middelburg…als er verdere info is dan zie je dat hier, maar gaat allen vanaf nu voor het gemak naar:
  https://leograper.wordpress.com/2013/09/12/dames-en-heren-ze-hebben-hem-sprengeman/

 4. leograper Says:

  Voor zij die nog niets hebben vernomen, wellicht kan je hier iets mee, al was het maar voor wat pepers bij sommige mensen inbrengen? http://www.politiewaarismijnaangifte.nl/

 5. leograper Says:

  Waar baseer je dit op dan, want vooralsnog zit hij nog steeds in voorarrest afwachtende de spullen die binnen moeten komen voordat er een zaak van gemaakt wordt.
  Dit zou impliceren dat jij weet (wanneer) dat hij (tijdelijk) vrijkomt?

 6. Linker Says:

  Bloedserieus.

 7. leograper Says:

  Het ontgaat mij even hier, is dit ironisch bedoeld?

 8. jesper Says:

  En nog steeds is hij actief. Op 26 november is hij te vinden in vak 124 van de arena bij wedstrijd ajax barcelona.Rijnummer en stoelnummer bij Ajax bekend. F side geinformeerd.

 9. leograper Says:

  Aan alle volgers van WS, ik heb na een nieuw bericht aan de PI in Zeeland nu een bericht ontvangen, en wel:

  Geachte heer Graper,

  In antwoord op onderstaande mail kan ik u het volgende meedelen. Het dossier met betrekking tot deze verdachte is nog niet binnen op het parket Zeeland-West-Brabant. Na binnenkomst zal de zaak worden beoordeeld. Ik zal uw e-mail in het dossier laten voegen zodat daar kennis van kan worden genomen. Voorts kan ik u meedelen dat de aangevers in deze zaak te zijner tijd via de afdeling slachtofferzorg op de hoogte zullen worden gebracht van het verdere verloop van deze strafzaak. Nadere informatie kan ik u in deze zaak niet verstrekken.

  Met vriendelijke groet,
  mw. M. Bos
  Beleidsmedewerker
  Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant

 10. leograper Says:

  Dafne? Ik zie deze naam niet in de laatste reacties?
  Mooi dat je geholpen bent, doen we het voor hier!…

 11. Nicole Says:

  Dafne, merci voor deze info, want ik ben net aan het onderhandelen over tickets voor de Efteling en moet op dezelfde rekening storten, maar zijn slecht Nederlands maakte me achterdochtig, vandaar dat ik op zoek ging naar meer info. Bij deze dus gevonden, overschrijving zal dus niet gebeuren.

 12. leograper Says:

  Vrees dat dit niet W is, die heeft normaliter Duitse bankrekeningen, succes!

 13. Dafne Says:

  Ik vrees dat wij het ook vlaggen hebben… wij kochten via tweedehands.be twee kaartjes voor werchter zondag van ” Anke van Laar” uit Baarle Hertog en betaalden op een Nederlandse ing-rekening 145€ ( kaartjes+ aangetekende verzending) tot op heden nog geen kaartjes in de bus én geen antwoord meer op mails! Morgen ga ik bellen naar ING om te kijken op wiens naam die rekening staat.

  help…

 14. leograper Says:

  Dankje, en vwb dat laatste, en zijn hier al zat vrijwilligers die W op zijn/haar manier willen ‘bedanken’…;)

 15. cornelis jacob landvreugd Says:

  moniquezomer@ymail Succes, laat me weten indien je meer info nodig hebt.

  Kunnen we hem niet in de val laten lopen? Ik ben geoefend bokser en doe graag mee.

  groet,

  Kees

 16. leograper Says:

  Helaas dus nog steeds (zo lijkt het) onverminderd actief, had je ook nog zijn email adres?

 17. leograper Says:

  Hij heeft dus nu alles veranderd, zelfs zijn bankrekening, opletten dus mensen, gelukkig pakt Google dit direct na publiceren op!
  Dank voor de verse info, ga het er direct bijzetten!

 18. Anti Oplichter Says:

  Ook ik ben in aanraking gekomen met deze , ja hoe zal ik het noemen? Probleem !!!!!!!

  Hij wil dat we een deel van het geld overmaken, nadat je de kaarten hebt ontvangen,
  betaal je de rest. Dus je krijgt niks.

  Ben er op het laatste moment niet op ingegaan. Instinctief. Hij flipte helemaal.

  Hij/zij gaf me deze gegevens. Dus dit zijn ze laatste gevens.

  Kunnen we gewoon niet zelf iets doen? Op zn Robin Hoods of Batmans 😉

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Onze gegevens,
  tav
  naw
  Fam W. van Dijk
  Lempersstraat 3
  6461XB Kerkrade

  Bankgegevens.

  Als u in internetbankieren zit, buitenland betaling aanklikken, en land bank wijzigen in duitsland. Als u nog vragen heeft kunt u even bellen.

  internetbankieren, buitenland betaling aanklikken, land bank duitsland aanklikken en dan IBAN invullen.

  IBAN: DE62305500001001182003
  BIC WELADEDNXXX

  Bij vragen kunt u altijd even bellen met ons telefoonnummer 0049-15217590833
  groeten Wilbert en Willeke Van Dijk
  willeke_vandijk@yahoo.com
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 19. leograper Says:

  Nog even volhouden…

 20. NicM Says:

  Mensen, ik vind het echt ongelooflijk dat deze man nog gewoon zijn gang kan gaan! Kijk eens hoe lang dit al speelt, hij is in 2010 al opgepakt in belgie: http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/antwerpen/nederlander-die-internetfraude-pleegde-in-cel.aspx

 21. R Says:

  Ik snap het! Goed dat er beweging in zit. Er zijn in ieder geval tot nu toe geen slachtoffers meer bij gekomen hier, dat is al een kleine overwinning opzich. Keep up the good work!

 22. Koen Says:

  WS leest mee…. ;- )
  maar er is beweging

 23. R Says:

  Wat een stilte….. Goed nieuws?

 24. Koen Says:

  @WS de gemeente Brummen was onverwacht erg cooperatief !!!
  daar ben je op een onzalige dag geboren ! is je moeder trots op je ?

 25. Koen Says:

  @WS…. erg stil de laatste tijd he ! kijk maar goed over je schouder,
  het komt altijd onverwacht…..

 26. Gedupeerde Says:

  Lijkt me niet goed om hier dat te vermelden want “de vijand kijkt mee”.

 27. Koen Says:

  @Gedupeerde
  heb je ook geluids materiaal ? voicemails, telefoontjes enz.

 28. leograper Says:

  Och kleine moeite dadelijk voor de Politie om zijn Gsm te tracken, is veel beter dan welk IP dan ook, ik ruik zweet…

 29. Gedupeerde Says:

  Ik werk ook mee aan het onderzoek; zal mijn bewijs alvast verzamelen!

 30. Koen Says:

  het lijkt er ook op dat WS nu in Duitsland zit…gezien zijn mobiele telefoon nummers, de IP adressen wijzen ook in die richting ! vorig jaar zat hij rondom Brussel Zuid….

 31. Aatje Says:

  Ik heb gisteren bericht gekregen uit Duitsland dat er een onderzoek is gestart naar WS en dat ze de aangiften doorzetten naar Nederland. Ze zouden gaan meewerken aan t onderzoek en de uitkomsten gaan volgen. Wow… Begint echt beweging te komen….

 32. Nancy Says:

  Koen, mocht Justitie van nog meer gedupeerden hun verhaal willen horen, ik sluit me bij het rijtje aan.

 33. R Says:

  Koen, wat goed nieuws! Zouden ze dan eindelijk de ernst van deze zaak inzien?! En zoals Leo aangeeft, er zijn genoeg mensen die ook hun verhaal willen doen. Mochten ze daar om vragen, geef dat zeker aan! Hopelijk krijgen we snel een vervolg…. Er zit in ieder geval weer actie in!

 34. Koen Says:

  Leo, ik heb ook de opnames van mijn voicemail , SMS-en en opgenomen gesprekken van die gestoorde naar Justitie gestuurd…
  De molens van de Overheid malen langzaam maar heel fijn !

 35. leograper Says:

  Hé Koen, goed nieuws, alhoewel, ook helaas weer drie erbij, zoals je kunt zien.
  Monique, Mario en Marianne, absoluut BIJ de politie aangifte doen, niet digitaal, telt niet mee zoals eerder gemeld.
  En Koen laat in je reactie naar Justitie duidelijk (middels een voetnoot ofzo) blijken dat meerderen (zoals mijn schoondochter) ook hiertoe bereid zijn…

 36. Koen Says:

  …HA ! zojuist een schrijven van Justitie ontvangen waarin gevraagd wordt om te getuigen tegen WS ! zou het dan toch gebeuren ??!!!

  wordt vervolgd !!!

 37. Koen Says:

  WS , weer een bedreiging erbij !!! de lijst wordt lang….
  heb je al eens gekeken waar de afkorting KCT vandaan komt ?
  als die mannen je te pakken nemen lach je niet meer…

 38. leograper Says:

  Het heeft er wel van weg idd, alle keren dat het mij overkwam en een paar andere had hij redelijk wat alcohol op, klaarblijkelijk heeft hij dat nodig voordat hij aan het bedreigen gaat…

 39. leograper Says:

  Welkom Esther, mocht je andere gegevens dan vermeld in het andere (laatste) artikel hebben dan mag je ze sturen.
  En idd kickt hij er op, ziek als hij is, maar we hebben al velen kunnen behoeden voor, en dat is mooi meegenomen..

 40. Fiene Says:

  Dan kunnen ze zijn locatie ongeveer wel bepalen, een eigen woning heeft deze sukkel natuurlijk niet, zeult van internetcafe naar de volgende en dan nog praatjes hebben.
  Aan zijn bericht vol met taalfouten te lezen zal hij wel weer flink onder invloed zijn, zo klinkt hij ook in z’n voicemails, slissend en hakkelend, sneu naar mannetje die Wilfred.

 41. Esther Says:

  Hallo allemaal,

  Ik volg al vrij lang jullie reacties en nadat ik vanavond de reactie van w las moet ik toch even reageren.

  Ik ben zelf zo onnadenkend geweest om me 2 keer te laten oplichten door vermoedelijk deze man. Hij reageerde met 2 verschillende namen en bankrekeningnummers en ik ben er stom genoeg gewoon met open ogen in getrapt.

  Ik ben net zoals jullie heel boos geweest maar vooral kwaad op mezelf. Oproepen om de handen ineen te slaan zijn heel nobel maar volstrekt nutteloos. Jullie strelen alleen maar zijn ego door hem op deze site zoveel aandacht te geven. Ik ben het helemaal met jullie eens dat deze man volstrekt kansloos is maar karma is a bitch when it bites you in the ass. En dat moment komt vanzelf want vroeg of laat licht hij een keer een hooggeplaatst iemand op en dan pakken ze hem in no time. Kwestie van afwachten. Ik zou persoonlijk wel de reacties van gedupeerden blijven plaatsen zodat andere mensen er lering uit kunnen trekken. Hoe meer aandacht hoe meer hij er op kickt. Hij heeft nu leedvermaak maar binnenkort hebben wij dat… Kwestie van de langste adem..

 42. leograper Says:

  Hij zat weer in één of ander internetcafé denk ik, hij zat aan een rits beschikbare IP’s.
  Alleen de politie kan meer gegevens opvragen vrees ik, dus ik bewaar alles, want zijn houden ook logs bij…

 43. Fiene Says:

  En kijk eens wie zich weer eens meldt, hij kan het toch niet laten deze WS, brutaal is hij maar nog dommer dan dat hij brutaal is. Wilfred, wie het laatst lacht lacht het best en je komt echt binnenkort aan de beurt en dan sta je volop in de belangstelling (in de gevangenis) dat vindt je toch fijn???
  Leo, heb je z’n IP adres kunnen achterhalen?

 44. MP Says:

  Dan nog maar een keer, ook om WS nog maar even zijn zeer grote mond te snoeren letterlijk de twee berichten die vandaag door WS zijn verstuurd aan mijn client (bewijs aanwezig en doorgesluisd naar…….:):
  1. “Te laat kerel JOUW GELD HEB IK NU. HAHAHAHA DOMME LUL”
  2. Hahaha. Ga lekker met vakantie met jouw centen. Dombo”
  Niet een lichtelijk maar zwaar gestoorde (en niet zo erg slimme) persoonlijkheid die snel uit de maatschappij moet verdwijnen. Zeker als hij met ernstige ziektes gaat spotten. Zelf is hij nog ernstiger ziek….

 45. leograper Says:

  Alles wat ik weet heb ik niet hier vernomen, de enige leugenaar hier ben je zelf, en ook ik hoop dat de rijen zich idd snel zullen sluiten om je.

 46. WS Says:

  hahahahaha die Leo, alleen maar onwaarheden verkondigen, je bent een grote leugenaar Leo Graper, Laat je vooral door de fantasie verhalen van Koen Over meeslepen. hahahahahah. Overigens hoop ik dat diegene die ernstig ziek is in jouw omgeving Koen dat je er onder lijdt, je verdient het na een hoop onwaarheden te schrijven over iemand die je niet kent.

  Neem een voorbeed aan Roel, gaat tenminste gedegen op onderzoek, dat verhaal met je zogenaamde detective klopt geen ene reet van.

  En nu, de rijen zijn gesloten,

  Succes allemaal

 47. leograper Says:

  Dank voor de gegevens, idd, alleen aangiften in het bureau worden ‘geteld’, tijd geleden wel vernomen dat er een onderzoek en Europees bevel zou zijn, maar S schijnt geen vast woon/verblijfplaats te hebben…

 48. Gedupeerde Says:

  Wij zijn deze week ook opgelicht en zijn een aanzienlijk bedrag kwijtgeraakt voor zogenaamde kaartjes voor deze musical maar we hebben de kaarten nooit ontvangen. Lijkt een vertrouwd persoon maar de de waarheid is anders. Hij trad in ons geval op met een schuilnaam EJ Meijer met als woonplaats Kerkrade. Werkt ook in ons geval met een bankrekening in Duitslandf. Doet op dit moment zaken met o.a. tel.nr. 0049-15772346990. Een van zijn E-mailadressen is emeijer@rocketmail.com. Voorstel is om aangifte te doen. Kan blijkabar alleen op een politiebureau./ Werkt dat of doen we een gezamenlijke actie richting Politie die al met het strafrechtelijk odnerzoek bezig is?

 49. leograper Says:

  Sorry dat het zo cryptisch moet, maar er staat;
  (LETOP 7kamp=zevenkamp, rdam=rotterdam, dit voor de email robot sniffers)…

 50. Adrie Says:

  Het mailadres klopt niet…
  Uw bericht kan niet worden bezorgd bij de volgende personen of distributielijsten:

  7kamp.rdam@Upcmail.nl
  Er is een fout opgetreden bij de bezorging op het e-mailadres van deze geadresseerde. Microsoft Exchange probeert dit bericht niet opnieuw te verzenden. Probeer het bericht nog eens te versturen of geef de volgende diagnosetekst door aan uw systeembeheerder.

  De volgende organisatie heeft uw bericht geweigerd: [213.46.255.2].

  Ik wilde mijn gegevens doorspelen….

 51. Koen Says:

  …nogmaals ! doe een papieren aangifte op het politie bureau, het is al vaak gezegd maar de internet aangiftes zijn niets waard !
  en blijf op je stuk staan als je door de Politie met de internet aangifte kluit
  in het riet gestuurd wordt !!!!
  en S…. ik weet nu waar je zit…. kijk vooral over je schouder….kl**tzak,

 52. Adrie Says:

  UPC mail.nl of .com?

 53. R Says:

  Het is absoluut niet mijn bedoeling om hier ruzie te maken. We zijn hier allemaal met hetzelfde doel, daar heeft Leo helemaal gelijk in.

  Echter ben ik het gewoon niet eens met de manier waarop Adri zijn actie spontaan heeft afgekapt. En het is ook niet mijn bedoeling om kwaad over te komen, Nancy. Maar ik wil mijn punt wel duidelijk maken en dat leek de eerste keren niet te lukken!

  Adri heeft zich hier al een tijdje niet meer laten zien? Ik hoor graag van hem of hij zijn actie nog door wil zetten en ik ben erg benieuwd welke plannen hij heeft, en via Leo kunnen we prima met elkaar in contact komen!

  Ik zou willen dat ik meer kon betekenen, maar ik heb helaas niet de contacten, middelen, tijd en het geld om iets dergelijks op te starten; maar ik lever graag mijn bijdrage.

  Dus, kunnen we de handen ineen sluiten? Koen heeft hier ook al de nodige tijd en energie in gestoken, en ik hoop dat je situatie snel verbeterd!

 54. leograper Says:

  Even een reactie voor iedereen;
  Ik denk dat velen hier het goed zat zijn/worden dat S nog steeds rondloopt, dat staat vast.
  Positief is wel dat we al even geen nieuwen er bij hebben gekregen, het zal toch niet?
  Het laatste dat we moeten doen is elkaar opjuinen, op welke manier dan ook.
  We zitten hier allemaal met hetzelfde doel.
  En soms blijkt toch maar weer hoe gemakkelijk je na OK of enter denkt van, ai, dat had ik beter zo en zo kunnen verwoorden.

  Laat ik bij deze een voorzet geven;
  Iedereen die met elkaar, directer dan via de Blog wil communiceren laat dat mij weten op 7kamp.rdam@Upcmail (LETOP 7kamp=zevenkamp, rdam=rotterdam, dit voor de email robot sniffers).
  Doe dit met een account anders dan Yahoo, Gmail of Hotmail, en vanaf de plek waar je normaal ook hier reacties achterlaar, zo kan ik het IP checken.
  Goed begin?

 55. Koen Says:

  we hebben S al eens als Vera voorbij zien komen op dit blog ! je kunt echt niemand vertrouwen op het Internet ! S leest gewoon mee en amuseert zich geweldig…. maar ik zal hem krijgen….
  als ik mijn handen eenmaal vrij heb gaat al mijn vrije tijd (en dat is heel veel)
  er in zitten !!!! bij het KCT geven we nooit op !!!

 56. Nancy Says:

  Wat je nu al voor de 3de keer aangeeft? Rustig maar, ik wist niet dat je kwaad werd. Ik hou het hier voor gezien.

 57. R Says:

  Dat klopt, en dat is mijn punt;

  Ik ben bereid om mee te werken, met enige controle van Leo waar hij al ja tegen heeft gezegd. Wat ik nu al voor de 3e keer aangeef. Ik opper niet dat hij S is, of dat jij dat bent Nancy, ik opper dat ik sinds mijn oplichting een stuk voorzichtiger ben geworden.

  We weten inmiddels allemaal waar S toe in staat is, en ik vind hem bijdehand genoeg om hier een clubje op te richten. Wij als gedupeerden zijn blij met vrijwel iedere vorm van actie momenteel, maar hij kan ons zo weer in de maling nemen.

  Dus, Adri, als je hier echt zoveel moeite in wil steken, kun je contact opnemen met Leo, en dan heb je al mijn steun.

 58. Nancy Says:

  Ik kan trouwens in geen enkel mailtje van Adri lezen dat hij vraagt om hem persoonlijke gegevens toe te zenden. Hij vraagt alleen aan degene die daadwerkelijk aangifte hebben gedaan om zich bij hem te melden.

 59. Nancy Says:

  Met andere woorden, R, jij zou dus ook S kunnen zijn of misschien ben ik wel S! Spijtig genoeg is bijna niemand meer te vertrouwen op het Internet.

 60. R Says:

  Beste Nancy,

  Ja dat vind ik nog steeds. Ik ben het zeker met Adri eens dat we met een grote groep actie zouden kunnen ondernemen. Ik ben alleen in de zaak gedoken en ik heb gemerkt dat ik alleen gewoon geen kans maak.

  Echter, zoals ik al eerder aangaf, ga ik niet zomaar al mijn gegevens naar iemand toezenden die ik niet ken. Hoe weet ik dat ik met Adri te maken heb, en niet met S zelf?

  Daarom: ik ben er zeker voor in om de handen ineen te sluiten, maar wel met enige controle. Dus Nancy, had je mijn post beter gelezen, was zo’n reactie niet nodig geweest.

  En wat Jaqueline zegt, is mij ook opgevallen. Als Adri zijn gegevens niet volledig kenbaar maakt, waarom zouden wij dat dan wel doen?

  Ik ben voorzichtig geworden. En dat is niets ten nadelen van Adri, zijn oproep is natuurlijk goed, maar ik wil wel weten met wie ik te maken heb.

 61. Jacqueline Says:

  Ik ben het eens met Nancy, ik stond op het punt de politie-aangifte door te sturen – met al mijn persoonlijke gegevens – totdat ik het email adres beter bekeek: Adri Mercedesfan …(?!)
  Dat heeft mij ervan weerhouden.

 62. Nancy Says:

  Beste Koen,
  Het spijt me dit te moeten lezen … weet ook niet goed wat ik nu zeggen moet.

 63. Nancy Says:

  Beste R, vind je het nu nog kort door de bocht als er van de honderden gedupeerden hier op het blog er maar 3 gereageerd hebben op de oproep van Adri waaronder o.a. ik?
  In mijn ogen heeft Adri gewoon gelijk.

 64. leograper Says:

  Op zich prima, ik kan in principe met de extra gegevens in de mail de herkomst bepalen.
  Vermits iedereen met een echt account mailt, dus geen hotmail, yahoo ea webmail.

 65. R Says:

  @Adri, dat is wel erg kort door de bocht, vind je ook niet?

  De rede dat je van mij geen reactie hebt gehad is omdat S mee leest, en wie zegt dat jij bent wie je beweerd? We weten inmiddels dat S brutaal genoeg is. Ik ben voorzichtig geworden. En met mij vele anderen, waarschijnlijk.

  Ik ben zeker bereid moeite in deze zaak te stoppen, zelf heb ik ook al actie ondernomen, maar ik zou graag willen dat Leo (blog eigenaar) hier tussen zit om bijvoorbeeld e-mail adressen aan elkaar door te spelen.

 66. Koen Says:

  @Nancy en Adri
  we kampen met een ernstige zieke in ons gezin……
  ben dus even weg van het slagveld, maar ik kom terug !

 67. Bertje Says:

  Ik ben ook recent opgelicht, met de gegevens die José noemt. Het gaat maar door als ik het zo lees.

 68. Nancy Says:

  Dat heb je heel mooi gezegd, Adri.

 69. Adri Says:

  Er zijn een paar reacties gekomen, maar de meeste mensen vinden het dus wel best. Nou, ik ook. Ik stop er mee.
  De misdaad loont dus.
  Vuilnis, je hebt niets te vrezen, ik laat je gewoon met rust.
  Aan al die mensen die ZO heel erg verontwaardigd LIJKEN te zijn: Succes met het verwerken.

 70. Nancy Says:

  Koen, wat is het stil rond je! Hoe zouden wij in contact kunnen komen met elkaar?

 71. Adri Says:

  Hallo R en alle andere gedupeerden.
  Zouden alle mensen die daadwerkelijk aangifte hebben gedaan zich bij mij willen melden?
  Met een hele lijst met namen en adressen ga ik dan desnoods via een advocaat aan het werk.
  Ook heb ik wat goede contacten binnen de politie. Laten we gezamenlijk proberen dit stuk vuilnis in de bak te krijgen.
  Ik ben vastbesloten hier veel vrije tijd in te gaan stoppen. Dit heb ik al eerder gedaan bij iemand die mij opgelicht heeft en die persoon is er absoluut niet blijer van geworden toen ik hem aangepakt heb.
  Ook heb ik nog wel wat ideetjes die we gezamenlijk kunnen uitvoeren voor als justitie blijft weigeren.
  Die ga ik hier natuurlijk niet melden want het stuk vuilnis leest dit natuurlijk ook en ik wil hem gewoon verrassen op zeker moment.

  Mijn e-mail adres is : g.adri@hotmail.com

  Ik hoop op heel veel positieve reacties

 72. R Says:

  Ik heb afgelopen week contact met de politie gezocht n.a.v. mijn online “aangifte”. Deze heb ik in December ingevuld en tot dusver nog GEEN reactie ontvangen (terwijl dit wel is aangegeven). Ik besloot verhaal te gaan halen en een ontzettend behulpzame agente stond mij te woord (complimenten!). Na mijn gegevens te hebben genoteerd gaf zij aan dat ik NIET in het systeem vermeld stond en dat er dus ook geen aangifte van mij bekend was. Vreemd?

  Wat blijkt nu (zoals hierboven al aangegeven): Aangifte die online zijn ingevuld worden opgenomen in het Landelijke Fraude Helpdesk en zijn inderdaad meldingen in plaats van aangiften. Je bent dus ook NIET!! opgenomen in het directe systeem van een korps. Een nogal nutteloos tussenstation, zou je het kunnen noemen.

  Ik heb mijn verhaal gedaan en de agente raadde mij aan om contact te zoeken met de Fraude Helpdesk om te controleren of mijn melding al in behandeling is genomen, als dit niet het geval was raadde zij aan om de “discussie” aan te gaan gezien er meerdere meldingen rond deze zaak zijn.

  Uiteraard heb ik 10 minuten “Een ogenblik geduld alstublieft” aan moeten horen en heb daarna zeer geïrriteerd maar de hoorn op de haak gegooid. De Fraude Helpdesk is te bereiken via http://www.fraudehelpdesk.nl/ en 088 – 7867372, ik raad dan ook iedereen aan die online “aangifte” heeft gedaan om net als ik ook HEN te bellen en te vragen hoe het met de zaak staat. Ik ga komende week zeker nogmaals proberen met hen in contact te komen. Ik eis een verklaring.

  Aan alle mensen die nog aangifte moeten doen (doe dit echt op het politiebureau en laat je NIET wegsturen!); GEEF AAN DAT ER EEN DUIDELIJKE VERDACHTE IS! Geef aan dat je een naam hebt en bewijs. Neem desnoods een laptop of printjes mee en geef hen deze blog links; leg de feiten op tafel.

  In principe is dit een kant en klare zaak, nu moeten we het ze nog in laten zien!!!!!

 73. Adri Says:

  Justitie gaat de internetkriminaliteit hard aanpakken en veel alerter zijn daarop. Het wordt eindelijk als een groot probleem gezien. Daarom is het uiterst belangrijk dat iedereen daadwerkelijk de moeite neemt om aangifte te gaan doen op een politiebureau. En geen “nee” accepteren, de ambtenaar wijzen op het standpunt van justitie en desnoods een klacht indienen.
  We kunnen met ons allen dit soort praktijken stoppen, maar dan moeten we er wel gezamenlijk aan werken, niet denken dat een ander dat wel zal doen en zelf in de luie stoel blijven zitten.

 74. Nancy Says:

  Heb het nieuws niet gezien … iets belangrijks gemist???

 75. Nadine Says:

  Wat een oplichter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 76. Adri Says:

  Heb je vanavond het nieuws gezien?
  Daar zou ik de desbetreffende dame of heer even mee om haar of zijn oren slingeren en meteen daarna een klacht indienen bij de korpschef. Dat moet je schriftelijk doen en dat nemen ze HEEL serieus.

 77. Nancy Says:

  Nou Adri, geloof mij … aangifte doen op het politie-bureau heeft voor mij in ieder geval weinig nut gehad. Ze nemen nog geen eens de moeite om naar je te luisteren. Hou toch op zeg. Werd met een formulier in m’n handen gestopt naar huis gestuurd. Zie mijn verhaal een paar berichten terug.

 78. Adri Says:

  Het is echt HEEL erg belangrijk dat IEDEREEN werkelijk op een politiebureau aangifte gaat doen. Via Marktplaats en
  mijnpolitie.nl is alleen een melding, daar doet de politie niets mee maar op het moment dat er genoeg aangifte’s zijn gaan ze aan het werk, dat beloof ik je. Ik wil hier niet uit de doeken doen hoe ik dit weet want dat stuk vuilnis leest dit natuurlijk ook allemaal maar geloof me maar.

 79. Nancy Says:

  Koen, soms heb ik het gevoel dat ik me bij de hele sitiuatie, met dat mispunt, moet neerleggen en maar gewoon moet accepteren dat ik mijn €150 kwijt ben. Die krijg ik toch nooit meer terug. Er steeds maar mee bezig zijn is ook niet goed, het blijft toch aan je vreten. Hier thuis wordt al vanaf de dag, 9 februari, dat ik door die klootzak ben opgelicht over niks anders meer gesproken. Aan één kant wil ik de zaak voor mezelf afsluiten maar aan de andere kant kan ik het ook weer niet verkroppen dat die eikel nog steeds gewoon maar ongestraft zijn gang kan gaan. Pfffffffffffffffff…word er echt strontziek van!!!

 80. Koen Says:

  @Nancy, ik hoop het van harte ! maar hij is al zo lang bezig ! vorig jaar meer dan 30.000 euro gejat (en dat zijn alleen nog van mensen die via forum melding hebben gemaakt, in werkelijkheid is het minimaal het dubbele !!)
  Als ik weet waar hij zit, is het einde oefening voor hem !!!!!! ongeacht de repercussies …

 81. Nancy Says:

  Weet je, Koen, die rat komt vandaag of morgen echt wel een keer de verkeerde tegen … geloof mij maar! Het houdt een keer op.

 82. Koen Says:

  @nancy
  het is idd te droevig voor woorden, in een land waar je voor 5 km te hard rijden een boete krijgt en deze rat gaat
  lachend door !!! je moet een aangifte doen van bedreiging…. en er op staan !!!! want ze sturen je gewoon weg !
  ik ben 3 keer bij het Politie bureau geweest en steeds met een andere smoes naar huis gestuurd, tot dat ik zei
  niet weg te gaan voordat iemand mijn verhaal zou opnemen !

 83. Nancy Says:

  Beste Koen, ik ben naar het politie-bureau geweest om aangifte van oplichting te doen. Een vrouwelijke agente vroeg mij om wat voor oplichting het ging. Ik zei, via Marktplaats. Ooow, sorry mevrouw, maar daar doen wij niks aan. Kreeg vervolgens een formulier in m’n handen gestopt dat ik maar goed door moest lezen en werd zo naar huis gestuurd. Op dat formulier stond een link die verwees naar http://www.mijnpolitie.nl. Eenmaal op die site kan je je verhaal kwijt bij het landelijk meldpunt van internetoplichting. Pas als de politie en justitie voldoende aanknopingspunten hebben kunnen ze stappen gaan ondernemen. BELACHELIJK!!! Geloof dat er toch wel genoeg aanknopingspunten bekend zijn omtrent deze oplichter.

 84. Koen Says:

  ATTENTIE !!!!
  aangifte via internet zoals gepropageerd door de politie wekt niet, deze ‘aangiftes’ worden als melding beschouwd en
  daar gebeurt niets mee !! alleen aangifte op het Politie bureau is een echte aangifte !!! dus …allemaal naar het Politie bureau ! Leo, kun je daar melding van maken in het begin van je BLOG ?
  met dank aan een mede gedupeerde !!!

 85. Nancy Says:

  Van mij ook, Koen, maar wilde het hier nog ‘netjes’ houden. 😉

 86. Koen Says:

  @Nancy
  van mij mag ie helemaal….;- )

 87. raissa Says:

  Hoe kan ik die achterhalen?

 88. Koen Says:

  @Raissa, heb je de IP adressen van de emails van S ?

 89. Nancy Says:

  Ik mag het niet wensen of hopen maar ik hoop toch echt dat er bij iedere euro die hij van ons uitgeeft er steeds een stukje van hem afsterft.

 90. Raissa Says:

  Willem sprengen man is nog steeds actief,
  hij gaat nu ook zo ver dat hij ons lastig valt met mailtjes, ik heb wat leuks gedaan VAN JOU GELD, wat een giller!!!
  En mailtjes met mijn naam en dan erg verlengd, wat een droevig persoon is hij toch! hoe zouden we met ze alle deze man kunnen stoppen???

 91. Nancy Says:

  Misschien toch eens het heft in eigen hand nemen? Zal je zien … zou je die Willem Sprengeman tegen mogen komen en je zou hem onder handen nemen dan weet de politie je zo te vinden hoor! Grrrrrrrrrrr, als ik die naam al van hem zie staan met die misselijke, uitgestreken rotkop erbij dan begint m’n maag al spontaan te draaien. Toch wel triest voor die ouders dat ze zo’n figuur op de wereld hebben gezet. Die moeten zich toch wel doodschamen met zo’n zoon. Beseft hij eigenlijk wel wat hij zijn ouders aan doet?…laat staan die honderden gedupeerden.

 92. Koen Says:

  @Nancy, hij is al 4 (!) jaar bezig… er liggen honderden aangiftes bij de Politie…. er gebeurt niets !!!
  ook de diverse TV shows (opgelicht, undercover in nederland enz) , reageren niet op verzoeken om mee te werken.

 93. Nancy Says:

  Ze zouden gewoon bij Opsporing Verzocht een foto van hem moeten tonen. Nog zoiets … er staat een foto van hem op Internet met zijn werkelijke naam erbij vermeld en nog is hij niet te pakken. ONVOORSTELBAAR!!!

 94. José Bernabé Says:

  Ik ben eveneens begin februari opgelicht door deze persoon en heb aangifte gedaan bij mijn politie . Weet iemand de juiste verblijfplaats van alias Michel de Boer ? Hij geeft als adres Winthagen 8, 6367 GX Voerendaal op, en rekening nummer IBAN : DE74370501981931186827 en BIC : COLSDE33 .

  Mvg , José

 95. Adri Says:

  Misschien moeten we onze krachten eens bundelen.
  Je kunt me mailen op g.adri@hotmail.com. Misschien kunnen we met een heleboel mensen iets uitrichten.
  Er moet toch een manier zijn om dit te stoppen? Misschien via de politiek? Een grotere aanmoediging om ook dit soort praktijken uit te voeren kun je haast niet krijgen.

 96. Koen Says:

  @Adri, ik ben al een jaar bezig met aanschrijven van Politici, TV programmas, 2 x aangifte enz enz
  er gebeurt niets !!!! deze man verdient een vermogen aan goedwillende eerlijke mensen…..het is een schande !

 97. Adri Says:

  Ik voel me nu niet zo stom meer, nu blijkt dat half België en Nederland zijn opgelicht.
  Ik vroeg een lens te koop en hij had er een die hij toch niet meer gebruikte enz enz enz.
  Het was een bijzonder aangenaam gesprek. Hij leek een heel aimabel mens. Zijn verhalen waren heel overtuigend.
  Ik heb € 100 overgemaakt naar de volgende rekening:
  IBAN: DE74370501981931186827
  BIC COLSDE33

  Hij gebruikte het tel.nr: 004915772338870 (waar hij ook een keer op reageerde)
  en als naam en adres:
  Michel de Boer
  Winthagen 8
  6367GX Voerendaal Nederland.

  Ik heb de bewonder van dit adres gesproken en hij heeft me de ware naam van deze oplichter gegeven.
  Ik heb natuurlijk aangifte gedaan, maar als ik het zo zie, zal er weinig mee gebeuren.
  Het is eigenlijk niet te geloven dat onze justitie dit zo maar laat gebeuren.
  Ik ga een aantal politici aanschrijven.

 98. boy Says:

  Ook ik ben 9 februari opgelicht bij wilfred van dijk, hij had zogenaamd 2 pic ups voor mij te koop, van het merk technics mk2 sl1200. ik ben zelf 15 jaar. en ben door 200euro opgelicht, en mijn kameraad en daar de vader van is door 975 euro opgelicht, en met een andere naam wilbert van dijk, wilfred en wilbert kwamen zogenaamd uit winsum.

 99. Koen Says:

  ik was ook een beetje dom ! ;- ( gieren als S leven er goed van……. en de Staat der Nederlanden wiens 1ste
  taak is zijn burgers te beschermen is alleen maar bezig geld te harken…
  definitie van Economie: U heeft geld in Uw zak en de Staat haalt het eruit…

 100. Fiene Says:

  Ik bedoel er alleen maar mee dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn dat meestal ook zo is, een kolfje naar de hand van oplichters om iemand er zo in te laten tuinen.
  Wil er niemand mee beledigen dat was zeker niet de bedoeling maar eerder om mensen erop alert te maken.
  Beyoncé kaartjes gaan in de wederverkoop voor ongeveer 350 euro, ik bedoel maar (feitelijk ook oplichting maar dan legaal).
  Ik weet zeker dat sprengeman hier weer dik aan gaat verdienen, biedt ze aan voor een leuk prijsje en bingo! De 2 concerten van Beyoncé waren binnen 1 uur uitverkocht dus er zijn nog heel veel fans die nog dolgraag een kaartje willen kopen, trap er niet in!!

 101. leograper Says:

  Beste Fiene, ea die het allemaal vast heel goed bedoelen;
  Het is voor de meeste mensen hier al erg genoeg om met de billen bloot te moeten gaan, openlijk verhaal doen van het feit dat je bedrogen bent, dat je er ingestonken bent.
  Natuurlijk zien sommige zaken er achteraf gezien te mooi uit, maar je moet maar net fan van het 1e uur zijn, en iemand vinden die kaarten heeft.
  Laten we deze mensen dan ook zoveel mogelijk steunen en helpen waar mogelijk, en hen niet achteraf vertellen dat ze ‘een beetje dom zijn geweest’….

 102. Ikram Says:

  http://www.marktplaats.nl/a/tickets-en-kaartjes/concerten-pop/m646069095-beyonce-4-kaartjes-21-april-vak-106.html?c=80906a7f13ccf514b11788e5504db095&previousAction=asqSent

  Deze man is een oplichter! heb hem even getest en hij doet alleen aan verzenden en is maar 1 dag actief op marktplaats.

 103. raissa Says:

  Hij gaf aan er niks extra mee te willen verdienen en ons een leuke avond bezorgen
  Officieel voor de plekke die hij ons aanbod klopt de prijs wel!
  dus of ik er nou zelf om gevraagd heb… zal wel meevallen

 104. Fiene Says:

  Maar kaartjes voor Beyoncé voor 75 euro?! Dan snap je toch wel dat zoiets niet klopt? Dat is de originele verkoopwaarde. Als je daar op ingaat vraag je om opgelicht te worden. Dat kan nooit!

 105. raissa Says:

  Wij zijn van de week opgelicht!
  2 kaartjes voor beyonce 75,- per kaartje
  En Idd eerst 1 betalen en bij ontvangst de andere helft betalen!
  hij was heel aardig en heel sociaal wat kan een mens zich toch vereisten!!!!

  Hij deed zich voor als Martin de Boer
  Ook met een duits nummer die uit staat en een duits bank nr

  Deze man moet zo snel mogelijk worden opgepakt!!!!

 106. Ikram Says:

  Hallo,

  ik zocht naar een Beyonce kaartje, en ik zag dat deze persoon : http://www.marktplaats.nl/a/tickets-en-kaartjes/concerten-pop/m646069095-beyonce-4-kaartjes-21-april-vak-106.html?c=80906a7f13ccf514b11788e5504db095&previousAction=asqSent

  maar 1 dag actief is op marktplaats!
  volgens mij is dit nog zown oplichter, en hij beweert er geen te zijn.

 107. Nancy Says:

  Ik kan er echt niet bij dat deze man, Richard Bulthuis, z’n werkelijke naam Willem Sprengeman, niet opgepakt kan worden. Er staat zelfs een foto van hem op Internet en er zijn zoveel gegevens over hem bekend. Kan er echt met mijn verstand niet bij dat zo’n figuur gewoon maar ongestoord zijn gang kan gaan. Ook ik ben dus door deze persoon opgelicht voor €150. Hij reageerde op een advertentie van mij op Marktplaats waarin ik een oproep had gedaan voor 2 tickets voor Beyoncé. Ik moet de tickets nu nog ontvangen. De politie doet hier ook weinig of eigenlijk niets aan. Het is een civiele zaak dus we kunnen er weinig aan doen, heb ik te horen gekregen. Ik vraag me nu toch af wat er nog meer moet gebeuren voordat zo’n persoon, die al honderden mensen heeft opgelicht, wordt opgepakt.

 108. Koen Says:

  Kees, ik weet hoe je je voelt, heb hetzelfde meegemaakt en daarna nog bedreigd door die gek ! kwam hij maar eens langs….ik heb nog wat in petto voor hem.
  Heb je al met Google earth het adres opgezocht ? meestal fabrieksterrein o.i.d. en altijd ver van je eigen woonplaats.

 109. Kees Says:

  Ik had op Marktplaats een oproep geplaast voor kaartjes van het ABN-tennistoernooi. Hierop heeft, Richard Bulthuis, gereageerd. Had 2 kaartjes voor € 100,-, mooie zitplaatsen. Ik heb € 100,- overgemaakt en het betalingsbewijs aan hem doorgemaild. Hij zou de kaartjes aan mij mailen. Tot op heden natuurlijk niets ontvangen. Hierbij de gegevens vermeld in het mailtje:naw
  Richard Bulthuis
  Winthagen 8
  6367GX Voerendaal
  richard_bulthuis@yahoo.com

  Bankgegevens.

  internetbankieren, buitenland betaling aanklikken, land bank duitsland aanklikken en dan IBAN invullen.
  Bij rabo hoef je geen bic in te vullen, (iedereen gaat vanaf 1 augustus 2013 over op het nieuwe IBAN betalen en rabo loopt vooruti)

  IBAN: DE74370501981931186827
  BIC COLSDE33

  Bij vragen kun je altijd even bellen 0049-15772338870

  groeten Richard Bulthuis

 110. Koen Says:

  Sprengeman heeft meer aliassen dan een Texaanse hond vlooien !!! maar het net sluit zich !!

 111. anna Says:

  k.b.de gier uit brunssum met deze rekening numer:874669 en deze telefoon nummmer:0686368908,ik waarschuw iedereen van marktplaats deze persoon is een oplichter……….

 112. Koen Says:

  @Marjolijn !!!! goed gedaan !!! uitroken die schooier !

 113. Marjolijn Says:

  Richard Bulthuis
  Winthagen 8
  6367GX Voerendaal
  IBAN: DE74370501981931186827
  BIC COLSDE33
  Tel. 004915772338870
  An: richard_bulthuis@yahoo.com

  Ook mij geprobeerd op te lichten… Helaas voor hem dat ik zijn iban opzocht op Google

 114. Koen Says:

  @Peter, en ben je er ingetrapt ? ook een Duits banknummer ?

 115. Peter Says:

  Ben bang van niet mensen. Ik ben afgelopen weekend opgelicht door deze man. Hij deed zich voor als dhr Bos uit Assen. Zijn rekeningnummer is degene die ik hier ook nog aantref.

 116. Koen Says:

  @christey, namen zijn niet bekend gemaakt, maar het zou Sprengeman kunnen zijn.. we wachten maar af.
  er zijn vele oplichters via MP bezig… wees voorzichtig !!!!

 117. christey Says:

  Hallo ik heb vorig jaar augustus me op dit forum gemeld. En lees regelmatig alles mee en las dat een echtpaar is opgepakt is dat S? Over wie het gaat

 118. Koen Says:

  Erwin ! goed gedaan !!!!

 119. erwin Says:

  hoi

  vandaag heb ik een reactie gekregen van Pieter op mijn adver. voor kaartjes van Pink.
  deze Pieter mailt met het emailadres irenesangers@yahoo.com .
  gelukkig had ik net een waarschuwingsmailtje gelezen van Ronald en herkende het emailadres.
  kon het toch niet laten om even door te vissen en kreeg na wat zeuren een adres van hem .
  nu weet ik natuurlijk niet zeker of dit de bewuste kerel is maar zet hier toch even het adres neer.
  Pieter ?
  Minghof 8
  6367BL Voerendaal .

  na dat ik het afgeblazen had werd ik uitgescholden voor klootzak :))
  doe erg je voordeel mee
  groeten Erwin

 120. Koen Says:

  quote
  Diemen – Een 24-jarige vrouw uit Diemen en haar 33-jarige man zijn vrijdagochtend opgepakt voor het oplichten van meer dan honderd mensen via internet. De twee zouden concert-, voetbal- en festivalkaartjes hebben verkocht via marktplaats.nl, maar stuurden de kaartjes niet op nadat slachtoffers … ..
  unquote

  het zou toch eens waar zijn !!!!!

  dus toch gevonden … de ratten ! dank aan Ray Wilk

 121. Koen Says:

  Sprengeman is zonder vaste woon en verblijfplaats en daardoor doet Justitie niets ! alleen particulier initiatief
  heeft effect, er wordt naar hem gezocht door een buitenlands detective bureau, maar arrestaties kunnen die niet
  verrichten , alleen de Politie waarschuwen , die verschuilt zich dan achter een artikel uit het wetboek dat zegt
  dat alleen aan actief arrestatie bevel de Politie in actie brengt. Dat bevel is er niet !
  Dus : weg euros !!!!!

 122. Nicole Wolbert Says:

  ZIjn ze opgepakt???? http://drimble.nl/regio/noord-holland/amsterdam/13329235/verdachten-van-internetoplichting-aangehouden.html

  En zoja hoe krijgen wij ons geld dan terug?

 123. Joy Says:

  Ik ben uit België en ook bij mij heeft deze persoon een poging ondernomen om mij op te lichten. Het gaat om concertickets van P!nk en reageerde op mijn zoekertje onder de naam Marco Vriezema. Hij contacteerde me via het nummer 0415214673339. Hieronder nog meer gegevens die ik toegestuurd kreeg:

  Marco Vriezema
  Het Overloon 9
  6411TE Heerlen
  telefoon 004915214673339

  IBAN: DE74370501981931186827
  BIC COLSDE33

  Gelukkig ben ik tijdig ingelicht over de wanpraktijken van deze man. Aan alle personen die zich inzetten om mensen in te lichten over deze oplichter: mijn grootste dank!!!!!!!

 124. Koen Says:

  …en het gaat maar door !!! je hebt nog mazzel dat je niet naar Schiermonnikoog bent gegaan om de kaartjes op
  te halen !!! aangifte doen en kopie aangifte naar de (Duitse) bank !!

 125. Gino Says:

  Vandaag opgelicht door ene Chlöe uit schiermonnikoog. Geld overgemaakt en niks terug, ik gaan zoeken, eerst niks vinden maar later kwam ik allerlei artikelen tegen over deze oplichter. Duizenden mensen zijn door hem opgelicht en ik dus nu ook. Hij heeft verschillende aliassen. Chlöe bijvoorbeeld maar wat wel opvalt is dat hij steeds waddeneilanden pakt als plaats. Pas op, wat mooi is om waar te zijn is dat meestal ook zo…

 126. Koen Says:

  zo zie je maar weer eens dat Europeesche banken fungeren als kasloket voor criminelen !!!!
  lijkt me dat er een taak is voor Brussel …. (dream on boy !)

 127. leograper Says:

  Het geld er af gehaald, vraag me af waar dat dan heen gaat, lijkt me beter dat ze zo’n rekening blokkeren…vreemde gang van zaken.

 128. sieb Says:

  Mailadres is kontakt@sparkasse-koelnbonn.de
  Het vreemde is dat ik straks een telefoontje kreeg van mijn bank nav de NAW gegevens van rekeningnr. IBAN: DE74370501981931186827 die ik had opgevraagd. Mijn bank had contact gehad met deze bank in Koln en kreeg daar te horen dat dit bankrekeningnummer opgeheven was en dat al het geld eraf gehaald was. Met andere woorden, je kunt geen geld terug krijgen. Maar zoals ik hier zie gebruikt hij dit nog steeds. Raar? Maandag maar weer eens bellen.

 129. Koen Says:

  COLSDE33 SPARKASSE KOELNBONN (FORMER STADTSPARKASSE KOELN

  kijk op hun site voor adres !

 130. Adrie Says:

  enig idee hoe ik aan het adres van de bank kom?
  Ik had trouwens voor de betaling gegoogled op alle namen maar kwam niks tegen, pas toen ik op telefoonnummer gegoogled heb kwam ik op deze blog. Helaas voor mij te laat…..

 131. Koen Says:

  @adrie
  join the club !!! doe aangifte en stuur de bank in Duitsland een kopie aangifte
  de 85 euri zie je niet meer terug helaas….
  het is om gek van te worden dat dit soort zaken in het verenigd Europa onbestraft blijft…
  Geen wonder dat men geen referendum wil houden voor Europa JA of NEE

 132. adrie zandee Says:

  Ik ben ook de dupe. Gisteren geld overgemaakt voor kaartje van the voice kids. Kreeg dit mailtje:
  Heb toch vast snel onze gegevens op de mail gezet, als je ze komt ophalen dan doordeweeks na 20,00uur,anders 50 procent aanbetaling tw 85 euro en andere 85 euro na ontvangst.

  Onze gegevens
  Marco en Pauline Noordzij-Molenaar
  Clara Feystraat 21
  6369 CH Simpelveld
  Telefoon 004915214673284 (duits ivm werkgever)

  Bankgegevens, zijn duits ivm werk
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE74370501981931186827
  BIC COLSDE33
  Bij vragen kun je altijd even mailen of bellen. Vergeet niet uw naw gegevens mee te mailen.
  Met vriendelijke groeten,
  Pauline Noordzij-Molenaar
  Ik had er al geen goed gevoel bij.
  Ik heb ook aangifte gedaan bij de politie

 133. leograper Says:

  Staat genoteerd!

 134. leograper Says:

  Precies, iets heel moois moet overslaan houdt het verlangen en een mogelijke droom in stand zij het met wat weemoed dat je dit keer niet kan, altijd beter dan de schaamte en jezelf voor idioot uitmaken gedurende de komende tijd, helaas winnen de idioten nog even, maar het tij zal keren..

 135. leograper Says:

  Geen probleem, echter, ik vrees dat velen die op dit artikel reageren mijn laatste artikel over het hoofd zien, ga er zo in de eerste regel even op wijzen.
  Hier staan nl alle aliassen, rekening nummers en email adressen die hij heeft gebruikt, met de nieuwste bovenaan.
  Succes,
  Leo.

 136. Karin Erkens Says:

  Ik heb mijn adv laten staan op MP en nu weet ik zeker dat S weer heeft gereageerd. Ik kreeg een mail van Geraldine , 1 dag actief op MP. Heb terug gemaild of ze een foto van kaart kan sturen en nu hoor ik niks meer. Ook nogal dom, verplichten en 2 dagen later het nog n x proberen!

  Let dus op Geraldine!

 137. Koen Says:

  @Sieb, jouw verhaal zou het mijne kunnen zijn en van nog talloze anderen… mijn 2 aangiftes zijn opeens
  onvindbaar bij de Politie, ze vragen me nu om een kopie op te sturen…. hoe zielig is ons Politie korps
  vigilat ut quiestcuant.
  waakzaam en dienstbaar.. waakzaam .. voor wat ? dienstbaar … voor wie ?

 138. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Hoi! 🙂
  Als ik deze reacties zie, denk ik dat ik toch maar moet stoppen… Ik zoek wel wat anders… Mijn moeder wil niet naar Ameland en ze vind opsturen te riskant… Laat ik het maar aan mijn vriendin vertellen.. 😦
  Bedankt voor de hulp! Als ik nog eens kaartjes aangeboden krijg, dan ga ik eerst hierheen.. 🙂

  Groetjes! 🙂

 139. Koen Says:

  @Amber, denk je aan je Primatourtjes !!! behoorlijk choppy die Waddenzee….
  volgens mij heb je nog een heel leven voor de boeg en van je missers moet je leren !
  maar Ameland is leuk…maak er een Magical Mystery Tour van …en de familie Wijnberg zal op kijken
  dat ze tickets verkopen waarvan ze geen weet hebben !

 140. sieb Says:

  Ik heb ook nog steeds nergens bericht van. Van de nederlandse en duitse aangifte niet, van mijn eigen bank niet. Oké alleen van marktplaats dat ze zijn account hebben geblokkeert. Maar ja daar heb je ook weinig aan want die klootzak maakt iedere keer weer een andere account aan en gebruikt dan weer namen van mensen die hij belazert heeft o.a. mijn naam. Hoe zielig kun je zijn. En het geld wat hij allemaal binnen krijgt op zijn bankrekeningnummers, haalt hij er weer gelijk af. Dus geloof maar dat daar niets af te halen valt en dat je kunt fluiten naar je centen. Hoe kan zo iemand constant een nieuwe rekening openen? En een bank ziet toch ook wat er allemaal bijgeschreven wordt, allemaal namen en adressen van mensen met de omschrijving van de kaartjes die ze “gekocht” hebben. Onvoorstelbaar !! Wij van onze zuurverdiende centjes maar belasting betalen en hij kan zwart bijverdienen (volgens mij is dat alleen al strafbaar) want er zullen bij hem geen afschrijvingen opstaan van Ticketservice. Er wordt natuurlijk ook elke maand een uitkering op zijn rekening gestort want voor te werken heeft zo iemand geen tijd. Die sukkel lacht zich kapot als hij deze berichten allemaal leest. Het is niet alleen het geld wat je kwijt bent maar het vertrouwen in mensen. En dat is zo jammer!

 141. R Says:

  @Fiene Boyband liefde he… Haha

 142. Fiene Says:

  Ik denk dat Amber gewoon die “kaartjes” moet gaan halen op Ameland en er dan vanzelf wel achter komt. net zoals dat later in haar leven zal blijken dat als je hierom instort en kapot bent het leven nog wel wat meer in petto zal hebben. Succes en doe ze de groetjes op Ameland.

 143. Andreas Says:

  Bovendien is de naam R. Jonker eerder gebruikt voor oplichting, google het maar eens!

 144. Andreas Says:

  @ Amber…
  Ik geloof helemaal niets van het verhaal van de persoon die jouw kaartjes aanbied. Ik heb even gekeken op zoekenbel.nl. Op het adres Burenlaan 16 in Hollum woont ene D Wijnberg…..

  Ik snap dat je erg graag kaarten wil, ik denk alleen als je bij dat adres staat dat je ergggggg teleurgesteld gaat worden

 145. R Says:

  Oke, dat is je eigen keuze. Dat niemand meer kaarten gaat verkopen zal wel loslopen. Uit ervaring weet ik dat geduld een schone zaak is. Je zou zelfs naar het concert toe kunnen gaan zonder kaarten, altijd mensen die ze langs de rijen nog verkopen. Maar; ik hoop voor je dat het de rit naar Ameland waard is!

  Buiten dat het is in ieder geval niet de man waar deze blog voor bedoelt is! Vandaag nog een aantal waarschuwingsmailtjes de deur uit gedaan. Hopelijk beperkt onze actie de toekomstige schade…….

 146. Frans Says:

  @leograper: Kan jij mij een lijst van de huidige aliassen toemailen. Dit omdat ik vandaag telefonisch contact heb gehad met Marktplaats. Dit van Anne Talsma, Nicole Spreen, en Jolanda Spren zijn geblokkeerd. Indien jullie de aliassen naar mij toe mailen, dan kan ik deze door Marktplaats direct laten blokkeren.

 147. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  @R ik ga waarschijnlijk met mijn vriendin (en mijn of haar ouders) naar Ameland toe. Ik moet voor a.s. vrijdag de kaarten ophalen of het geld overmaken, ‘anders gaan ze naar haar buurmeisje.’ Maar ik weet zeker dat niemand nog kaarten loslaat. Dat weet elke fan. Mijn moeder gaat overleggen met mijn vader en dan zie ik het wel.. 🙂

 148. R Says:

  Je zult een keuze moeten maken. Of geld overmaken en laten verzenden, of ze ophalen.

  En als je het niet vertrouwt moet je er vanaf zien. Simpel. Gezien de hoeveelheid informatie die ze geeft en het verhaal nogal vaag is zou ik het lekker laten waaien.

  Ik begrijp je frustratie. Ik ben én opgelicht, én heb ook nog eens geen kaarten voor het concert waar ik graag naar toe wilde gaan.

  Neem geen risico en kies voor een verkoper waarbij je de kaarten gewoon kunt ophalen. Neem dan altijd iemand mee en zorg dat je weet hoe de kaarten er uit horen te zien.

  Ik zag dat het concert van One Direction pas in Mei plaats gaat vinden, wacht gewoon af en heb geduld… Je loopt er heus nog wel tegenaan!

 149. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Ohja, @Koen, nieuwe kaarten zijn er niet. Alles is fake, want bijna niemand laat de kaartjes gaan.. 😉

 150. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Oké, mijn vriendin is weer blij en zij zei dat ik alles moest afkappen. Tenzij ik Linda een mailtje ging sturen met de vraag voor bewijzen. Als ze die niet kan geven, dan koop ik niks en als ze wel alles kan laten zien (kaarten + ID + kenmerkende dingen) dan was het goed. Maar ik ga dan wel het hele internet afzoeken of die ze die plaatjes dan niet van internet afgehaald heeft. Je weet maar nooit. Straks is het ID helemaal niet te lezen of zijn de kaartjes fake.. 🙂
  Ik laat het jullie zo snel mogelijk horen. Tenzij ik geen reactie meer terug krijg.. 😉

 151. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Ze heeft nu dit gestuurd:
  ”Hallo Amber,

  Ik heb even overlegt en ze zegt als je de kaarten voor as vrijdag ophaald is dat goed.
  Je kan de kaarten ophalen van Ameland:
  Burenlaan 16
  9161AK
  Hollum
  Als dat een probleem is kan je het bedrag overmaken op rekeningnr:
  *********** tnv R. Jonker

  Ik hoor van je

  Groetjes Linda”

  Wat moet ik hier mee? Ik heb het aan mijn vriendin verteld, maar zij is boos, omdat we gistermiddag ruzie hadden over iets wat ik had gezegt…. (heeft niks met dit te maken hoor) Dus antwoord heb ik nog niet echt van der.. xD

 152. Koen Says:

  @Amber, wees blij !!! dit was WEL een oplichter….. jij hebt je geld nog en kunt nieuwe kaarten kopen !

 153. Koen Says:

  …en al is het Sprengeman niet in dit geval, er zijn vele Sprengemannen bezig op MP !
  voorbeeld van een triest geval:
  een echtpaar met 3 kinderen had via MP tickets voor Disneyland Parijs met hotelvouchers gekocht .
  Bij aankomst in Parijs waren de tickets en vouchers geblokkeerd omdat er met gestolen creditcard gegevens
  was betaald ! daar sta je dan , doodmoe en met 3 kinderen . Dus alsnog tickets en Hotel betaald…..
  VERTROUW NIEMAND op MP als het over tickets/vouchers gaat. Dit is de meest lucratieve vorm van zwendel en zoals Sprengeman bewijst, geen sancties ! de oplichters gaan gewoon door !!!!!

 154. R Says:

  @Tssss Ja ik heb dit aan Marktplaats doorgegeven!
  Heb nog geen reactie terug maar jij wel zag ik dus dat is mooi.
  Bedankt!

  Iemand al bericht nav zijn of haar aangifte? Hopeloze vraag, maar ben toch benieuwd!

 155. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Ik heb net een bericht terug gehad.
  Ik ben meteen ingestort en ik ben echt kapot nu.
  ”Hallo Amber,

  Sorry maar onze buurmeisje heeft de kaarten overgenomen.
  Je zal vast wel nieuwe kaarten vinden.

  Groetjes Linda”

  Vuile … dat ze is! Ze had me beloofd om te wachten op mijn antwoord en dan geeft ze de kaarten weg, terwijl ze ze aan mij had beloofd. Ik weet het niet meer hoor…
  Oplichter was ze niet, dat weet ik zeker.
  Ik wil haar echt persoonlijk opzoeken en haar eens een lesje leren, j*zus wat ben ik boos. Waar haalt ze het gore lef vandaan?!

  Maarja, ik ga nu op haar reactie wachten van mijn vorige bericht. Het was geen haat-bericht, maar gewoon een bericht om haar te bewijzen dat ze verkeerd zat en dit niet nog eens moet doen, want ze maakt hier iemand kapot van.

  Groetjes!
  Amber.

 156. Koen Says:

  ..naar het opgegeven adres van Anne,Linda,Jolanda,Mabel,Nicole enz enz gaan is zinloos, je komt op een adres van mensen die nergens van weten en hun adres is alleen gebruikt omdat het zo ver mogelijk van je eigen woonplaats is (meestal 200 km of meer, of op een eiland) …. mission impossible dus ! kost je veel benzine/tijd en ergernis…
  ben je alsnog geld kwijt voor niks !
  p.s. geloof me, been there done that !

 157. Aatje Says:

  @Amber, dit is S niet….Maar dat wil niet zeggen dat er niet meer mensen zijn die dit kunstje uitproberen. Ze geeft geen concreet adres, een ID kaart meesturen, kan je wel zeggen, maar als je niks ontvangt…Vooruit mailen doet ze niet ivm oude computer?? Iemand met een oude computer zie ik geen kaartjes kopen voor One Direction. Sorry, ik weet hoe graag je kaartjes wil hebben, maar zou er niet op gokken…

 158. Carin Says:

  Als men digitaal aangifte doet via http://www.mijnpolitie.nl krijgt men een ontvangstbevestiging per mail dat de aangifte is ontvangen. Hoewel er aangifte staat is het slechts een melding. Wil men toch aangifte doen dan moet je naar het politiebureau.

 159. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Ik kan het niet goed vinden, maar ik heb het IP-adres. Het is in Overijssel, Nieuwleusen ofzoiets.. 😦 Best raar, maar er waren er ook een aantal in de VS, maar de mail geeft aan dat die persoon gewoon in NL is.. Vaag… Maar ik heb alles met mijn vriendin besproken, alleen moet ik het nu nog wel doen dan? De vrouw heeft nog niet gereageerd, dus snel doet ze het niet… Ook anders dan S dus… Of hij gooit het roer totaal de andere richting in, of het is geen oplichter. Het is heel vaag, dat is zeker.. 😦

 160. tssss Says:

  Ik heb marktplaats al ingelicht over het nieuwe account welke R heeft doorgegeven (Jolanda Spren). Ook dit account gaat geblokkeert worden door Marktplaats.

 161. tssss Says:

  @R: geef je die gegevens ook door aan Marktplaats? Kunnen zij het account alvast blokeren (die van Anne Talsma en Nicole Spreen heb ik al laten blokkeren daar!)

 162. tssss Says:

  @Amber. Lindalombok@live.nl mailde me ook al voor kaarten van de vrienden van Amstel. Ze bood ze ook aan onder de prijs. Ik zou het niet vertrouwen! Want het is wel toevallig dat ze meerdere kaarten heeft. En bij mij ook nog onder de verkoopprijs.

 163. leograper Says:

  Eigenlijk een brief naar de bank dat je bent opgelicht, met nummer en naam etc, staat iets verderop te lezen…

 164. leograper Says:

  Is even zoeken, maar oha aan het einde van het bericht staat de 1e server die het bericht heeft opgepikt/verstuurd, meestal voorafgegaan door SMTP. (maar dat hoeft niet persé).

 165. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Oké, dan gaan mijn vriendin en ik er waarschijnlijk heen. Bedankt voor de hulp! 🙂
  Ik denk dat ik nu 85% zeker ben dat ze geen oplichter is, maar hoger komt dat percentage niet, want je weet het nooit zeker.. 😉

 166. Karin Erkens Says:

  Bedankt tssss ik ga er mee aan de slag!

 167. leograper Says:

  Enige juiste in dit geval, langsgaan, beter wat benzine kwijt en een mooie investering dan opgelicht worden en een ziek gevoel overhouden, ik ben benieuwd…

 168. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Nee, geen verdere informatie gekregen… Maar ik vroeg om een kopietje van haar ID, maar toen zei ze dat. Dus zij vroeg er niet om.. 😉
  Maar het is live.nl en dat is goed te achterhalen. En achter het IP-adres komen, dat ga ik even proberen.. Weet niet of het lukt.. 😉

 169. leograper Says:

  Netjes en bedankt ook voor je hulp hier!

 170. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Haar computer was te oud om foto’s op te zetten, maar mijn vriendin wil jaar Ameland reizen om ze op te halen.
  Ik vind alles goed, maar deed S het heel gehaast? Deze vrouw zegt namelijk dat ze vandaag antwoord wil, omdat er meer geïnteresseerden zijn voor haar aanbod. Mijn vriendin zegt: ‘gewoon kopen. Ik rij met je mee.’ Ik vind het goed, zolang ze maar niet gaat zeggen dat ze op mijn datums niet kan en op de hare wel, dan kap ik ermee. 😉
  Ik ga zometeen antwoord geven dat we ze kopen. Mijn vriendin betaald 1 kaartje (het geld maakt ze naar me over) en ik betaal de mijne.
  Nu maar hopen dat mijn ouders niet van gedachten zijn verandert en dat we ineens niet meer mogen.. 🙂

 171. leograper Says:

  Een PC te oud voor foto’s? Of dit is een complete digibeet,of…je kunt ook (meestal) in de header van het email bericht kijken vanaf welke plek dit is verstuurd, legio websites die je daar van dienst kunnen zijn, server- of ipadres invullen, en checken of het idd van Ameland komt. Een kopie van de ID card? Waarom? Raar hoor allemaal.
  Het kan goed zijn dat S het nu over een compleet andere boeg gooit, het zal niet lang duren voor zijn rekening geblokkeerd wordt, hij gebruikt ook al Yahoo voor de mail, heb je geen verdere gegevens van de persoon gekregen, waar ze woont op Ameland bijv?

 172. leograper Says:

  Ik snap je wantrouwen, en wat niet is kan nog komen, er wordt hier een relatief normaal email adres gebruikt, iig geen anonieme, er wordt gericht aangegeven en aangeboden, de oplichters gaan oha in op wat jij ea (heel) graag willen, waardoor je roekelozer wordt, en al 4 jaar actief. Ik denk als je die persoon vraagt een afbeelding te sturen van de kaartjes ze dat wel doen.
  Ik denk idd dat harde kaarten fysieke kaarten zijn.

 173. tssss Says:

  Aangifte digitaal doen: http://www.mijnpolitie.nl en dan bij internetoplichting. Duidelijk de alias en zijn echte naam vermelden. Ik heb marktplaats al gemaild, en het account van nicole spreen en anne talsma is ondertussen geblokkeert.
  Ook even een mail sturen naar de Sparkasse Köln/Bonn waar de IBAN rekening bijhoort. Email is kontakt@sparkasse-koelnbonn.de
  Aangeven dat je via bovengenoemd IBAN nummer opgelicht bent en dat je reeds aangifte hebt gedaan. Mocht je geen duits kunnen, mail me even op franshooligan@gmail.com dan help ik je even. Hoe meer mails binnenstromen hoe sneller het account is geblokt.

 174. leograper Says:

  Mooi zo de vlek met mensen die waarschuwen verspreid zich op deze manier razendsnel, en na rocketmail lijkt nu yahoo.de zijn favoriet geworden…

 175. Karin Erkens Says:

  Ik ga morgen inderdaad aangifte doen. Hoe bedoel je de rekening laten blokkeren?

 176. leograper Says:

  het beste is en blijft aangifte en de bank aanschrijven om de rekening te laten blokkeren, kijk verderop deze lijst van reacties hoe en wat, succes!

 177. Karin Erkens Says:

  Ook ik ben zojuist opgelicht door dit stel. En ik sla mezelf voor mijn kop want ik wist dat het niet klopte! Ik had een advertentie geplaatst voor een kaartje voor Guus Meeuwis zodat een vriendin van me ook mee kan naar het concert. Ik zocht een specifiek kaartje voor een specifieke ingang van het stadion. En wonder boven wonder, ene Nicole Spreen had zo’n kaartje over! Voor een normale prijs kon ik het kaartje overnemen. De mailwisseling was net als bij anderen heel erg snel. Ik kon het kaartje ook komen ophalen, maar ja het was een adres in Limburg dus dat ging niet lukken.

  Daarna werd de mailwisseling heel raar en ik vind het nu zo verschrikkelijk dom dat ik toch ermee ben verder gegaan. IIk vroeg namelijk om een foto van het kaartje zodat ik zeker wist dat het het goede kaartje was en dat ik niet werd belazerd. Hij/zij schreef dit:

  Karin
  Ik kan best aangetekend versturen kost 8 euro. Foto,s sturen doe ik niet omdat ik niet weet wie je bent, mischien ben je helemaal niet de persoon die bij de Linked pagina hoort.
  50 procent aanbetalen is prima.
  gr Nicole Verlinden

  En ik wist gewoon dat het fout zat en dat ik werd belazerd, maar ik wilde het kaartje zo graag dat ik er gewoon toch mee door ben gegaan. HOE STOM KUN JE ZIJN! 😦 Ik ben toen nog wel gaan zoeken op internet maar kon niks over Nicole Verlinden- Spreen en Harold Spreen vinden. Dus toen het geld overgemaakt naar het Duitse bankrekeningnummer, gelukkig maar 50% dus de schade van € 35 valt mee.
  Na storting van het geld kreeg ik nog bericht om 17:00 dat de postbode om half 6 zou komen en de kaart dan mee zou nemen. Ze zou me daarna het Track & Trace nummer sturen, maar uiteraard heb ik niks meer gehoord. Ik ben blijven mailen maar 0 respons.
  Vandaag dacht ik ik zoek een op het volledige adres wat ik heb gekregen en toen kwam deze blog naar voren…… Weer nieuwe aliassen dus:
  Harold Spreen en Nicole Verlinden-Spreen!!
  Hieronder alle gegevens die ik per mail heb ontvangen.
  Wat kan ik nu het beste verder doen?

  Karin
  Von: Nicole Verlinden
  An: Karin via Marktplaats
  Gesendet: 16:35 Mittwoch, 9.Januar 2013
  Betreff: Re: Reactie: Gezocht! 1 Kaartje voor Guus Meeuwis, 7 juni, ingang 20!
  Karin,
  OK, stuur je jouw adresgegevens mee.
  Onze gegevens
  Harold Spreen
  Lieve Vrouwestraat 15
  6291JA Vaals
  Telefoon 004915214951514 (duits ivm werkgever)

  Bankgegevens, zijn duits ivm werk toelichting, buitenland betaling aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE74370501981931186827 BIC COLSDE33
  Bij vragen kun je altijd even mailen of bellen.
  Met vriendelijke groeten,
  Nicole Spreen-Verlinden

 178. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Oké, ik heb een reactie terug van die mevrouw.
  Dit is de reactie:
  ”Hallo Amber,

  Ik kan geen foto’s meer op mijn pc zetten, daar is ie iets te oud voor.
  Ik begrijp je wel want je hoort wel vaker rare dingen op internet.
  Je mag de kaarten persoonlijk komen halen van Ameland en anders kan ik ze (aangetekend) naar je verzendenen zal dan een copy van id-kaart meesturen (als je dat wilt), zo weten we dat ze goed aankomen.
  Als je liever niet wilt is dat ook geen probleem, er zijn vast meer belangstellenden.

  Groetjes”

  Dit lijkt totaal niet op S, maar ik trap er niet in…
  Ik wil die tickets echt en Ameland is ook nog niet gebruikt. Deze persoon komt lief over. Dat is juist gevaarlijk, ik weet het, maar ik heb nog geen gegevens gezien. Of S moet het totaal anders aangepakt hebben, of ik word hier niet opgelicht..
  Ik twijfel, maar mijn vriendin en mijn hart zijn gebroken, dus we kunnen niet echt iets anders.. 😦

  Groetjes,
  Amber! 🙂

 179. Amber (twijfels over mogelijke oplichting) Says:

  Hallo! Ik ben een 13-jarig meisje, die One Direction tickets wilde kopen. Ik heb 2 verkoopreacties gekregen en 1 waarschuwing van ene Ronald… Hij gaf me de link van dit forum, dus ik heb alle reacties gelezen. Helaas staat deze persoon er niet bij… Google laat ook niks los.
  Dit is de reactie van de persoon waar ik op doel:
  ”Hallo,

  Wij hebben 2 kaartjes te koop voor One Direction.
  Het zjn harde kaarten Voor Vak 110, stoel,12,13.
  U mag ze overnemen voor €65euro per kaart.
  U kunt mij mailen op:
  LINDALOMBOK@LIVE.NL

  Mvg Linda en Rogier

  GEINTERESSEERDE
  R
  4 jaar actief op Marktplaats”

  Ook had ik een reactie gekregen van iemand die nog maar 1 dag actief op MP is… Daar reageer ik niet op. Die noemde zichzelf Jolande en zijn/haar gebruikersnaam is dijkhof.

  Groetjes,
  Amber!!
  PS. Ik neem aan dat deze persoon met ‘harde kaarten’ ‘hardcopy kaarten’ bedoelt…

 180. R Says:

  Gegevens die vandaag gebruikt zijn volgens benaderden:
  Jolande Spren – Dijkhof
  Lathenerstrasse 7, 49716 Meppen
  0049152-14951514
  IBAN: DE74370501981931186827

  Gebruikt een Duits Yahoo email account: jolandedijkhof@yahoo.de

  Ben zelf dus ook aan het waarschuwen. Je kunt als zoekende op Marktplaats beter 3 mailtjes krijgen met dezelfde informatie, als opgelicht worden! Goed bezig allen!

 181. Aatje Says:

  Ha ha, ben ook al vanaf donderdag aan het waarschuwen. Kreeg vandaag een email van iemand dat hij meer maaltjes met waarschuwingen voor S kreeg dan mailtjes met aanbod voor kaarten.

 182. Koen Says:

  ik ben een van de waarschuwers, het doet me groot plezier dat een aantal potentiele slachtoffers van S op tijd
  zijn weggelopen ! probeer zelf ook af en toe wat waarschuwingen naar MP klanten te sturen, Cut and Paste
  is simpel. Maak zijn jachtterrein zo klein mogelijk….!

 183. Fan Says:

  Complimenten voor deze Blog en de mensen die andere waarschuwen. Ik heb een Gezocht advertentie staan op Marktplaats en heb al 2 mails ontvangen van mensen die mij waarschuwen voor deze oplichter op Marktplaats en mij doorverwijzen naar deze Blog! Ik zal dit ook gaan doen bij andere zoek advertenties (als de politie en Marktplaats niks doen, dan zelf maar actie ondernemen).

 184. m Says:

  Gelukkig dat deze site bestaat! Ik was er bijna ook ingetrapt. Ik zocht kaarten voor Pink. Hij heeft nu als naam Anne Talsma. En inderdaad dezelfde mail over dat ie werkt in Duitsland.
  Ben blij dat dit forum bestaat!

 185. leograper Says:

  Het lijkt er intussen op dat W zijn @ymail.com adressen aan de wilgen heeft gehangen en nu op @rocketmail.de is overgeschakeld, dank!

 186. leograper Says:

  Altijd handig, dankje!

 187. Aatje Says:

  Ik post hier het telefoonnummer voor het speicale team dat is opgericht bij de landelijke politie en justitie voor internetoplichting. Wellicht verstandig dat zoveel mogelijk mensen hier (dus op 1 centrale plek) hun klacht over deze vent droppen: 020-5413939.

 188. tssss Says:

  Danzij deze site vandaag niet opgelicht! Werd gemaild door Annetalsma@rocketmail.de, tel 004915214951514!

 189. Anke Says:

  Ik ben dus ook opgelicht! Onder de alias Nicole spreen verlinden. De gegevens vermeld op de andere post over deze oplichter op dit weblog. Direct alles doorgegeven aan de directeur v onze lokale bank. Gaat kijken of hij in Duitsland de rekening kan laten blokkeren wegens veelvoudige fraude…

 190. Koen Says:

  Sieb, het is voor mij ook onbegrijpelijk ! en wij moeten geloven in een verenigd Europa (dat willen de politici !!)
  kijk naar die neuroloog Jansen die in Duitsland gewoon weer mensen ‘behandelt’ tot de dood er op volgt !

  Het is een grote puinhoop !! in Amsterdam worden mensen met AK47’s geliquideerd, nog niemand aangehouden !
  Sprengeman al jaren bezig, geen aanhouding!!!!!

 191. Sieb Says:

  Wel “grappig” dat hij nu mijn naam gebruikt Nicole Spreen-Verlinden. Ik heet dus Nicole Verlinden (geen Spreen) en ik was al aan het wachten wanneer hij mijn naam zou gebruiken. Ik heb overigens nog steeds geen bericht van de duitse en nederlandse politie en van mijn eigen bank. Het duurt allemaal zo lang daarom kan hij ook maar door blijven gaan. Er zou een wet moeten komen dat als je geld overmaakt naar een bankrekeningnummer van een oplichter dat je eigen bank dat geld ook weer terug kan boeken. En dan bedoel ik de oplichters die bekend staan zijn bij de politie. Dan valt er ook niets meer op te lichten.

 192. Koen Says:

  @Anoniem
  er zijn honderden aangiftes tegen deze schooier….er is gewoon onwil om er iets aan te doen ! je moet ook de bank
  contacten en een copie aangifte opsturen, dan wordt de rekening geblokkeerd.
  S is al jaren bezig met zijn lucratieve handel en hij gaat maar door !
  Geef niet op !!! maar blijf aangifte doen…. en bel hem plat !

 193. Anoniem (bang voor deze oplichters) Says:

  @ Koen
  Ik begrijp dat hij gemakkelijk aan een ander tel.nr kan komen. Ik bedoelde te zeggen wel een ander tel.nr maar het banknr. kan hij nog steeds gebruiken. Vandaar “hoe is dit mogelijk!” Dat banknr. had toch al lang geblokkeerd moeten zijn.
  Zag dat het een ander telefoonnr was en heb hem toen meteen gebeld, precies wat jij daarna ook al noemde.

  Vandaag wederom door de bank en de politie van het kastje naar de muur gestuurd. Kreeg van de politie ook nog te horen dat als er voldoende meldingen waren en het duidelijk was dat iemand continue bezig was met “oplichting” dat ze dan pas iets zouden ondernemen. Je weet toch niet wat je hoort, kijk alleen al naar deze site.

 194. Koen Says:

  152 is VODAFONE Germany…

 195. Koen Says:

  004915214951514 bellen !!!!

 196. Koen Says:

  @anoniniem…. hij gebruikt Duitse prepaid sim kaarten, hij heft inmiddels al zo’n 100 telefoonnummers gebruikt,
  de sukkel beseft niet dat ook deze sims getraced kunnen worden…..

 197. Anoniem (bang voor deze oplichters) Says:

  De politie doet er inderdaad niets mee. Je krijgt te horen dat er geen geld is overgemaakt dus dat ze er niets mee kunnen.
  Zie dat “Harold/Nicole” nog steeds hetzelfde banknummer gebruikt als enkele weken geleden maar dat alleen zijn telefoonnr. anders is. Hoe is dit mogelijk!

 198. leograper Says:

  Gelukkig, weer iemand behoed voor, daar doen het ook om/voor!
  Hartelijke dank voor alle info, en nee, je kunt er zelf niet zoveel mee vrees ik, denk dat de Politie hier niets mee doet, of je moet een goede kennis daar hebben?
  Groet,
  Leo.

 199. Anoniem 3 Says:

  GELUKKIG net even de IBAN van Nicole Spreen-Verlinden gegoogled, voordat ik geld ging overmaken. Dankzij o.a. deze pagina ben ik NIET opgelicht. Mijn dank is groot! Ik zocht 2 kaartjes en kreeg al spoedig een mailtje van Nicole Spreen-Verlinden. Ik wou even checken of alles goed zat, en dat begreep ze, dus gaf ze me het volgende:

  > > > Lieve Vrouwestraat 15
  > > > 6291JA Vaals
  > > > Telefoon 0049-15214951514 (duits ivm werkgever)

  Onze gegevens

  Harold Spreen Lieve Vrouwestraat 15 6291JA Vaals Telefoon 0049-15214951514 (duits ivm werkgever)

  Bankgegevens, zijn duits ivm werk toelichting, buitenland betaling aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE74370501981931186827
  BIC COLSDE33

  Bij vragen kun je altijd even mailen of bellen

  Met vriendelijke groeten,

  Nicole Spreen-Verlinden”

  En nu net deze gegevens even voor de zekerheid gegoogled en kom ik op basis van IBAN op deze pagina. Ongelooflijk dat ik er bijna ingetuind ben. Had ik nooit van mezelf verwacht. Wat zou ik nu nog moeten doen, behalve mijn ervaring hier delen? Aangifte van een poging tot oplichting?

 200. leograper Says:

  Dat meen je niet? HIJ krijgt het wel voor elkaar dat S opgepakt wordt, de omgekeerde wereld in optima forma.
  Het moet idd niet gekker worden, geen goed begin van 2013, wat ik iedereen wel wens hier, en dat hier maar snel een einde aan komt!

 201. Koen Says:

  @R, en nog erger is dat een prive detective S al in twee dagen had gevonden ! maar toen zelf werd opgepakt
  voor stalking …. gekker moet het niet worden !!!

 202. R Says:

  Koen, ah nu ik je verhaal weet begrijp ik je frustratie maar al te goed. Ronduit schandalig dat er na oplichting geen actie wordt ondernomen, maar in het geval van bedreiging en stalking zou je toch ZEKER verwachten dat dit serieus zal worden genomen door politie en justitie. Tegendeel bewijst zich maar weer eens. Frustrerend en zelfs als deze oplichter gepakt zal worden loopt hij inderdaad zo weer vrij rond. Er is veel mis met het recht systeem in Nederland!

  En feit blijft, naar ons zuur verdiende geld kunnen we sowieso fluiten…..

  Ik hoop dat de mensen die inmiddels actie hebben ondernomen snel meer informatie kunnen achterhalen!!!!!! Daarna is het aan de politie ben ik bang….

 203. Koen Says:

  @R, als je ziet wat er met de vandalen is gebeurd die tijdens oud en nieuw ‘snelrecht met strenge straffen’ zouden krijgen, dan is het toch huilen met de pet op !! het OM eist b.v. 8 weken cel en de rechter geeft 40 uur taakstraf !!!
  Die Sprengeman lacht zich rot… hij weet dat zelfs als hij ooit terecht staat hij hooguit 2 maanden vacantie krijgt
  in onze keurig ingerichte cellen en terug betalen van het gestolen geld (want dat is het !) kunnen we vergeten.
  Ik ga wellicht wat kort door de bocht maar nadat ik in Maart vorig jaar 2 aangiftes heb gedaan, t.w. oplichting en bedreiging, heb ik niks meer gehoord van de Politie, wel van Sprengeman allerlei krankzinnige bedreigingen via Voicemail en SMS, die heb ik opgenomen en bij de Politie afgespeeld, daar waren ze niet onder de indruk. Dat doet hij toch niet, zeiden ze ! s’nachts heb ik mijn telefoon moeten uitschakelen omdat die gek maar bleef bellen !
  Recht in Nederland ???? een (dure) ilusie… behalve voor de Spongen en Moskewiczen van dit land.

 204. Fiene Says:

  R, het was ook geen aanval op jou, daarom ook het 😉 erachter.
  Het is gewoon frustrerend voor iedereen die is opgelicht dat er niemand thuis geeft, de banken niet, de politie niet, en waar moet je verder hulp zoeken of je gelijk en geld (terug) halen?
  Meerdere zijn op hun eigen manier aan het speuren en hopelijk levert het wat op maar inderdaad het is onze taak niet, in tegenstelling tot Wilfred hebben we wel een baan dus het kost allemaal een hoop tijd en ergenis.
  Buiten dat vrees ik dat als hij gepakt zou worden, hij niet lang er voor zal boeten en geld gaan we sowieso niet terug zien natuurlijk.
  Dat hij zo gek als een deur is mag duidelijk zijn, dus hoe eerder van de straat (en de internet cafe’s) is, hoe beter!!!

 205. Anoniem (bang voor deze oplichters) Says:

  Vanmiddag een mail naar ING gestuurd met wederom een beroep op art. 5.2.3 Gedragscode verwerking persoonsgegevens financiële instellingen. Zodra ik een reactie heb laat ik het weten.

 206. R Says:

  Fiene, omdat ik de situatie vanuit een ander oogpunt bekijk, werk ik direct zelf voor de politie? Nee, dat is niet zo. En al zou het zo zijn, is dat dan een slecht ding? En ik heb ook nooit gezegd dat het allemaal maar goed is wat er gebeurt. Ik heb alleen gezegd dat ik denk dat agenten het ook vast niet eens zijn met het werk wat zij moeten doen. Ik zou dat in ieder geval niet zijn.

  Ik zou willen dat er meer actie ondernomen werd, want van mijn aangifte heb ik inderdaad ook niets meer gehoord! En dat terwijl er inmiddels wel meer dan genoeg binnen zijn gekomen om een onderzoek te starten lijkt me. Dat gedupeerden nu onderzoeken starten en op eigen risico informatie proberen te achterhalen is aan de ene kant een goed ding, maar hier zouden wij ons absoluut niet mee bezig hoeven houden…….. En ondertussen blijven de oplichtingspraktijken maar door gaan, helaas!

  Daarnaast heb ik ook niets gehoord van mijn brief naar de bank. Ook contact gezocht met ING maar zodra het woord Marktplaats is gevallen wordt het gesprek HEEL snel afgekapt. Wat me ook erg boos maakt!

  Heeft iemand überhaupt reactie gehad op zijn of haar brief naar de bank?

 207. Fiene Says:

  Ik verdenk R ervan zelf bij de politie te werken;-)
  Feit blijft dat de politie amper je aangifte op willen nemen maar het wel moeten dus met frisse tegenzin het maar doen om daarna het gevoel te hebben dat het op de grote stapel terecht komt of het ronde archief. Paar jaar geleden ingebroken bij mij, hoor je ook nooit meer wat van.
  Vandaag 5 minuten te laat terug bij de parkeermeter, je raadt het al: bekeuring achter de ruitenwisser.
  Zucht………..

 208. Anoniem (bang voor deze oplichters) Says:

  Nog steeds ontdaan van de oplichting maar ook van het feit dat ik het gevoel heb dat er door de politie en bank niets aan gedaan wordt. Gedupeerden zijn allerlei gegevens aan het achterhalen van de oplichter. Dit zou toch eigenlijk een taak van de politie moeten zijn. Bij het doen van de aangifte kreeg ik van de politie te horen dat ik bij de bank de melding moest maken dat ik een beroep op art. 5.2.3 Gedragscode verwerking persoonsgegevens financiële instellingen moest doen want anders zou de bank niets ondernemen. Dit artikel houdt in dat de bank op een bepaald moment meer gegevens van de wederpartij moet vrijgeven. Bij de bank kreeg ik echter te horen dat ik bij de politie moest zijn. Ongelooflijk weer.

 209. R Says:

  Beetje simpel gedacht Koen, al begrijp ik je frustratie heel goed. De “straat” agenten gaan maar al te graag de straat op en doen waar zij voor opgeleid zijn. Zij zijn het ook vast niet eens met hoe het systeem nu in elkaar zit. Dat in Nederland aan de meest kleine boete voor een halve dag papierwerk nodig is; dat is het probleem!!

  De oplichting blijft me bezighouden en ik hoop iets te horen na mijn aangifte en actie richting de bank. Dat iedereen aangifte blijft doen en zelf actie onderneemt is een goed teken, het “bewijs” is overduidelijk!

 210. Koen Says:

  die sicko gaat maar door !!!!! wanneer pakt Justitie hem nou eens op ? betaal ik belasting voor de lol of zo ?
  we hebben nu de Federale Politie…met een opperhoofd, ben benieuwd, maar als ik al die dodo’s in die meldkamer
  achter hun schermen zie zitten , denk ik , ga de straat op joh !! daar gebeurt het, en in Amsterdam kun je je
  schietvaardigheid beoefenen tegen echte gangsters met AK 47’s … het is toch een GOTSPE !!!!

 211. Harry Kramer Says:

  Ik kom er net ook achter dat ik de lul ben! Dus zodra er iets bekend is, ga ik ‘m maar is op zoeken!!

 212. leograper Says:

  Jazeker, het gaat om dezelfde snuiter, dank voor de info, zet het erbij!
  Heb je zijn email adres ook nog?

 213. Sieb Says:

  Ook wij zochten kaartjes op Marktplaats voor Pink. We werden telefonisch benaderd door Peter van Hooydonk, hij deed de kaarten weg omdat hij voor zijn werk naar Australië moest. Hij gaf mij zijn telefoonnummer door, daar heb ik hem nog 3x op kunnen bellen voordat ik het geld overmaakte 2x € 65,00. Als ik nu het nummer bel krijg ik de melding dat de mailbox vol zit. En ook wij hebben natuurlijk geen kaartjes ontvangen. De bank waar wij het geld op gestort hebben blijkt de Sparkasse in Köln te zijn. Ik weet niet of het om dezelfde man gaat maar wilde dit toch graag even melden. Wij hebben inmiddels ook aangifte bij de politie gedaan. Hieronder zie je de betreffende mailtjes, deze komen van 3 verschillende mailadressen van marktplaats.

  1e mail:
  wij hebben 4 veld kaartjes amsterdam deze kun je overnemen gr Stefanie

  2e mail:
  Peter van Hooydonk, Evenburgallee 17, 26789 Leer ( ostfriesland)
  Bij deze afgesproken u komt morgen na 17,30 aan om de kaarten op te halen.
  Telefoon 004915214830108
  stel u wilt perse verzenden dan kunt u de helft aanbetalen en de andere helft na ontvangst gr Peter
  GEINTERESSEERDE Hooydonk 1 week actief op Marktplaats

  3e mail:
  Beste zoals afgesproken u betaald 130 aan en andere 130 na ontvangst van aangetekende zending
  Onze gegevens Peter van Hooydonk Evenburgallee 17 26789 Leer Ostfriesland Telefoonnummer 004915214830108
  Bankgegevens, zijn duits ivm werk toelichting, buitenland betaling aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE74370501981931186827 BIC COLSDE33
  Bij vragen kun je altijd even bellen, met vriendelijke groeten, Peter van Hooydonk

  Adressen die hij gebruikte op Marktplaats:
  a.2jtk44grh9dmf@mail.marktplaats.nl, a.v28pxun2aau9@mail.marktplaats.nl, a.rmt8jds8uzct@mail.marktplaats.nl.
  Aangifte in Duitsland gedaan via: anzeige@polizei.nrw.de

 214. leograper Says:

  Dat schiet idd al aardig op, ga zo door!
  Is er niet een manier om dit allemaal bij elkaar ergens te plaatsen?
  Je zou haast een ‘fanpage’ starten op Facebook op zijn naam, maar dan maak je jezelf schuldig aan zaken denk ik?

 215. Fiene Says:

  Ben inmiddels wat verder met mij zoekactie naar Wilfred, weet z’n geboortejaar en wat hij als beroep had voordat hij z’n oplichters zaakjes begon, hij was credit-controler te Antwerpen (goh.. verrassend). Afijn, heb nog even de tijd nodig, maar begin een aardig profiel van hem te krijgen. Als ik zijn geboortedatum weet (zeer binnenkort) dan weten we ook zijn BSN en dan komen we al een heel stuk verder. Natuurlijk zou de politie zich hier mee bezig moeten houden ipv gedupeerde, maar ja ze hebben het te druk met andere meer lucratieve zaken (zoals bekeuringen schrijven). Wordt vervolgd…….

 216. leograper Says:

  Besef me dat ik hier (maar ook in de email) over je laatste vraag niks heb gezegd, lees de vele reacties maar door, en idd, aangifte en programma’s aanschrijven, er moet op een gegeven moment genoeg zijn om te vervolgen…

 217. André Says:

  Christian rademakers is een andere grote oplichter, deze is ook bekent bij de politie. Dit figuur heeft net zo veel, zo niet meer mensen opgelicht. Hij is gewoon op Facebook te vinden en om vertrouwen te winnen stuurt hij gewoon zijn eigen id- kaart. Justitie heeft zoveel aangiftes tegen hem binnen gekregen dat ze een onderzoek zijn gestart. Zodra ze dit gingen doen heeft iedereen die aangifte had gedaan een brief van justitie gekregen met de vraag of je je wilt schikken in de zaak. Uiteraard heb ik hier ja op gezegd en ook dat ik de schade vergoed wil zien. Ik neem aan dat als er tegen Wilfried genoeg aangiftes zijn justitie ook die zaak zal gaan (ver)volgen. Dus iedereen aangifte doen!!!

 218. Amilah Says:

  Ik heb gereageerd naar de politie dat ik inmiddels schadeloos gesteld ben maar dat ik wil dat mijn aangifte meegenomen blijft iin het onderzoek. Ik ben ten alle tijde bereid mijn medewerking te verlenen. Deze etterbak moet gestopt worden! Voor mij stopt het hier niet.

 219. Amilah Says:

  Het gaat om het volgende rekeningnummer
  Rekening DE88390700240001260561 loopt bij de Deutsche Bank Privat- und Geschäftskunden AG in Aachen.
  Ik had betaald op 12-12, de rekening toen was blijkbaar al geblokkeerd.

 220. Koen Says:

  @Amilah, welke bank was dat ?
  vwb namen van de oplichters , Sprengeman heeft meer dan 50 Aliassen, dus ook Christian Rademakers is er een !
  hij gebruikt ook de namen van gedupeerden om een nieuw email account aan te maken !!! op Opgelichtopinternet.nl staat een lijst van gebruikte namen … S leest ook mee op deze en andere sites !
  dus kijk uit met de info die je doorgeeft !

 221. Amilah Says:

  Ik ben er zojuist achter gekomen dat de bank het geld de 24ste heeft teruggestort, ben helemaal blij. Blijkbaar was de rekening al geblokkeerd toen ik betaalde.
  Dit staat in de omschrijving
  RETOUR UW BET EL1212003038987I
  OM REDEN WEIGERING BANK BEG.
  OM AF TE REKENEN AAN BEG. IVM
  FRAUDE
  Pfff, wat een opluchting. Hopelijk krijgen meer gedupeerden hun geld terug.

 222. Anoniem Says:

  Hallo,

  Helaas ben ik ook opgelicht. In mijn mail kreeg ik deze gegevens van “Sandra”:

  Herman en Sandra Spree-Boomsma
  Monseigneur va Gilsstraat 17
  6461 VE Kerkrade
  Telefoonnummer 0049-15214830108
  email HermanSpree@ymail.com

  Bankgegevens, zijn duits ivm werk
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE74370501981931186827
  BIC COLSDE33

  Ik had ook een vraag gezet op marktplaats, hij reageerde snel en dezelfde dag waren we rond. Helft van het bedrag overgemaakt en nu ik hem mail waar de kaartjes blijven krijg ik geen gehoor meer!

  Wat kan/moet ik nu doen?
  Aangifte bij de politie?
  Geld terug laten storten door de bank?

  Ik hoor het graag!

 223. André Says:

  Ik wil nog even zeggen dat volgens mij bovengenoemde 3 oplichters het meest actief zijn en dat de meeste mensen uiteraard te goeder trouw zijn. Al zouden deze 3 oplichters opgepakt worden dat zou een hoop ellende schelen maar ik ben bang dat er altijd wel weer een gewetenloze zielige zieke lafaard opstaat…. Verder wil ik iedereen een fijne oud en nieuw en een goed 2013 wensen!!!

 224. André Says:

  Deze D Dijk heeft ook mij geprobeerd op te lichten met concertkaarten. Ik ben er 1 keer ingetrapt ( zoals zovelen te goed van vertrouwen) en dit gebeurde door Christian Radermakers. Aangifte gedaan en de zaak is in behandeling. Hoe meer mensen aangifte doen hoe beter al vind ik wel dat justitie erg traag is en er m.i. Niet zo veel achteraan zit…

 225. leograper Says:

  Ik ben even afwachtende een reactie op deze, want alhoewel ik het wel snap dat een enkeling anoniem willen blijven op de Blog, wil ik wel weten met wie ik van doen heb, Wilfred verzint van alles om aan info te komen…

 226. leograper Says:

  Heb de mail met alle headers intussen, stuur het wel naar je toe, 2 zien meer dan 1…

 227. Anoniem (bang voor deze oplichters) Says:

  Ook ik ben opgelicht door:
  Herman en Sandra Spree-Boomsma
  Monseigneur va Gilsstraat 17
  6461 VE Kerkrade
  Telefoonnummer 0049-15214830108
  IBAN: DE74370501981931186827
  BIC COLSDE33
  Precies hetzelfde verhaal als Lex. Mijn mailcontact begon op 18 december met “Sandra” Had nog zo gezocht op internet maar ben toch opgelicht.
  Ook de volgende persoon is actief: D. Dijk, Zilverschoonstraat 18, 9404 JC Assen, Ing bank 676.496.733, tel. 06-17730855

 228. Koen Says:

  hier volgt de email van de Sparkasse Koln waarvan Sprengeman nu gebruik maakt om mensen te beroven !
  doe ook aangifte in Duitsland !!! DOEN !!!!
  De Bank kan zelf dus niets doen zonder ingrijpen van de Politie, criminelen kunnen dus gewoon hun gang gaan !

  quote
  Sehr geehrter Herr xxxxxxxxx ,

  vielen Dank für Ihre E-Mail.

  Bitte wenden Sie sich in diesem Fall an die Polizei und erstatten ggf. Anzeige.

  Eine Interaktion unsererseits ist aufgrund Ihrer Angaben nicht möglich.

  Bei Rückfragen stehen wir Ihnen unter den Rufnummern 0221/226-0 oder 0228/606-0 montags bis freitags von 8-22h und samstags von 8-17h gerne zur Verfügung.

  Bei fortlaufender E-Mail-Korrespondenz bitten wir Sie, den vorherigen Schriftwechsel mitzusenden.

  Freundliche Grüße

  xxxxxxx

  Sparkasse KölnBonn
  unquote

 229. leograper Says:

  Hallo Koen, bedankt weer voor je woorden, maar als ik er niet geweest was hadden een aantal van jullie vast wel een andere manier gevonden, uitgaande van jullie tomeloze inzet!..
  Vwb de mail, ik weet niet of de alg.directeur snel ruimt in zijn postbus, zal morgen even checken, sowieso of de headers er nog aan zitten, we zijn nl net overgestapt op een nieuwe provider.
  Met de kans dat we weer zien dat hij in een internetcafé ofzo zit…
  Jij ook fijne dagen!

 230. Koen Says:

  ..vwb de Yahoo mails van S, kun je de IP code ontcijferen ? dan kunen we zien van waaruit ze verstuurd zijn.

 231. Koen Says:

  Leo, wij moeten allen jou bedanken voor het opzetten van deze blog ! er zijn al heel wat mensen ‘gered’ en S krijgt
  het steeds lastiger en de wielen van Justitie draaien traag maar uiteindelijk geloof ik dat het recht zal zegevieren.
  Ik wens jou en je familie een hele fijne Kerst en een goed 2013 !! nogmaals bedankt !!!

 232. leograper Says:

  Netjes Koen!
  Even een kleine update, was de afgelopen weken druk.
  W. heeft via 2 emails naar mijn werkgever geprobeerd mij zwart te maken, stalking etc, eigenlijk wat hij bij iedereen probeert.
  Gelukkig zijn mijn leidinggevende en algemeen directeur slim genoeg, en na wat google’n en bijpraten door mij verdwenen de mails waar ze behoren, de SPAM map.
  Hij gebruikte hiervoor zowaar wel een Yahoo account met zijn naam.
  Hij krijgt het idd benauwd, maar dit snijd natuurlijk wederom geen hout.
  Denk dat degene die de bank hebben aangeschreven, en dat weer gaan doen ook aan moeten geven dat het om dezelfde persoon gaat met tevens die oude gegevens erbij, in de hoop dat hier sneller wat mee wordt gedaan.
  Zet um op lui, en iedereen hier (op 1 na) hele fijne dagen toegewenst, en wie weet rond de kerst wat we in de media vernemen, toch?
  Nogmaals bedankt voor jullie inzet!

 233. Koen Says:

  de bank is gewaarschuwd en zal de rekening van Sprengeman blokkeren !

 234. Amilah Says:

  Was te verwachten. Ik denk dat er inmiddels zoveel brieven naar de bank van het laatste rekeningnummer gegaan zijn dat het hem te heet onder de voeten werd. Ik heb helaas nog niets van de bank gehoord.
  Komende week ben ik vrij dus ik ga maar eens rondbellen denk ik, politie, bank enz.
  Eens even kijken wat er momenteel mee gedaan wordt.

 235. leograper Says:

  Bedankt voor je gegevens! Hij is dus intussen weer van naam en nu zelfs van banknummer veranderd!

 236. lex Says:

  Ik denk dat ik net ook ff flink ben opgelicht

  Bij deze onze gegevens voor het veldkaartje voor Mumford and Sons.

  Onze gegevens

  Herman en Sandra Spree-Boomsma
  Monseigneur va Gilsstraat 17
  6461 VE Kerkrade
  Telefoonnummer 0049-15214830108

  Bankgegevens, zijn duits ivm werk
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE74370501981931186827
  BIC COLSDE33

  Bij vragen kun je altijd even bellen, ik zal het kaartje aangetekend opsturen vanaf het werk.

  Met vriendelijke groeten,

  Herman en Sandra Spree-Boomsma

 237. Fiene Says:

  Koen, met een BSnummer, kan ik een heel eind komen, heb ook een aantal ingangen, moet je me maar even privé mailen, oke?

 238. Amilah Says:

  @ Koen. Goed werk!! Nog even en dan kan hij echt geen kant meer op!

 239. Koen Says:

  inmiddels hebben we het BS nummer van Sprengeman !!! nu nog uitvogelen of hij een auto op zijn naam heeft..
  wat is het toch fijn om vrienden te hebben bij zekere instanties !!! Wilfred….het wordt nu warm onder je voeten…

 240. Anoniem Says:

  En we hebben er weer eentje:

  Sandra Boomsma uit Kerkrade
  Email: sandraboomsma@ymail.com

  Weer een andere naam dus maar weer hetzelfde laken en pak. Blijft gewoon doorgaan. Mensen kijk uit.

 241. Annelies Says:

  thats the spirit Koen en Amilah!! ik zal ook even weer wat mails de deur uit gooien!!
  hij komt hier niet mee weg!!

 242. Koen Says:

  @Amilah…. blijf waarschuwen op MP, dat doe ik al weken ! helaas zijn er nog steeds goedwillende eerlijke mensen die door deze aasgier beroofd worden !!!! maar we zijn bezig om hem uit te roken, naar Bin Laden
  is ook 10 jaar gezocht, maar uiteindelijk !!!!

 243. Koen Says:

  … en Wilfred !!! ook prepaid telephone numbers can be (and will be) traced….. we know were you are !!!!

 244. Amilah Says:

  Het zou inderdaad geweldig zijn als deze schoft gepakt wordt! Ondertussen ben ik ook bezig om mensen te waarschuwen op marktplaats, als ik even tijd heb. Ik laat het er niet bij zitten!!

 245. annelies Says:

  mooi zo Koen!! laten we hopen dat hij inderdaad zich niet kan verstoppen! smerige ellendeling dat het is..

  Amilah, dit is inderdaad al bekend, en volgens mij heeft iedereen zich ook op deze site al gemeld, ik wel in ieder geval, daar kwam ik er ook achter dat hij mijn gegevens had gebruikt..
  maar verder gebeurd er helemaal niks mee! of men mag dat niet op de site zeggen natuurlijk, aangezien S ook meeleest.

  maar zijn dagen zijn geteld als ik het zo verneem! en dat zou toch super zijn!!

 246. Koen Says:

  Helpt allemaal niks ! maar een Engelse huurling is hem op het spoor, en dat gaat S pijn doen !!!!
  Wilfred/Wouter/Willempke or whatever name you use — you can run ! but you can’t hide ……

 247. Amilah Says:

  Zus van doesja meldt zich ook even. Op opgelichtopinternet.nl wordt een overzicht bijgehouden van gedupeerden incl. Procesverbaalnummers. Ik roep iedereen op om ook hier een melding te maken.
  http://www.opgeletopinternet.nl/index.php/topic,141.0.html

 248. Doesja Says:

  Hallo.

  Helaas zijn mijn broer, zus en ik deze week ook slachtoffer van deze oplichter geworden. Via marktplaats dachten wij voor de kostprijs nog aan kaartjes voor Robbie Williams te kunnen komen. 130 euro naar de maan. Gebruikt nu ook de naam Ilse Vergouwen. (email ilsevergouwen@ymail.com)
  Zie hieronder de gegevens die hij/zij aan mijn zus mailde. Hadden we dit maar eerder gelezen, dan hadden we het nooit gedaan. Nu maar proberen ons geld terug te krijgen. Wat dat betreft veel aan deze site gehad. En gaan ook zeker aangifte doen.
  Doesja

  H Spren
  Selzerbeeklaan 17
  6291HV Vaals
  telefoon 0049-15216131781

  Bankgegevens, zijn duits, ivm werk
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

  Groeten
  Ilse Spren-Vergouwen

 249. Koen Says:

  ..maar 30 euro ! als je uitrekent hoeveel die rat bijelkaar sprokkelt !! daar moeten veel mensen hard voor werken !
  en waarschijnlijk heeft hij ook een uitkering…want hij is werkloos… Hij is niet alleen ziek, dit hele land is ziek…

 250. Michelle Says:

  En ook ik ben er in getrapt!!! “gelukkig” maar 30 euro kwijt……. aan “””” MARISKA VAN DER WIEL”””” mariska spren…….

  ziek figuur dit!!!!

 251. Koen Says:

  maar ook blije reacties !

  quote
  Bedankt!

  Citeren “”””””” via Marktplaats :

  > Reactie op uw advertentie ‘GEZOCHT: 5 kaartjes Soldaat van Oranje 5 januari’
  >
  > PAS OP !!!!
  >
  unquote

 252. Koen Says:

  Helaas weer een slachtoffer !!
  quote
  Dank je voor de waarschuwing. Ik ben volgens mij ook al opgelicht. Iemand had kaartjes voor me voor 100 euro, maar nog steeds niets ontvangen (nu bijna een week geleden). Gaat om Willemke, dus pas op als je nog kaartjes zoekt.

  Mvg
  ******** (naam verwijderd ivm privacy)
  unquote

 253. Koen Says:

  hij gebruikt prepaid Duitse sim kaarten, 015 016 zijn de Duitse 06 nummers, dus ieder bericht , ongeacht de naam, die 15….of 16….. als telefoonnummer heeft, NIET reageren !

 254. Koen Says:

  nogmaals roep ik een ieder op, die enige tijd kan vrijmaken , om waarschuwings emails te sturen naar personen
  die op marktplaats kaarten voor evenementen/musicals zoeken… ik heb al heel wat dankbetuigingen onvangen van mensen die op het punt stonden om geld te storten naar die vuile rat !!! uithongeren dat gespuis !!!
  zet de URL van deze site erbij !!!!

 255. leograper Says:

  Helaas, hij blijft slachtoffers maken, en ja absoluut aangifte, en nee helaas je kan het niet terug laten storten.
  Stuur het ook naar opgelicht.nl ea, lees even de opmerkingen hier door.
  Leo.

 256. Andre Says:

  Hij heeft het ook bij mij geprobeerd dit is zijn nieuwe tel nr +4915216131781 wat een vuile ….

 257. rwnlens Says:

  Hier overigens nog het email adres wat is gebruikt: mariskavanderwiel@ymail.com.

 258. rwnlens Says:

  Ook ik ben er helaas ingetrapt…. Zoals hierboven omschreven ging het bij mij ook om Pink concert kaarten. Ik heb een aanbetaling gedaan van 88 euro. Totaal bedrag zou 388 euro zijn. Ging om 2 VIP kaarten. Naam is Mariska Spren – van der Wiel. Dit was afgelopen vrijdag en krijg geen reactie meer.

  Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan dat ik de naam niet eerder Gegoogled heb! Ik ben normaal gesproken zo voorzichtig maar omdat deze “Mariska” geen probleem maakte om evt. langs te komen dacht ik dat het wel goed zat…. Omdat het niet helemaal uit kwam heb ik toch besloten de kaarten te laten verzenden.

  Gegevens die bij mij bekend zijn:

  H Spren
  Elsterweg 9
  52222 Stolberg Rheinland
  Telefoon 0049-15772505550
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC: DEUTDEDB390

  Wat moet ik nu ondernemen? Aangifte? Wat adviseren jullie? Is het nog mogelijk om een overboeking ongedaan te maken?

  Stom, stom, stom!!!!!!!

 259. Koen Says:

  …. en hij blijft maar naar Indonesie gaan !! …. ga nou eens Wilfred ! de gevangenissen daar zijn fantastisch,
  je krijgt een harige vriend om mee te vrijen en elke dag 40 graden … lekker zweten ….je moet wel van rijst houden natuurlijk ! 2 x per dag….

 260. Koen Says:

  hij gaat maar door !!!!! maar zijn dagen zijn geteld ! goed dat je eerst gegoogled hebt !

 261. Rebecca Says:

  Heb op Marktplaats een advertentie staan dat ik kaarten voor Pink zoek. Ben vandaag door deze oplichter benaderd met het volgende bericht. Ben blij dat ik eerst de bankrekening heb gegoogled voordat ik zomaar geld aan iemand overmaak die ik absoluut niet ken!

  Elsterweg 9
  52222 Stolberg Rheinland
  telefoon 0049-15772505550

  wij vragen 60 per kaartje dat is ook de kostprijs, je kunt ophalen of ik kan versturen, in dat geval een kaartje aanbetalen en andere kaartje na ontvangst.

  gr Mariska
  _____________________________________________________________________________________________
  Rebecca

  Je kunt afhalen, B,bij een overdracht via post moet ik nog maar afwachten of ik de rest ook krijg. Wij gaan zelf naar Indonesie de hele maand april.
  bovendien heb je mijn adres en telefoonnummer al

  gr Mariska
  _____________________________________________________________________________________________
  Rebecca,

  Paypal is onveilig voor verkopers, ik werk bij de deutsche bank, en krijg bijna dagelijks klachten erover, zelfs als je als verkoper verzendbewijs hebt beslist paypal in het voordeel van koper.
  oftewel verkoper zijn spullen kwijt en geld.

  Met UPS hoeft niet, aangetekend versturen kan ook gewoon via deutsche post, is net zo veilig en heeft samenwerking met dhl die heel betrouwbaar is in nl

  gr Mariska
  _____________________________________________________________________________________________
  OK, als je 60 euro overmaakt en een printscreen doormailt met je adres, dan stuur ik de kaarten maandag aangetekend op.
  aangetekend kan ik gratis vanaf het werk via http://www.deutschepost.de zodra de zending weg is, krijg ik een track en trace nummer die mail ik door kun je de zending volgen.

  tnv
  H Spren
  Elsterweg 9
  52222 Stolberg Rheinland
  telefoon 0049-15772505550
  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

  als je vragen hebt kun je even bellen, ook alvast goed weekend

  Groeten
  Mariska Spren-VanderWiel
  _____________________________________________________________________________________________
  Rebecca

  OK, ik heb je ook een sms gestuurd dat je weet dat het telefoonnummer klopt

  gr Mariska

 262. Koen Says:

  @annelies, je hebt gelijk ! en het nederlandse rechtsysteem kennend wordt je eerder door de politie opgepakt dan de oplichter ! winkeliers die een overvaller hun winkel uitslaan eindigen ook in een politie cel !
  ik heb geen contact meer gehad met Ray en kan hem ook niet bellen want ik heb zijn nummer niet ,
  hij is in ieder geval bezig met S want er is al betaald voor zijn diensten.
  En de wereld zit vol oplichters !!! ik ben na het akkefietje met S uiterst voorzichtig, vertrouw niemand meer, het is heel erg maar zo is het in deze tijd.

 263. annelies Says:

  maar hoe komt hij aan je nummer dan?? via de politie??
  blijkbaar is hij een bekende ‘opspoorder’?? omdat een aantal hem dus benaderd hebben vanaf dit forum.
  ik weet het niet..ik wil er ook best wat geld in steken, afhankelijk van hoeveel, maar dan zou ik toch echt meer willen weten over deze man, want je komt hem dus nooit zelf te zien, en dat vind ik een beetje appart.. hoe weet je dan dat hij daadwerkelijk zijn taak zal doen?? en wie weet is dit ook wel een oplichter?? ik bedoel, zijn er zaken geweest waarbij hij een toedracht aan heeft geleverd, en die nu opgelost/opgepakt zijn dan??zeg misschien allemaal stomme dingen, maar ik vertrouw nu niet zomaar weer wat, dat is beschaamd helaas..
  heb je hem vaker gesproken al Koen??

 264. Fiene Says:

  Nou, ik ben wel bereidt om hier wat geld in te steken (ligt eraan hoeveel natuurlijk) maar het idee dat hij hier mee kan worden opgespoord is mij heel wat waard! Zou het einde van zijn loopbaan in zicht zijn?

 265. Koen Says:

  de man is gevonden en inderdaad woonachtig in de UK, hij komt ook voor bij SOF (soldiers of fortune) en doet
  ‘klussen’ voor mensen die gehinderd/gestalked worden en waar de Politie niets aan kan doen of er gewoon geen
  tijd in steekt. Hij is niet goedkoop maar heeft een 100% feedback, werkt geheel anoniem, je zult hem nooit in persoon ontmoeten, maar ik weet niet of het een goed idee is om er geld in te steken. Hij is benaderd door een aantal mensen op dit forum en op het opgelichtopinternet forum, en weet zodoende wie met S bezig zijn.
  Voorlopig doe ik alleen maar waarschuwings emails rondsturen, ik heb in het begin van het jaar al geld in een prive
  detective gestoken en dat heeft ook niks opgeleverd. Het is dus Sprengeman zelf niet ! dat is zeker…

 266. annelies Says:

  snap alleen niet wat deze man dan wil Koen.. het enige wat ik gek vind is hoe hij aan je nummer is gekomen. hier heb je hem volgens mij ook niet genoemd.
  dus de vraag blijft hoe hij aan jou gegevens is gekomen! dat zou ik hem toch ook even vragen dan.
  ik weet het niet.. misschien is het S toch wel, en zet hij een andere stem op?? vind het gewoon een vreemd verhaal als ik heel eerlijk ben..
  indd, kijk even of hij een fb pagina heeft?!

 267. Private Eye on the Net Says:

  HOE bestaat het, justitie en marktplaats, dat deze persoon gewoon hier mee door kan gaan?!?!

  mensen, google de bankrekeningnummer en gebruik deze nooit meer!!

  W Spren
  Hauseterstrasse 18
  4728 Hergenrath Kelmis
  0049-15213502468
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

  Groeten
  Sandra Spren- van Eck

 268. leograper Says:

  Als deze persoon JOU en mogelijk/hopelijk anderen wil helpen, dan is dit bij uitstek DE plaats om dat te doen, toch?
  Dan heeft hij al een groot gedeelte te pakken.
  Ik weet even niet meer door wie S is gebeld, van een aantal heeft hij het nummer achterhaalt.
  Vraag hem eens naar een LI of FB profiel, gewoon om te kijken, maar vooralsnog nergens op in gaan.

  Als hij jou wel heeft kunnen vinden, betreffende deze oplichter, en ons hier niet, dan is het sowieso een hele slechte speurder!

 269. Koen Says:

  voor zover ik weet heb ik nooit mijn nummer op deze site gezet… hij zegt Ray Wilk te zijn uit Norfolk UK…
  moet wel een slimme jongen zijn om aan mijn nummer te komen….. ik heb bij een vriend van de politie zijn naam doorgegeven en hij wordt nagetrokken, ik wacht maar af ! en hij is geen gedupeerde (zegt hij)

 270. annelies Says:

  wat appart inderdaad Koen! maar als ik het goed begrijp wil deze man met die benadeelden met geld inzamelen, S opsporen ofzo?? vreemd verhaal hoor… ik zou het niet vertrouwen eerlijk gezegd, maar goed, dat is sowieso al lastig aangezien S ook alles op het net in de gaten houd.
  ineens belt die ‘Raymond” jou?? waarom? en indd, hoe komt hij aan je nummer?? hoe weet hij dat jij gedupeerd bent?? via de site van Leo?? want dan kan hij zich hier ook even melden voor gegevens, als hij ook gedupeerd is??

 271. Koen Says:

  …dringt ineens tot me door , hoe komt deze Raymond aan mijn telefoonnummer ???!!

 272. leograper Says:

  Dubieus…ik zou er niet op ingaan..

 273. leograper Says:

  Kan wel, maar kan me niet voorstellen dat S met zijn ‘accent’ goed Engels spreekt, maar je weet maar nooit.
  Zou idd hier oppassen, mogelijk loopt er een internationale opsporing tegen hem, maar lijkt me niet dat het vanuit GB is.

 274. leograper Says:

  Kan gewoon via mijn email, zie net trouwens dat ik mijn email link er niet meer bij heb staan, zal ik zo weer doen.
  Moeten we wel allen afspreken dat we dezelfde email adressen gebruiken als dat je hier hebt gebruikt, ik zie nl iederen zijn IP hier, en alleen zij die steeds hetzelfde nummer gebruiken mail ik verder mee.
  S gebruikt veelal internetcafe’s ed, of duitse IP’s.
  Trouwens kan net zo goed hier mijn email plaatsen…l.k.graper@upcmail.nl.

 275. leograper Says:

  Bedankt voor de gegevens!

 276. Koen Says:

  volgens mij was het niet S, die heeft een hoog stemgeluid… de man zegt geld te hebben ontvangen van een aantal
  benadeelden om S op te sporen en een indringend gesprek met hem te voeren ?!! wat moet ik hier nu mee ?

 277. Dorien Says:

  Dit zijn de gegevens die hij vandaag verstuurt heeft.:
  Dat zo iemand niet te pakken is,…..

  als u een printscreen doormailt dan stuur ik de kaarten direct op. (jaja zal wel)

  tnv
  W Spren
  Parkstrasse 18
  4720 Kelmis
  telefoon 004915213502468
  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

  Groeten
  Patricia Spren- Kerstens

 278. annelies Says:

  herkende je de stem niet Koen?? hij spreekt zo behaaglijk…
  misschien kan je Leo een persoonlijk bericht sturen o.i.d?

 279. Koen Says:

  mss was het S zelf ???? ik vertrouw niemand meer….

 280. Koen Says:

  @leograper
  zojuist een vreemd telefoontje gekregen van een Engelsman over S….maar aangezien S meeleest , hoe kan ik communiceren met je zonder dat hij het ziet ?

 281. annelies Says:

  laten we dat open indd, maar ik had deze brief al verwacht van de politie..

 282. Koen Says:

  @annelies
  dit is Identiteit diefstal en dat wordt wel aangepakt ! (hopen we )

 283. annelies Says:

  goed werk Fiene!

  ik zou een brief van de politie krijgen, omdat de vuilak mijn naam heeft gebruikt, maar tot op heden nog niks vernomen.

 284. Koen Says:

  way to go Fiene !!!!

 285. Fiene Says:

  Heb net de deutsche bank geinformeerd, hopelijk gaan ze deze account snel sluiten, dat hebben ze in ieder geval toegezegd.

 286. Koen Says:

  hij is zo brutaal dat hij de eerste letters van zijn achternaam gebruikt voor zijn aliassen !!!
  wat een ongelofelijke rat !!!!

 287. tuur Says:

  Hallo Koen. Nee zijn verblijfplaats was “Hergenrath Kelmis ” . Maar ik weet nu zeker dat het om deze man gaat. de laatste gegevens van hem:

  onze gegevens
  tnv
  W Spren
  Hauseterstrasse 18
  4728 Hergenrath Kelmis
  004915213502468
  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

  Dus mensen opgelet.

 288. Koen Says:

  Tuur, join the club !!! je hebt het over ‘haar’ gegevens, die zijn dus allemaal fictief behalve het banknummer !
  ze woonde zeker in Kerkrade of Landgraaf !? en Duitse bank ivm baan in Duitsland
  Sprengeman en partner gaan gewoon door, waarschuw iedereen in je vrienden kring…..

 289. tuur Says:

  En ik ben er ook ingetrapt vandaag. Kaartje”te koop gevraagd” voor de Rolling Stones in Londen a.s. zondag via marktplaats. Ene Sandra Spren-van Eck mailde mij dat ze een kaartje had gewonnen bij een radiostation en niet kon gaan.Na wat mailtjes en sms’jes heb ik toen (ik moest snel handelen omdat ik de reis ook nog moest boeken) 75 euro overgemaakt. En toen was er een grote stilte, tenminste bij hem/haar. Ik heb meteen aangifte gedaan bij politie en mijn bank gevraagd of het terug te boeken valt. Niet dus. Reis heb ik kunnen annuleren en hoor maandag of het kostenloos is. Ik weet niet of het mag om al haar gegevens hiet te melden, kan iemand dat mij vertellen.

 290. Sarah Rust Says:

  Bedankt voor deze blog, heeft mij weerhouden van een miskoop.

  Het email adres waar hij mij mee mailde is sandravaneck@ymail.com

 291. Fiene Says:

  Heb ook weer flink wat mensen gewaarschuwd en dankbare reacties terug gekregen, sommige twijfelden zelf al en zijn ws net behoedt voor een hoop ellende, hij gaat wel lekker zo, het wordt een karige kerst voor deze ellendeling!

 292. Koen Says:

  @Marcel
  het adres dat hij opgeeft waar je de tickets evt kunt ophalen is altijd ver weg van je eigen woonplaats > 200 km
  en dus niet zijn echte adres, overigens heeft hij geen vaste woon en verblijfplaats (volgens Justitie) maar meestal
  opereert hij vanuit of dichtbij Brussel Station Zuid, maar hij trekt van Hotel naar Hotel maar laat wel een spoor achter
  (kijk maar eens over je schouder Wifred ! we zijn heel dichtbij !)

 293. leograper Says:

  Hallo Marcel, helaas weer 1 bij de club…
  Voor wat het waard is, Wilfred blaft veel, maar bijt niet, is alleen heel verknipt, en verblikt en/of verbloost dus ook niet om allerlei kracht (lees:angst) uitlatingen te doen.
  Een flink aantal van ons naderen hem te dicht, en maken het hem moeilijk, en de laatste zo goed als onmogelijk om vrij te handelen, lees maar even door bij de reacties.
  Mij heeft hij ook al een flink aantal keren gebeld, en 2x een voicemail ingesproken, die dreigen opgevat kunnen worden, maar dat niet direct zijn.
  Hij klonk ook duidelijk (minimaal) beneveld, kwam moeilijk uit zijn woorden.
  Wel doet hij op zijn manier de nodige research op allerlei sociale media, dus kijk uit met wie je vrienden wordt, en wat je deelt!
  Dat je zijn gegevens niet hebt is niet erg, kijk maar in het begin van mijn Weblog, daar staat het laatste artikel met meer gegevens dan je lief is.
  Succes!

 294. Marcel Says:

  Wij zijn ook opgelicht door deze man.
  Tijdens de aangifte wisten wij waar deze man woonde en hebben dit ook doorgegeven aan de politie.
  Echter, deze doet niets, zelfs na doodsbedreiging door Wilfred Sprengeman deed de politie totaal niets!
  Helaas weet ik zijn telefoonnummer niet meer en ook niet waar hij woont…

 295. annelies Says:

  zo zijn er nog een aantal die terug hebben gemaild, lang niet allemaal trouwens, maar goed het bericht zal vast gelezen worden.

 296. annelies Says:

  Goeden dag,

  Heel erg bedankt voor deze waarschuwing, ik zal er goed op letten en het naar zoveel mogelijk mensen doorsturen. Laten we hopen dat deze man snel gepakt wordt!
  Nogmaals ontzettend bedankt!

 297. annelies Says:

  BEDANKT VOOR UW REACTIE ! HET IS FIJN OM MET ELKAAR OP DEZE MANIER TE PROBEREN OPLICHTING TE VOORKOMEN. IK ZAL MIJN OMGEVING OOK ATTENDEREN. BEDANKT .!

 298. annelies Says:

  even flink bezig geweest vanmorgen, mijn inbox heeft veel reactie’s met dankbetuigingen en dat men allert zal zijn.
  o.a deze:

  Hallo Annelies,

  Ik ben deze man helaas ook al tegen gekomen.
  Gelukkig had ook ik een onderbuik gevoel en ben gaan zoeken voordat ik het geld had overgemaakt.
  Ik heb toen ook meteen op facebook op de One direction pagina mn bericht geplaatst ter.
  waarschuwing.
  Inmiddels vertrouw ik eigenlijk niemand meer, ook was ik gister nog in onderhandeling met iemand, maar doordat ook deze man de kaartjes voor de normale prijs weg doet vertrouw ik het gewoon niet.
  Dit maakt het allemaal wel heel moeilijk.
  Vooral omdat het ook.in veel gevallen om E tickets gaat.
  Dank je wel voor de waarschuwing.

  Groetjes *************

  heb deze persoon weer terug gemaild, of er ook al gegevens doorgestuurd waren, en of ze die dan alsnog even aan mij wil laten weten.

 299. annelies Says:

  zo, ben lekker thuis, dus hop hop, aan de slag met mails versturen!!

 300. leograper Says:

  Zet hem op Koen!

 301. leograper Says:

  Is prima, goed bezig met de MP Hunt 😉

 302. leograper Says:

  En allen potentieel slachtoffer, zo zonde dat MP met zijn nieuwe lay-out geen rekening heeft gehouden met zaken als deze….

 303. Koen Says:

  @annelies ! way to go !
  als iemand 1 dag actief is op MP moeten alle alarmbellen afgaan !
  Ben vanavond weer lekker bezig geweest met waarschuw mails
  aan zoekers van tickets …. Uithongeren die jakhals !

 304. annelies Says:

  ook in mijn mailbox een aantal terug reactie’s gekregen van mensen die een gezochte advertentie op mp hadden staan..
  allemaal heb ik de link van jou, Leo, erbij gedaan..

 305. annelies Says:

  ja…maar zeker weten doe jet het toch niet, lijkt me alleen niet dat hij zelf een gezochte advertentie op mp zet…
  dus die mensen kunnen we in ieder geval waarschuwen.

 306. Koen Says:

  Kijk goed uit wie je aanschrijft ! de gek leest over je schouder mee !

 307. annelies Says:

  pffff…1623 gezochte advertentie’s, en dat alleen in kaartjes en ticket..
  maar goed, die mensen weten het maar weer.

 308. leograper Says:

  Normaal gesproken niet, maar hij heeft wel gekkere dingen gedaan, dus je weet maar nooit…

 309. annelies Says:

  top mensen!! ook hier een aantal mails naar gezochte advertentie’s gedaan!
  ik heb indd een mail gestuurd waar iemand nog maar een dag actief was..nog niet goed over nagedacht.maar S zet geen eigen advertentie’s neer toch? reageerd op gezochte advertentie’s??

 310. Fiene Says:

  Heb er even een halfuurtje voor gezeten maar met copy/paste gaat het best snel en al een hoop dankbare reacties ontvangen. Iedereen kun je er niet mee bereiken maar de komende tijd ruim ik iedere dag een half uurtje er voor in, het is het me het meer dan wat waard!
  Ik wil het hem heel moeilijk maken, de rat!

 311. Michelle Says:

  Naar mn geld kan ik fluiten, maar heb wel bij allerlei organisatie aangifte en klachten gedaan (Undercover in Nederland, Alberto Stegeman, Politie Belgie, Diverse forums!) Deze kl**tzak moet zo gauw mogelijk opgepakt worden, en nooit meer worden vrijgelaten! STUK VERDRIET

 312. Koen Says:

  Annelies, gebruik de mail van Fiene als copy ,,, kijk uit dat je niet de personen stuurt die een dag op MP zitten,
  want dat kan Sprengeman zijn….. (als ik die naam typ wordt ik al onpasselijk ! ) hij leest ook mee op deze blog…

 313. annelies Says:

  super Koen!! ik ga vanavond mails versturen!

 314. Koen Says:

  nog een reactie van een ‘bijna’ slachtoffer
  quote
  heel erg bedankt voor de tip
  dat ga ik zeker doen
  mvg ********** naam verwijderd ivm privacy
  unquote

 315. Fiene Says:

  Goed bezig Koen!

 316. Koen Says:

  reactie van een ‘bijna’ slachtoffer

  quote

  Dank voor jouw waarschuwing. Ophangen moeten ze zo’n vent!!!
  Dank
  Groeten
  *********** naam weg gelaten ivm privacy
  unquote

 317. Koen Says:

  ben gisteren begonnen om mensen die op mp tickets zoeken een standaard Email te sturen, 4 gedaan van bovenaf,
  en al reactie gekregen met dank voor deze tip ! kost een paar minuten maar ik begrijp dat niet iedereen veel tijd
  achter de PC kan doorbrengen. Maar alle beetjes helpen… we moeten deze schooier het gras voor de voeten wegmaaien ! let ook op mp advertenties voor tickets van personen die pas kort een account op mp hebben !
  maar gewoonlijk reageert hij op ‘kaarten gezocht’ …

 318. Fiene Says:

  Ja helaas Leo, we hebben helaas niet zoveel tijd als Wilfred om de hele dag op het internet (marktplaats) te zitten en mensen op te lichten. Wij moeten gewoon hard werken voor ons geld.
  Het zal ook een druppel op een gloeiende plaat zijn, maar alle beetjes helpen.

 319. leograper Says:

  Fiene, Koen en Annelies, TOP!
  Als ik tijd had zou ik zeker meehelpen, maar heb het te druk op mijn werk…

 320. Fiene Says:

  Ik ga ne er ook mee bezig houden als ik even tijd heb, het is me de moeite meer dan waard!

 321. annelies Says:

  ja..daar heb ik ook al aan gedacht Koen!
  ik ga er vanmiddag even voor zitten, en mensen mails sturen, en ook met een verwijzing naar deze link, zodat men alle namen/email adressen ook kan zien!

  misschien kunnen we hier met zijn allen aan werken?? tis indd even een werkje, maar als we het wat verdelen scheelt het al een hele hoop..

 322. Koen Says:

  …en Wilfred moet harder ‘werken’ 🙂
  een aardige truc is om al diegenen die op Marktplaats kaarten/tickets zoeken een waarschuwings mail te sturen..
  kost wat tijd maar voor diegenen die er tijd in willen steken een nuttige taak !

 323. leograper Says:

  Het gaat steeds beter/sneller!

 324. Fiene Says:

  Deze reactie ontving ik in mijn mailbox van marktplaats:

  We willen u graag informeren over het volgende.

  Onlangs heeft u een reactie ontvangen van gebruiker ‘daniellezwinkels’ op uw advertentie: ‘Wie o wie…’. Marktplaats heeft wegens veiligheidsredenen besloten om het account van deze gebruiker te blokkeren. Daarmee zijn tevens alle advertenties en/of biedingen van deze gebruiker verwijderd. De berichten van en/of aan deze gebruiker die in de afgelopen 24 uur zijn verzonden, zijn mogelijk niet aangekomen. We raden u aan extra alert te zijn in uw verdere contact met deze gebruiker.

  Het is niet afdoende natuurlijk want hij maakt iedere dag een andere account aan met een ander mailadres, maar toch is marktplaats er enigzins mee bezig, het blijft moeilijk te onderscheppen natuurlijk.
  Denk dat zijn criminele inkomsten bron aardig begint op te drogen, althans dat hoop ik van harte!

 325. leograper Says:

  Geeft idd een wat warmer gevoel…

 326. annelies Says:

  fijn om te horen dat er ook veel mensen eerst even op de naam googlen en hierop uitkomen, en dus behouden worden van een vreselijke oplichter!

 327. Koen Says:

  Goed zo Fiene !!!!…. hij staat op de hitlijst, binnenkort komt ie aan de beurt !
  de ongelofelijke brutale zak…

 328. leograper Says:

  Dank voor de verse data! Staat genoteerd…

 329. Fiene Says:

  Hiermee probeerde hij mij gisteren een poot uit te draaien, niet gelukt natuurlijk:
  Laatste gegevens dus van deze LOOSER!!

  onze gegevens
  tnv
  W Spren
  Sneeuwberglaan 49
  6291 HC Vaals
  0049-15214708161
  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Danielle Spren- Zwinkels

 330. leograper Says:

  Mooi zo Irene!
  Mensen, doe hier wat mee, ik speel dit natuurlijk ook door naar mijn schoondochter…

 331. Irene Says:

  Via het Juridisch kennisportaal heb ik de volgende info gekregen:
  Wanneer er abusievelijk gelden zijn overgemaakt naar een onjuist bankrekeningnummer of dat u bent opgelicht waarbij gebruik werd gemaakt van een bankrekening, moet u de NAW-gegevens (Naam, Adres en Woonplaats) opvragen bij uw eigen bank. Ook kunt u aangifte doen bij de politie waarna de politie de gegevens opvraagt.

  Schriftelijk verzoek aan eigen bank
  U moet de NAW-gegevens schriftelijk opvragen bij uw eigen bank. In uw brief legt u uit wat er gebeurd is en geeft u het rekeningnummer op waarnaar de betaling is overgemaakt. U kunt hierbij verwijzen naar artikel 5.2.3 van de gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen, waarin het volgende staat vermeld:
  ” Door een Financiële instelling worden in het kader van de normale afwikkeling van het betalingsverkeer Persoonsgegevens doorgegeven aan de wederpartij. Tevens worden, tenzij vooraf anders is overeengekomen, aanvullende Persoonsgegevens verstrekt aan de bij de verdere Verwerking van Persoonsgegevens betrokken partijen, voor zover deze redelijkerwijs noodzakelijk zijn voor verificatiedoeleinden of reconstructiedoeleinden.”
  Op grond van dit artikel kan uw bank de gegevens opvragen. Uw eigen bank bepaalt uiteindelijk zelf of en wanneer in dat geval de NAW-gegevens van de begunstigde bekend worden gemaakt.
  http://www.juridischkennisportaal.nl/wiki/algemeen/opvragen-informatie-documenten-uittreksels-e-d/opvragen-naw-gegevens-begunstigde-van-bankrekening.htm

  Ik heb gebeld met mijn eigen bank (Rabo) en zij bevestigden dat dit kan en gaan proberen de NAW gegevens te krijgen.
  Het kan wel even twee weken duren. Ik ben benieuwd.

 332. annelies Says:

  @koen, dan geven we met zijn allen een feestje!!

  Mp doet er helemaal niks mee..ik heb ze ook al herhaaldelijk gemaild,maar geven hier geen lucht aan..
  schandalig! ze zouden een appart kopje moeten aanmaken, waar iedereen oplichters aan toe kan voegen(uiteraard nadat dit onderzocht is)
  snap gewoon niet dat deze creap maar door blijft gaan, maar aan elk verhaal komt een eind! dus ook aan deze, wacht maar af!!
  en zolang we met zijn allen er voor blijven gaan, en de blog van Leo samen onderhouden, kunnen we ook weer genoeg betekenen voor andere mensen!

  @Leo, zeker een kleine moeite, maar als jij die ‘kleine moeite’ niet had gedaan was dit allemaal niet eens aan bod geweest, en denk ik dat er veel meer gedupeerden bij waren gekomen.
  voorkomen doe je niet, want ik heb helaas ook veel te laat gegoogled op zijn naam, maar door al die namen die er nu bekend zijn hier, kom je wel op deze site uit! dus dan is het maar te hopen dat mensen toch eerst googlen op zijn naam, en actie kunnen ondernemen.
  dus daarvoor zeker wel dank! ook via http://www.opgeletopinternet.nl is er een hoop info over deze man, dus hoe meer het aan het licht komt, hoe meer we anderen kunnen behoeden hoop ik!

  ik heb inmiddels een aanvullende aangifte gedaan aangaande mijn eerdere aangifte voor het gebruiken van mijn naam door S..

 333. leograper Says:

  Vrees van niet, nog niet eerder gehoord, geheimhoudingsplicht of zo, omgekeerd zou dat ook niet leuk zijn lijkt me, toch?
  Maar als het kan zal wellicht wel geld kosten…

 334. Irene Says:

  Op juridischkennisportaal.nl staat dat je via de bank NAW gegevens op kunt vragen. Is er iemand die dat heeft geprobeerd?

 335. leograper Says:

  Och Annelies, hartelijk bedankt, maar het is een kleine moeite hè.
  Ik heb een heel hoog rechtsvaardigheidsgevoel, en ben nog bozer als het intimie betreft.
  Eigenlijk is het dus ontstaan uit een stuk frustratie omdat mijn schoondochter dit ook was overkomen, en ze mijn zoon blij wilde maken met kaarten die er eigenlijk niet meer waren.
  Dat dit zo’n vlucht zou kunnen nemen, en ik intussen al zoveel mensen heb kunne weerhouden van betalen, is bovennormaal, en idd al eventjes de 2e plaats, zou ik dan toch hoog geplaatste vrienden hebben? 😉
  We gaan steevast door, tenminste, als de lokale politie ook opschiet, nog niets terug vernomen.
  Succes allen, en nogmaals, ben door drukte niet in staat iedereen persoonlijk te antwoorden, maar jullie bijdragen worden vanzelfsprekend enorm gewaardeerd!
  Groet, Leo.

 336. Top heading Says:

  Hallo allen,

  Zojuist ook bij mij, aangifte gedaan bij politie en marktplaats ingelicht (bekeken het geeneens…)

  Zie hier de email die ik ontving:

  ————————————–
  Ok totaal word het dan 80 euro, geef even een seintje als je betaling betaald hebt, als je een kopietje stuur stuur ik het morgen aangetekend op

  onze gegevens
  tnv
  W Spren
  Sneeuwberglaan 39
  6291 HC Vaals
  Telefoon 0049163-9466757
  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

  Groeten
  Judith Spen- Vieveen

  ———————————

  Op basis van IBAN en BIC gaat het dus om dezelfde persoon/personen.

  Met vriendelijke groet,
  TH

 337. Raymond Says:

  Wij zijn door deze man ook opgelicht. op 6 october wilde wij graag naar een concert van Lionel Richie. En hebben een oproep op Marktplaats geplaatst met de vraag of iemand nog last minut kaartjes had. Al na 10 min kwam er een reactie, van een vrouw die aangaf nog kaartjes te hebben. In eerste instantie lukte het niet om het geld over te boeken, en hebben wij contact opgenomen met het telefoonnummer dat zij mee gemaild had. En kregen na nu blijkt meneer Sprengeman aan de telefoon. Deze heeft stap voor stap uitgelegd hoe het geld overgemaakt moest worden. En zou de kaartjes van zijn vrouw vervolgens door mailen. Na een half uur hadden wij nog niks ontvangen. Dus heeft mijn vriendin nog maar een keer gebeld, maar kreeg hier geen gehoor meer. Vervolgens heb ik hem gebeld en kreeg hem aan de lijn, hij vertelde dat er iets mis gegaan moest zijn en zou met een half uur nogmaals de kaartjes doormailen. Ook hier is geen reactie meer op gekomen. Ik heb nog heel wat smsjes gestuurd en een keer of 20 het nummer gebeld. Waarna ik hem nog aan de lijn kreeg. Maar uiteraard leverde dit ook niks op. Wel vond hij het leuk om aan het einde van de avond nog een sms te sturen om te vragen of het concert nog leuk was geweest. Al met al een hele zieke man die snel moet worden gestopt. Hieronder zal in zijn gegevens nog even neer zetten die wij van hem hebben. Uiteraard hebben wij ook aangifte gedaan bij zowel politie, als marktplaats.

  H. Spreng
  Rue des Martyrs 48
  4800 Verviers
  telefoon: 0049-15775636444

  Bank gegevens
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

 338. Irene Says:

  pfffff, net 75 euro kwijt aan deze stumperd. Het ergst is nog dat mijn dochter een weekend lang blij was met kaarten.
  Uitgebreid getelefoneerd met deze man – Wout Sprem en zijn vrouw Judith- en gemaild. Onderbuikgevoel genegeerd en toch maar alvast de helft overgemaakt. Als ik het positief benader hebben mijn dochters voor 75 euro een spoedcursus ‘wantrouwen op internet’ met succes gevolgd. “Vet aardige” mannen op internet zullen in de toekomst met arwaan benaderd worden. Dat heb ik er wel voor over….
  Irene

 339. Koen Says:

  hij leert het niet af !!!! wat een *sshole…. en Leo heeft geweldig werk gedaan en al velen behoedt voor ellende !
  de dag dat S de bak in gaat , geef ik een feestje..

 340. annelies Says:

  ik heb net gezien dat hij mijn naam heeft gebruikt bij een andere website, ook via jou link Leo, opgeletopinternet.nl
  anneliespander@rocketmail.com

 341. annelies Says:

  dat ziet er goed uit Koen! laten we hopen dat het inderdaad ook echt gaat helpen! ik zit hier nog dagelijks mee te lezen, en hoop echt heel erg dat hij gepakt word!
  daarbij wil ik ook even een dikke pluim geven aan Leograper..Leo, ik denk dat je veel mensen al hebt weten te behoeden voor deze man, daar mag jij in ieder geval al trots op zijn vind ik, ookal zal dat misschien niet zo voelen.
  ik ben je wel enorm dankbaar dat je deze blog hebt gestart, op google heb je de 2e plek al, als je op zijn naam klikt! dus dat is alleen maar een mooi gegeven!
  eigenlijk hoop ik nog heel erg dat we via media nog iets kunnen bereiken, want dat zou echt fantastisch zijn!

 342. Koen Says:

  @Peter
  kortgeleden een schrijven van de Politie ontvangen waarin gevraagd werd of ik wilde getuigen bij een eventuele rechtzaak tegen deze psychopaat, Ja natuurlijk ! er wordt dus kennelijk aan gewerkt om S aan te pakken.
  Justitie is in bezit van de SMS-en en Voicemails die deze gek naar mij heeft gestuurd…
  Wilfred, je dagen in vrijheid in je internet cafe bij Station Brussel Zuid zijn geteld !
  je kunt niet meer ongestoord over straat ! je tronie zal door miljoenen bekeken worden…..

 343. leograper Says:

  Graag gedaan hoor!

 344. lisa Says:

  okay hartelijk bedankt ervoor voor het advies

 345. leograper Says:

  Terecht, en goed gezien, je ouders mogen trots zijn op je!

 346. leograper Says:

  Telefoon- en Banknummer in Duitsland, 99% kans dat het Wilfred is, NIET DOEN…

 347. leograper Says:

  Uitgaande van het bod en het email adres NIET DOEN!
  Deze persoon gebruikt vele (email) aliassen.
  Vraag bijv altijd of hij/zij een snelle foto (met de mobiel) kan emailen.

 348. lisa Says:

  ik ben zelf nog maar een kind en ik vertrouw het niet echt

 349. lisa Says:

  ik had nog een adres en telefoonnummer ook nog gehad van die gene misschien dat jullie wten of het te vertrouwen is of zo want hij/zei zij dat kaartjes 200 euro ofzo waren
  dit zijn de gegeven wat ik heb gehad van die gene
  Ceresstraat 21
  6291 XM Vaals
  Telefoon 0049-1639466757

  ik hoop dat jullie me kunnen helpen

 350. lisa Says:

  ik heb een vraagje ik heb via marktplaats een gezocht advertentie geplaatst maar ik heb net een reactie terug gehad van een een of andere sophie linder maar ik ben bang dat die gene niet te vertrouwen is dit is het e-mail adres waar het vandaan komt sophielinder@ymail.com ik hoop dat jullie me kunnen helpen ben bang dat het een oplichter is

 351. leograper Says:

  Geen idee Michelle, dat moeten de anderen even aangeven…

 352. leograper Says:

  Geen idee Michelle, momenteel doet iedereen zijn/haar ding, als jullie iets onderling willen doen kan dat misschien het beste op genoemd forum.
  Je kunt er ook voor kiezen naar elkaar te emailen, wel de headers en IPadressen checken!

 353. Michelle Says:

  Waar kan ik lid worden??

 354. noa2008 Says:

  zo jammer, dat het maar door blijft gaan.. rotzak! hoe krijgt hij het steeds voorelkaar..
  precies, zoals Koen zegt aangifte doen,ookal lijkt het niets te helpen, laten we hopen dat ze uiteindelijk met al die aangiftes goed actie ondernemen! en ik heb vernomen van mede gedupeerden hier, dat ze er wel mee bezig zijn?!
  en publiceer het op je fb pagina, hoe meer mensen dit weten,des te beter!

 355. Koen Says:

  Join the club ! jij bent een eerlijk mens en Sprengeman is een rat… er zijn al honderden eerlijke mensen door deze
  rat bestolen ! aangifte doen van: a. Oplichting en b. bedreiging… en blijf hem bellen op zijn diverse telefoonnummers…. schrijf ook de bank aan waar je het geld naar hebt overgemaakt met een kopie van het
  procesverbaal. Je kunt ook lid worden van een kleine club van benadeelden die prive actie aan het voeren zijn.

 356. Michelle Says:

  Ook ik ben zojuist in deze mafkees (Kirsten Remmers) getrapt…127 euro overgemaakt voor kaarten waar ik naar kan fluiten…..Iemand nog tips??

 357. Koen Says:

  @Leograper, dat hij je nu lastig valt geeft aan dat hij nerveus wordt, hetzelfde doet hij bij mij al maanden !
  de politie heeft mijn opgenomen gesprekken overgenomen…deze gek gaat voor de bijl… hoe dan ook !!
  van MP kun je niet al te veel verwachten, zij waarschuwen en blokkeren af en toe accounts. S reageert meestal
  op aanvragen voor kaarten voor concerten, dus hij adverteert niet zelf…
  we kunnen ook S bellen op goddeloze tijden , zoals hij bij ons doet….geen rust zal hij krijgen !!!!!!!!!

 358. annelies Says:

  Geachte mevrouw/meneer,

  Via het Meldpunt Internetoplichting van de Politie hebben wij uw melding in goede orde ontvangen, waarvoor hartelijk dank.

  Wij nemen maatregelen wanneer wij van verschillende gebruikers meldingen over dezelfde gebruiker hebben ontvangen. Deze hebben wij tot op heden nog niet ontvangen ten aanzien van de gebruiker waarop uw melding betrekking heeft. Mochten wij deze in de toekomst wel ontvangen, dan kunnen wij alsnog besluiten om het account te blokkeren en de advertenties van de site te verwijderen. Bovendien stuurt de Politie automatisch een waarschuwingsbericht naar degene over wie u melding doet.

  De gegevens die Marktplaats van de politie ontvangt worden opgeslagen in onze Transactiegeschillen Database, zodat Marktplaats op efficiënte wijze inzicht kan krijgen of meerdere meldingen van verschillende gebruikers ten aanzien van dezelfde gebruiker zijn gedaan.

  Voor de toekomst geven wij u nog de volgende tips mee:
  1. Handel transacties bij voorkeur in persoon af: u weet precies wat u koopt en van wie.
  2. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Vertrouw op uw gevoel.
  3. Zoek de verkoper op via internet.
  4. Controleer vooraf of de gegevens van de verkoper bekend zijn bij de Politie: https://www.mijnpolitie.nl/miocheck.shtml
  5. Wees alert bij verkopers uit het buitenland (zoals Nigeria) en gebruik geen anonieme betaalmethoden als cheques, Western Union of MoneyGram.
  6. Betaal het product via PayPal en uw aankopen zijn in veel gevallen onbeperkt beschermd.

  Mocht het probleem toch nog worden opgelost, dan horen wij dat natuurlijk ook graag.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Karin

  Afdeling gebruikersbescherming
  http://www.marktplaats.nl

  Tips van Marktplaats.nl over veilig handelen vindt u terug op onderstaande link:
  http://statisch.marktplaats.com/help/veilighandelen.html

  N.B. Als u een reactie op dit bericht wilt geven, verzoeken we u vriendelijk doch dringend het onderwerp van deze e-mail niet te wijzigen.

  begrijp hier niks van..ik heb een reactie terug gestuurd met een verwijzing naar deze blog.

 359. leograper Says:

  Intussen heeft Wilfred nu zijn ‘pijlen’ op mij gericht, eerst mijn werkgever gebeld, dat ik hem zou stalken, snijd en houd geen hout, zinloos, vruchteloos, kansloos, en nu belt hij herhaaldelijk naar mijn huistelefoon.
  Zoals eerder geroepen, opgenomen gesprekken en voicemail doorsturen.
  Er bestaat overigens een kans dat hij zich als één van de slachtoffers voordoet, dus kijk uit wat je met de rest uitwisselt!

 360. annelies Says:

  en zo is dat!! het is juist heel goed omwel aangifte te doen mensen!!

  dus bij deze,lees hoor of zie je deze blog, en ben je ook, net als veel anderen met jou gedupeerd door deze mafkees, ASJEBLIEFT! doe WEL aangifte! hoe meer dit aankomt bij de politie en andere instantie’s, hoe meer ermee gedaan word!!

 361. Koen Says:

  @Annelies, ik denk dat veel benadeelden afhaken omdat er zo weinig aan dit soort oplichting gedaan wordt…
  wij geven echter niet op !!!!

 362. annelies Says:

  ik heb mp ook nog gepleit voor een appart linkje waar zulke mensen in moeten komen te staan..maar je hoort bar weinig verder!! terwijl dat juist een goed iets zou zijn,denk ik.

 363. annelies Says:

  goed zeg Koen! ik ben razend benieuwd! dit gaat de goede kant op zo!

 364. Koen Says:

  het schrijven van Justitie is op papier , niet via email, kan wel een foto van de brief maken en emailen ?
  wat wel belangrijk is voor alle benadeelden ,dat een aangifte voor oplichting niet veel uithaalt, civiele zaak, maar bedreiging is veel ernstiger en wordt wel opgepakt door Justitie ! dus diegenen die bedreigd zijn , doe nogmaals aangifte !! ik heb telefoontjes van deze nutcase opgenomen en doorgespeeld aan de politie.
  Goed lezen Wilfred !!!!

 365. Pedro Says:

  Deze Wilfred Sprengeman is geboren in Nederland in het Gelderse dorp Brummen.

 366. leograper Says:

  Stuur me dit nog eens via de email link op de Weblog links (speciaal tijdelijk in het leven geroepen voor jullie 😉 ) want dit is denk ik dan even aan mij voorbij gegaan…

 367. leograper Says:

  Dank voor je input!

 368. Koen Says:

  twee weken geleden ook een schrijven van Justitie ontvangen waarin men vroeg of ik wilde doorgaan met mijn aangifte van bedreiging door S. Natuurlijk !!!! en of ik eventueel wilde getuigen als het tot een rechtzaak zou . Natuurlijk !!! ik laat dit nooit rusten…. en als Justitie niet tot een veroordeling komt, dan ga ik met een aantal benadeelden van dit forum zelf op pad….

 369. annelies Says:

  kunnen we nog iets met dat elle lange email adres wat ik eerder heb gepost??

 370. annelies Says:

  super Koen!! we wachten het inderdaad af! ook ik heb mails hier en daar verstuurd! hopelijk komt er iets uit!

 371. Mariel Says:

  Tsja… ook ik was bijna slachtoffer van deze eikel. Heb via Marktplaats kaartjes gezocht voor Soldaat van Oranje.
  Rosanne had er wel… en ja ook ik geloofde erin. Helemaal niet opdringerig maar wel een adres wat ze me doorgaf waar we de kaarten zouden kunnen ophalen. Gelukkig GEEN geld overgemaakt, maar kreeg geen reactie meer.
  Rosanne van Tol
  Nullanderstraat 78
  6461GD Kerkrade

  Echt jammer dat zo’n mensen bestaan… ohh zo zielig wanneer je andere mensen op deze manier dupeert…. belachelijk gewoon.

  Succes Leo en

 372. peter Says:

  Enige tijd geleden ook door onze gemeenschappelijke vriend opgelicht en bedreigd…
  Laat hij nu net de verkeerde getroffen hebben !

  Aangifte van oplichting en bedreiging bij de politie in Nederland is gedaan, België volgt nog.
  “Opgelicht” had zojuist ‘n meer dan luisterend oor en “Undercover In Nederland” is sinds afgelopen week ook in bezit van emailverkeer, blogs en overige relavante sites die de levenswandel van onze vriend en zijn slachtoffers op de voet volgen.
  Iets wat ik trouwens iedereen op deze blog kan aan bevelen; Spam beide programma’s, des te hoger is de kans dat ze er ‘n item van gaan maken…

  Nu weet ik dat onze vriend deze blog volgt, bij deze ‘n boodschap voor je;
  Gezien het feit dat alleen al op deze blog er meerdere mensen zijn die het er niet bij willen en zullen laten zitten, zal het slechts ‘n kwestie van tijd zijn voordat je ‘n meer dan bekende Nederlander wordt omdat jouw tronie zal prijken in de Nederlandse, en misschien ook wel Belgische, huiskamers. Je zult mensen naar je zien staren in het Internet café, ook de receptionisten van de hotels waar je verblijft zullen je net iets langer dan dat het je zint aan blijven staren wanneer je om ‘n Wifi password vraagt.
  Langzaam ga je jezelf, en niet niet geheel onterecht, zorgen maken. We zijn namelijk dichtbij, héél dichtbij…

  Uiteindelijk zal je worden opgebracht en zal je naar je veroordeling opnieuw door behaarde mannen als hun “vriendin” worden toegeeigend.
  Nu is ons rechtsysteem van dien aard dat je waarschijnlijk binnen ‘n aantal maanden je praktijken weer voort zult gaan zetten.
  Weet dat er meerderen zijn die je handel en wandel op de voet zullen blijven volgen en de goedwillende Nederlandse en Belgische burgers zullen waarschuwen voor jouw praktijken, je bent nooit meer alleen !

  Bel nog ‘ns vriend, kunnen hebben we écht ‘n goed gesprek !

 373. leograper Says:

  We wachten met jou in spanning af!

 374. Koen Says:

  zojuist een reactie ontvangen van “undercover in Nederland” ben benieuwd…
  en Wilfred, als je meekijkt/leest (en dat doe je …ellendeling !) je krijgt het heel erg moeilijk !!!!!

 375. leograper Says:

  Tja, dit is inherent aan, willen we zo veel mogelijk mensen waarschuwen, dan moet het zo open mogelijk.
  Ik sta inmiddels met Google op een 2e plek als je op hem zoekt, niet verkeerd, maar ook hij vindt het dus, tja, is niet anders.
  Maar goed daarentegen worden er een heleboel zaken standaard in de log gezet bij reacties, is ook altijd handig mocht je het nodig hebben, toch?
  Dus sowieso neemt hij ons hier al niet in de maling met onjuiste verhalen zoals dat op een forum wel kan…

 376. annelies Says:

  ik heb trouwens nog een sms van hem gekregen, :’das pech! geld weg!! ik had hem gevraagd of hij het geld wilde terug storten, en met de vraag waarom..toen dit antwoord.

  maar hij leest dus ook mee?? ik heb via een ander forum begrepen dat hij zich ook weer heeft voorgedan als gedupeerde, maar dat hij het geld in goede orde weer had terug ontvangen..door vragen en uitpluizen van echte gedupeerden, was duidelijk dat hij het was, en dus ook heel actief aan het meelezen is..

 377. annelies Says:

  ik heb er echt amper van geslapen.. houd je toch heel erg bezig.
  en kan me niet voorstellen dat deze man zomaar nog veel meer slachtoffers kan maken! hoe is het toch
  mogelijk binnen dit rechtssysteem, en hoe kan deze man nog vrij rondlopen??
  lieve allemaal, ik wil me er ook sterk voor maken! deze man moet achter de tralies..

  misschien opgelicht ook even een mail sturen, via radio station’s een oproep doen??
  Hart Van Nederland??

  mijn man kwam er gister nog achter dat er een email gekoppeld was aan zijn nummer,of het nummer waar hij mij mee heeft gebeld..

  02486619632 en daarbij dit email adres> graaf.6w21uq95o6xyh2201jf2tcyvtx6c@zend.nu

  ik heb geen idee waar of van wat het is, maar het stond in mijn smartphone gekoppeld aan dit nummer.
  ik heb verder nog niks van mp of de politie gehoord, maar die zullen inmiddels wel alle aangifte’s behandelen, want er komen er vooral steeds meer bij heb ik het idee..
  vooral de maanden september en oktober schijnen druk te zijn geweest voor Willem.

 378. leograper Says:

  Goed zo Annelies….

 379. leograper Says:

  Jee, ik dacht toen ik deze melding zag ook even dat Wilfred/Willem weer zelf reageerde, bizar hoor..

 380. leograper Says:

  Goed bezig Annelies!

 381. annelies Says:

  aangifte is inmiddels gelukt..

 382. Vera Says:

  waha ook ik ben opgelicht. net zag ik dat iemand was op gelicht met de naam Vera van den Bogaard. maar dat ben ik. Hij gebruikt de gegevens van eerdere slachtoffers!!! misschien kunnen ze hier iets meee doen!!??

 383. annelies Says:

  op mijn fb pagina ook gedeeld.. wel met deze site erbij hoor leograper, zodat mensen kunnen zien wie het is en wat hij allemaal uitspookt..

 384. annelies Says:

  zojuist ook via undercover in nederland een mail gestuurd.. misschien helpt het!!

 385. annelies Says:

  ik kan nu dus geen aangifte doen, omdat de postcode niet klopt..verdorrie, wat kan een mesn toch stom zijn..
  de postcode heeft geen letters.. hoe kan ik nu mijn aangifte plaatsen??
  @ Jacqueline en @ Viresh..beide dezelfde gegevens..

 386. annelies Says:

  ik zie dat deze mafkees de laatste gegevens dus wel vaker gebruikt… van ‘Elly” en “Wout”

 387. annelies Says:

  ohh, mensen..wat voel ik me toch ook vreselijk stom..ik ben er dus ook ingetuimd..
  en natuurlijk nadat ik al geld had overgemaakt..en ik heb hem nog wel aan de telefoon gehad!!!
  onder de naam Wout, en zijn vrouw was Elly..godsamme ik ben zo boos!! ik had namelijk als verassing kaartjes voor k3 willen bestellen, maar helaas was ik te laat..
  op mp heb ik een advertentie gezet dat ik 4 kaartjes zocht, en daar kwam al vrij snel het bericht van ‘Elly’..
  ik vroeg om een foto, omdat ik wilde weten of de kaartjes wel echt waren,,hoe stom kan je zijn..maar heb geen foto ontvangen, en heb mijn telefoonnummer nog gegeven, zodat we even konden praten.. toen kwam ‘Wout”aan bod, en vertelde mij dat zijn vrouw hem had gevraagd om mij terug te bellen..
  ongelofelijk maar waar, na 2 minuten was ik totaal overtuigd van zijn verhaal..en kwamen tot de overeenkomst om de eerste 50 euro te betalen, en als ik de kaartjes binnen had, met bevestiging, want meneer zou ze aangetekend versturen, dan zou ik de resterende 110 euro betalen.. ik voel me zo stom!!
  en dit komt door het feit dat ik hem aan de telefoon nog heb gezegd dat ik zeker wilde weten of het wel oke was allemaal, want het is veel geld.. hij garandeerde mij natuurlijk dat het in orde was.. wat vreselijk deze man..
  hij vertelde mij nog dat hij zelf opgelicht was geweest, voor kaartjes van de Vrienden van Amstel Live, dat hij daar met zijn ouders heen was geweest, maar bij aankomst de kaartjes liet zien, en dat het dus niet echt was..waarop ik nog antwoorde hoe vreselijk dat wel niet was! echt, ik vind dat we deze man moeten aanpakken, ik ben er helemaal beduusd van..
  Kassa, undercover in nederland?? kunnen we niet iets met zijn allen doen!!

  dit zijn de gegevens die ik heb gekregen van deze verschrikkelijke man..

  Annelies

  zoals afgesproken u betaald de eerste 50 euro aan en de resterende 110 euro als je de kaarten met bevestiging binnen hebt

  onze gegevens
  tnv
  W Spren
  Rue de Couvent 12
  4840 Welkenraedt Belgique
  Telefoon 0032486619632

  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Elly

  hoe gaan we deze man opsporen??

 388. leograper Says:

  Er komt zachtjes aan schot in de zaak, volhouden, marktplaats werkt mee en schijnt de politie ook te informeren…

 389. Koen Says:

  deze week nog gebeld met S, hij neemt gewoon de telefoon aan !!! en als je vraagt hoe het er nu mee is,
  kaartjes nog steeds niet ontvangen… begint hij te dreigen naar de POLITIE te stappen wegens stalking !!!
  Dit is recht in de EU, wel CJIB brieven op de mat voor 5 kilometer te hard rijden, maar iemand die honderden
  mensen benadeelt en bedreigt, gaat gewoon zijn goddelijke gang !!!
  Zoals Ferdi al eens betoogde moeten we met een aantal benadeelden een flink gesprek (!) gaan voeren met
  deze griezel…. wie doer er mee ? ik laat het er niet bij zitten……

 390. avdv Says:

  Jacqueline….
  Ik heb de zelfde reactie van marktplaats gehad.
  HOPPA…
  En leograper ik ga je link bekijken voor t adres van de bank.
  Bedankt.

 391. leograper Says:

  Wie had dat gedacht, een bijter op mijn Blog! Zet um op Jacqueline…

 392. Jacqueline Says:

  Leo !!

  We zijn goed bezig man!!

 393. leograper Says:

  Hahaha, jaja, even nog voor de volledigheid, de 1e link kan je beter als
  https://leograper.wordpress.com/2012/10/13/waar-waart-willem-sprengeman/
  plaatsen, want zodra ik weer wat te melden heb over het eea staat er een ander bovenaan.
  Maar goed, dat komt er voorlopig even niet van al was het maar om hier alles bij te houden 😉 wat ik graag doe natuurlijk!

 394. Jacqueline Says:

  Reken maar Leo dat het gaat donderen en bliksemen aan het eind van de tunnel!!

 395. leograper Says:

  Mooizo Jacqueline, er is wat licht aan het einde van de tunnel!

 396. Jacqueline Says:

  Update:

  Mijn reaktie naar Marktplaats:

  Bedankt voor uw reaktie.

  Helaas gebruikt deze persoon vele emailadressen en aliassen

  Ik wijs jullie graag op de volgende links:

  https://leograper.wordpress.com/

  https://leograper.wordpress.com/2012/07/06/grootschalige-oplichter-actief-op-marktplaats/

  http://mpgedupeerden.nl/viewtopic.php?f=110&t=2134&start=250&st=0&sk=t&sd=a

  Zoals u ziet blijft deze man dag in ,dag uit slachtoffers maken.

  Ik kan niet begrijpen dat de politie hier niet op in haakt.

  Ik hoop iets van u te mogen vernemen.

 397. Jacqueline Says:

  Update:

  Bericht van Marktplaats nav mijn melding:

  Via het Meldpunt Internetoplichting van de Politie hebben wij uw melding in goede orde ontvangen, waarvoor hartelijk dank.

  Lees meer over de samenwerking die Marktplaats met de Politie heeft:
  http://marktplaats.force.com/articles/FAQ/Hoe-meld-ik-oplichting-bij-de-Politie-en-Marktplaats-1337682326040/?l=nl_NL

  Hierbij berichten wij u dat wij meerdere meldingen hebben ontvangen ten aanzien van de gebruiker waarop uw melding betrekking heeft. Als gevolg hiervan hebben wij het account van deze persoon geblokkeerd. Tevens zijn de advertenties van de site verwijderd. We kunnen echter geen volledige zekerheid bieden dat deze persoon onze maatregelen niet zal omzeilen.

  De gegevens die Marktplaats van de politie ontvangt worden opgeslagen in onze Transactiegeschillen Database, zodat Marktplaats op efficiënte wijze inzicht kan krijgen of meerdere meldingen van verschillende gebruikers ten aanzien van dezelfde gebruiker zijn gedaan. Bovendien stuurt de Politie automatisch een waarschuwingsbericht naar degene over wie u melding doet.

  Beste mensen, het lastige is dus dat onze vrolijke vriend ontelbare emailadressen gebruikt en ook weer net zo vrolijk nieuwe emailadressen blijft aanmaken.
  Vechten tegen de bierkaai dus.

  We zullen het dus echt niet van Marktplaats moeten hebben…
  Ik sta open voor jullie ideeen…..

  Wordt vervolgd.

 398. leograper Says:

  Precies, nagelen die hap!
  Alle reacties die ik krijg staan hier, op deze manier heeft iedereen er wat aan.
  Krijg ik iets doorgespeeld via iemand of een instantie, dan plaats ik die onder mijn naam als reactie, zet hem op! Leo.

 399. leograper Says:

  Hallo avdv, ik begrijp hier uit dat de digitale internet fraude aangifte dus volstaat?
  Gelukkig is momenteel de IBAN en BIC hot, dus kijk maar even op de volgende link, kan je alle banken terugvinden, BIC volstaat hier:
  http://swiftcode.a1feeds.com/Swift_Code.aspx?Swift_Code=DEUTDEDB390
  Succes verder! Leo.

 400. Jacqueline Says:

  Hoi AVDV.

  Ik hoor graag van je of je van iemand een reaktie krijgt.
  Ik heb zelf aanstaande maandag een afspraak.
  Overigens… mijn dochter was ook gister op zoek naar kaartjes voor de musical wicked.

  Nou jullie raden het al…… HET VISJE hapte WEER !!!!!!
  Waarom kan deze klootzak maar door en door blijven gaan?

  MAAR !!! We moeten volhouden!! Ben desnoods in staat om naar de krant toe te stappen.. kijken of ze eens een leuk artikel hieraan willen wagen.

  Wordt vervolgd!

 401. avdv Says:

  Zeg kan iemand mij vertellen hoe ik er achter kan komen om welke bank t precies gaat.
  Heb namelijk alleen een IBAN en BIC nummer van duitsland.
  Ik ben vanmiddag bij t politie bureau geweest en zij vertelden mij dat alleen aangifte via internetoplichting van de politie voldoende is.
  Alle aangiften via internet komen bij een en daarna zullen ze zien of er daadwerkelijk wat aan gedaan wordt.
  Wel hebben ze aantekeningen gemaakt.
  Nu had ik bij de aangifte van de politie via internet een formulier gekregen die ik op moet sturen naar de desbetreffende bank,maar weet dus geen adres.
  Kan iemand mij daar bij helpen.
  Grt avdv

 402. leograper Says:

  Mooizo, en dat is nou ook verrekte toevallig, want ik heb nog een gratis toegangskaart liggen voor Walibi!
  Stuur me even via de weblog (zie linksboven de tekst: Of stuur me een bericht) een bericht met je adresgegevens, dan stuur ik hem naar je op, voor € 10 is hij van jou!
  Ennu, pas als je hem in de bus hebt mij een bericht sturen, laat ik je weten waar je de € 10 heen kunt sturen…ok?

 403. Viresh Kewalbansing Says:

  Wat een goede site is dit!
  Ik ben deze week voor Walibi kaarten al een keer opgelicht, bijna nog een keer opgelicht! Dankzij deze site is het niet gebeurd.

  Dit is zijn email die ik heb gehad :
  ——————–
  zoals afgesproken u betaald de eerste 50 euro aan en het resterende 70 als je de kaarten met bevestiging binnen hebt
  onze gegevens
  tnv
  W Spren
  Rue de Couvent 12
  4840 Welkenraedt Belgique
  Telefoon 0032486619632
  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

  stuur je een mailtje als je 1e deel betaald hebt met je adres zodat ik kan opsturen.
  Groeten
  Elly en Wout

  —————————–

  Wat een klootzak is dit zeg!! Heb zo een idee dat wij voor niets aangiftes doen.

 404. Jacqueline Says:

  Update!!

  Aanstaande maandag afspraak bij de politie voor aangifte op het bureau.

  wordt vervolgd…………

 405. Jacqueline Says:

  Update!!

  Slechts een eenvoudig oproepje op Marktplaats was alweer voldoende om onze beste vriend te laten happen!!
  Op de vraag om kaarten voor Andre Hazes de Musical kreeg ik al snel antwoord.
  Rara van Wie??? Ja Bingo!!!! Hij is het nog niet afgeleerd.

  Deze keer gebuikte hij de volgende gegevens:
  EMAILADRES: edaele@rocketmail.com
  Mails waren ondertekend door Elly Daele.

  W Spren
  Rue de Couvent 12
  4840 Welkenraedt Belgique
  Telefoon 0032486619632
  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Elly

  Wordt vervolgd!!

 406. leograper Says:

  Goede info, dank!

 407. leograper Says:

  Is het niet zo dat jouw Browser dit (verkeerd) onthoud?
  De 1e keer dat je op een wordpress blog reageert wordt je email adres wel bewaard, maar voor zover ik weet alleen gebruikt ter verificatie, zodat ik je reacties niet iedere keer goed hoef te keuren.
  Ik heb dus niet jouw email adres, en kan dat ook niet in mijn Blog veranderen…

 408. leograper Says:

  Wow, het loopt nu even storm Jacqueline (ea hier).
  Ik heb dit alles gestart toen ik nog werkloos was, en had toen veel meer tijd om op het eea te reageren ed.
  Nu heb ik aanzienlijk minder (lees, heel weinig) tijd, maar probeer zeker van tijd tot tijd dit te volgen.
  Aan de andere kant heb ik ook al het eea gestart, zoals emails naar instanties.
  Ben dan ook blij dat ik zie dat jij ea wat stokjes overnemen en aanvuren, perfecto!
  Ik zal wat minder op de reacties kunnen reageren, maar bij deze alvast iedereen bedankt voor het meedenken meedoen en meebijten! 😉

 409. Jacqueline Says:

  UPDATE..

  Het volgende artikel kwam ik zojuist tegen op de site van TROS OPGELICHT :

  Bent u opgelicht, bijvoorbeeld bij een aankoop via internet? Doe dan altijd als eerste aangifte bij de politie.

  Niet gewillig…..
  Helaas zijn niet alle politiekorpsen altijd even gewillig om uw aangifte aan te nemen en sommigen zullen u zelfs (proberen te) weigeren. Soms vertellen ze mensen dat het gaat om een ‘civiele zaak’ en verwijzen hen naar een advocaat. Soms zegt een agent zelfs dat iemand maar beter naar Opgelicht?!, Radar of een ander televisieprogramma kan stappen, in plaats van de politie.

  Verplicht….
  Maar onthoud; aangifte doen is erg belangrijk voor de verloop van de zaak en een opsporingsambtenaar is verplicht is om uw aangifte op te nemen! Alleen als op voorhand en zonder nader onderzoek duidelijk is dat er geen sprake is van een strafbaar feit, hoeft hij dit niet te doen. Als een opsporingsambtenaar weigert een aangifte op te nemen, kunt u schriftelijk een klacht indienen bij de klachtencoördinator van het betreffende politiekorps.

  Dus mensen….. ZET UM OP!!

 410. Jacqueline Says:

  Leo, iedere keer als ik een reaktie post dan staat mijn emailadres vekeerd en moet ik het handmatig aanpassen. Oplossing ?

 411. Jacqueline Says:

  Wat fijn om te horen dat er meerdere mensen nu heel actief bezig zijn om deze oplichter erbij te lappen!

  We houden vol hoor!!

  Ik hoop dat jullie ook net als ik dit gepost hebben op jullie facebook, met het verzoek dat zoveel mogelijk mensen het bericht willen delen!

 412. Lyanne Says:

  Goed bezig allemaal! Laten we hopen dat we die oplichter zsm te pakken
  krijgen en boeten zal hij!

 413. AVDV Says:

  You go girl….ik heb donderdag middag een afspraak met de politie die wouden er wel meer van weten

 414. Yvonne Says:

  Ook ik ben vorige week voor € 30,– opgelicht door deze man.
  Ik had € 30,– overgemaakt voor kaartjes voor het dolfinarium. Kaartjes nooit gehad natuurlijk en op mail wordt niet meer gereageert.
  Onderstaand alle gegevens van deze hufter! Hopelijk wordt hij snel gepakt. Het ergste vind ik nog niet eens het geld maar het idee dat je opgelicht bent!
  Nu dus de betreffende mail:

  OK je betaald 30 euro en ik za het vandaag opsturen als je je adres doormailt.

  tnv
  H Spren
  Nullanderstraat 78
  6461GD Kerkrade
  Telefoon 0049-15214686870

  Bankgegevens, zijn duits
  zowel ik als mijn man werkt dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Roseanne Spren-van Tol

 415. Jacqueline Says:

  Hoi Leo,

  Ik heb maar 1 link gestuurd, andere link zal ik ook nog verzenden.

  We houden contact!!

  En inderdaad……WE BIJTEN ONS VAST HIERIN!!!

 416. leograper Says:

  Wat mij betreft heeft hij inmiddels aan ons hier een aantal bijters die niet loslaten…

 417. leograper Says:

  Mooi zo meid! We duimen met je mee!
  Vergeet niet beide links te vermelden, deze waarop je reageert, en de 1e met een bloemlezing aan info qua adressen….

 418. Loekie Says:

  Deze oplichter wordt echt wel een keer gepakt, is het niet door de politie dan wel door iemand die hij benadeeld heeft. Het is echt niet zo dat hij zo slim is dat hij niet te traceren is. Een keer krijgt hij de verkeerde tegenover zich.

 419. Jacqueline Says:

  Beste mensen,

  Vandaag heb ik contact gehad met de redactie van Undercover in Nederland.
  Ik ga zometeen een heel gedetailleerde mail sturen en zal ook de link van deze pagina doorgeven.
  Laten we hopen dat we op deze manier verder komen om dit gespuis te pakken te krijgen.
  Wordt vervolgd……………………..

 420. leograper Says:

  Inderdaad mensen, allemaal reageren als het kan…

 421. leograper Says:

  Ah, dat zal het ‘probleem’ zijn, ik heb idd nu 2 items, de laatste om het wat overzichtelijk te houden, ik stel voor dat iedereen over gaat naar het nieuwste bericht, want daar zat ik ook steeds de nieuwste gegevens…

 422. leograper Says:

  Aangifte etc, lees verderop hoe en wat..succes..

 423. leograper Says:

  Vreemd, alles is in orde bevonden, zal zo eens kijken naar instellingen WordPress….

 424. leograper Says:

  Je was net te snel denk ik, ik heb hem even tijdelijk linksboven gezet, gaat snel weer weg, anders krijg ik nog meer spam binnen…

 425. Jacqueline Says:

  Hierbij de link van Undercover in Nederland……
  AUB mensen , maak een melding over deze klootzak!

  http://www.sbs6.nl/programmas/undercover-in-nederland/overig/tips

 426. Jacqueline Says:

  avdv, Ik zie nu dat je zowel hier als op de blog waar waart Willem berichten kunt posten.
  IK LAAT HET ER NIET BIJ ZITTEN!!

  We moeten allemaal een front vormen want als éénling sta je nergens!!

  Worgt vervolgd…….

 427. avdv Says:

  dus vandaar zo nog maar eens.
  Ik had dus via marktplaats een advertentie geplaats dat ik 2 kaartjes zocht van de musical Andre H.
  Hij heeft daarop gereageerd en ik ben er dus ook in getrapt heb m 65,00 betaald de KL….Z..
  Ik zal al zijn gegevens hier even plaatsen.
  tnv
  H Spren
  Nullanderstraat 78
  6461GD Kerkrade
  Telefoon 0049-15214686870

  Bankgegevens, zijn duits
  zowel ik als mijn man werkt dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Roseanne Spren-van Tol
  Wat ik nog wel even wil zeggen is dat je een aangifte kunt doen via internet maar ga aub ook naar t politie bureau bij je in de buurt en geef daar ook aangifte.

 428. avdv Says:

  Ja ik had op de site geschreven over de kaartjes van andre h maar ik zie t ook niet staan.

 429. Jacqueline Says:

  Ik zie geen mailknop

 430. leograper Says:

  Je bedoelt dat je een bericht van hem hebt op je Gsm, maar het hier niet kan plaatsen?
  Leg dit ook maar wat nader uit in de mail…

 431. leograper Says:

  Je moet iets preciezer zijn, berichten op mijn weblog, sommige reacties? Klik anders op de mail knop op de weblog, kunnen we het daar uitzoeken, anders ontmoedigd dit wellicht de meelezers,…

 432. Jacqueline Says:

  Via mijn gsm kan ik wel een bericht lezen dan avdv, die kaarten voor de Hazes musical gekocht heeft, maar kan het niet hier op de site lezen

 433. Jacqueline Says:

  Leo hoe kan het dat ik sommige berichten niet kan lezen?

 434. leograper Says:

  Goed zo meis! Ik neem nog even contact op met mijn buurtagent, want ik meende toch echt dat digitaal volstaat, want net als bij vele andere wijken KAN je hier niet meer langs voor een aangifte…

 435. leograper Says:

  Donders zeg, idd ik las het net al bij Jac. met z’n allen naar het bureau…

 436. leograper Says:

  Ik zeg doen…!

 437. Jacqueline Says:

  Hoi Lian,

  Spijt me om te horen dat er zelfs bij de politie niet serieus iets aan gedaan wordt.
  Hoe dan ook … ik geef niet op!

  Morgen neem ik nogmaals contact op met de politie. Ook Alberto Stegeman en Tros opgelicht ga ik nogmaals op de hoogte brengen.

  Het gaat mij niet eens om het geld wat ik kwijt ben,maar puur om principe.
  Vandaar dat ik me hier helemal in vast ga bijten.

  Ik ga ook mijn rechtsbijstandverzekering raadplegen. Kijken of zij mij verder kunnen helpen als de politie niets doet.
  We houden contact oke?

 438. Lian Says:

  Beste Jacqueline,
  Ik ben ook opgelicht door deze man en ging naar het politiebureau om aangifte te doen..daar werd me verteld dat aangifte op het bureau niet ging. Ik moest ook naar mijnpolitie.nl om daar aangifte te doen. Toen heb ik dat dus gedaan en inderdaad..met die aangifte, of melding zoals je zei, wordt niets gedaan. Echt verschrikkelijk dat deze man maar door en door kan blijven gaan!

 439. Jacqueline Says:

  Digitale aangifte ,waarin je dus een zaaknummer krijgt is blijkbaar alleen maar een MELDING.

  Een aangifte op het politiebureau doe je pas nadat je eventueel benaderd wordt door de politie om persoonlijk aangifte te komen doen.
  Beste Leo, zoals je al merkt…er gebeurt niets!

  Vandaar mijn verzoek aan alle gedupeerden om een aangifte op het politiebureau te doen!

 440. leograper Says:

  That’s the spirit!

 441. leograper Says:

  Ik meende dat digitaal aangifte hetzelfde was, dat zouden dan dus 2 verschillende dingen zijn mag ik hopen, want mijn schoondochter, die dus ook slachtoffer is heeft netjes een zaaknummer ed gekregen..
  Dus naast de aangifte van Internetoplichting ook echt aangifte doen, dit is toch de digitale vorm van aangifte doen?

 442. Jacqueline Says:

  Ik kom nog even terug op mijn eerder geplaatste artikel.

  Gister heb ik via http://www.mijnpolitie.nl aangifte gedaan van internetoplichting. Heb via de mail een aangiftebewijs gehad.
  Zojuist belde ik naar de politie met de vraag wat er nu verder met mijn aangifte gaat gebeuren.
  Het nummer wat ik op mijn aangiftebewijs heb staan kwam niet in de database van de politie voor!

  Nu blijkt dus dat wanneer je via http://www.mijnpolitie.nl aangifte doet,dit eigenlijk aleen maar een MELDING is.
  De politie kijkt of er meerdere meldingen over een bepaald persoon binnenkomen en ondernemen dan eventueel pas aktie.

  Gedupeerden zullen dan pas een oproep krijgen om op het politiebureau aangifte te komen doen.
  HIer ga ik dus niet op zitten wachten,want dan kan ik volgens mij BLIJVEN wachten!!
  Als er al zoveel meldingen over deze viezerik liggen waarom kan hij dan gewoon door blijven gaan met zijn praktijken? Er wordt dus waarschijnlijk NIETS gedaan met alle meldingen!

  Daarom wil ik alle gedupeerdenr verzoeken, aansporen om op het politiebureau aangifte te doen.

  Kom op mensen…..dit kan toch gewoon niet!!!!!!

 443. Jacqueline Says:

  Ik laat het er niet bij zitten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 444. leograper Says:

  Das een behoorlijke sloot met geld zeg, zoals ik tegen eenieder roep, aangifte en alles bewaren, deze man gaat een keer opgepakt worden, kan niet anders…

 445. Jacqueline Says:

  Ook ik ben opgelicht!!!

  Via Marktplaats was ik op zoek naar concertkaarten voor de Vrienden van Amstel.. Ik was heel blij dat ik al heel snel een mail kreeg dat hij mij 4 kaarten tegen kostprijs kon bieden.

  Omdat ik ook een adres en telefoonnummer kreeg kwam het uiterst betrouwbaar op me over.
  Ik heb een bedrag van €270,- naar een Duits bankrekeningnummer overgemaakt.
  Kreeg nog heel netjes een mail dat de kaartjes aangetekend zouden worden opgestuurd.

  GEEN KAARTEN ONTVANGEN DUS!!

  Nu achteraf kom ik er dus pas achter met een enorme oplichter te maken te hebben. Ik heb inmiddels aangifte gedaan bij de politie,maar als ik alle eerder reakties lees denk ik dat dat niet veel gaat uithalen.

  HIeronder volgens een aantal mails die hij me stuurde vanuit het emailadres : rosannevantol@rocketmail.com

  * wij hebben 4 veld kaartjes 26-1 deze kun je overnemen gr Rosanne
  * Zaterdag 26 Januari, Echte kaarten, wij wonen in Kerkrade. Ja ik kan aangetekend opsturen
  gr Rosanne
  * Vanavond lees ik de mail niet meer als je interesse hebt lees ik je mail morgenvroeg of je kunt even bellen
  Nullanderstraat 78
  6461GD Kerkrade
  Telefoon 0049-15214686870
  * H Spren
  Nullanderstraat 78
  6461GD Kerkrade
  Telefoon 0049-15214686870

  Bankgegevens, zijn duits
  zowel ik als mijn man werkt dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Roseanne Spren-van Tol

  VIEZE VUILE KLOOTZAK IS HET !!!!!!!!!!

  Ik hoop van lotgenoten iets te vernemen zodat we ons allen sterk kunnen maken om dit gespuis te pakken te krijgen.

 446. leograper Says:

  Lijkt inderdaad grotendeels op de andere verhalen, neem de nieuwe naam over, bedankt!

 447. Jeltje Says:

  Jee deze man wordt stinkend rijk van al die mensen die te goed van vertrouwen zijn. Ook wij zijn opgelicht, gelukkig alleen een aanbetaling gedaan voor Engelse voetbalkaartjes die wij zochten op Marktplaats. Als ik alles inéén had betaald was ik wel 180 euro lichter geweest. Heb zelfs nog zo’n 20 minuten aan de telefoon gesproken met meneer, hij kwam inderdaad heel betrouwbaar over, wat een gluiperd! Hij vermeldde bij ons in België te wonen, in Duitsland te werken bij de Deutsche Bank en zijn vriendin zou Miranda Looijen heten. Ik heb het verhaal al gemeld bij de Deutsche Bank. Zijn gegevens:
  H Spren
  Rue des Martyrs 48
  4800 Verviers
  Telefoon 0049-15775636444
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Deze man houdt echt niet op, een paar maandjes cel doet hem heus niks. Ik hoop dat iemand hem eens goed aanpakt…

 448. geert Says:

  Dag Vera (Willem?) zet hier even je adres neer dan kom ik het tweede gedeelte met alle plezier contant afleveren.

 449. leograper Says:

  Kijk eens mensen wie hier reageert, meneer Vera! Hij schijnt ook ineens tijd over te hebben….

 450. Vera Says:

  Die Leoooooooooooooo zeg, naast zijn werk voor mercedes benz dealer[denk dat we die maar eens gaan bellen] heeft Leooootje nog genoeg tijd voor zijn bloggiessss

 451. leograper Says:

  Jij ook bedankt voor je input!

 452. Jacqueline Says:

  Ook mijn dochter en ik zijn er goed van vertrouwen deze week ingetuind, voor kaartjes voor het Concertgebouw in Amsterdam. De man was ook vervelend toen mijn dochter hem belde. Hij bediende zich inderdaad ook van een vrouwennaam met email adres mirandalooijen@ymail.com.

  Deel van de email wisseling:

  Ik zal het aangetekend opsturen. dat kan ik gratis vanaf het werk euro. 200 euro
  totaal dus waarvan 100 aanbetaling en restant na ontvangst.

  Als je nog vragen hebt kun je even bellen , je kunt een kopietje van de 1e
  betaling doormalen stuur ik het morgen aangetekend op vanaf het werk,
  heb je het zaterdag of maandag

  onze gegevens
  tnv
  H Spren
  Florianweg 19
  52223 Eschweiler Deutschland
  Telefoon 0049-15775636444

  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Miranda Looijen-Spren

  Hij gaat heel geraffineerd te werk. Wij zouden eerst de kaartjes op het adres in Duitsland gaan ophalen, waarna hij terug mailt dat zij het weekend “naar hun ouders in België gaan”. Toevallig is hij net iedere keer weg op het ogenblik dat je wil komen, en het tijdstip dat je niet kan, is hij er wel.

  Ik hoop hiermee anderen te waarschuwen.

 453. leograper Says:

  Graag gedaan hoor, en weinig moeite, alhoewel, er komen steeds meer reacties, maar maakt niet uit, het enige frustrerende is dat de politie ea niets van zich laten horen…

 454. Koen Says:

  gisteren een brief van de politie waarin zij aangeven het onderzoek naar S te heropenen ! mijn aangifte was in april van dit jaar (2012)…! hij gaat gewoon door…en als ze hem pakken gaat hij 2 maanden zitten (is al gebeurd in 2010)
  en gaat vervolgens vrolijk verder ! de man verdient een vermogen tax-free van ons goedgelovige burgers.
  gelukkig door fora als dit wordt het hem wel lastiger gemaakt, dank daarvoor !

 455. leograper Says:

  Hallo Roland, de email wisseling die je er bij stopte was goed bedoeld, maar veel te lang, en ik denk dat de meesten het op dezelfde manier zijn ondergaan.
  Wel aangifte doen en de originele mails bewaren hè….

 456. Roland Says:

  Ik ben ook opgelicht door deze meneer.
  Ik heb hem 1 keer aan de telefoon gehad en dat klonk vertrouwd.
  Niemand die hier is ingestonken is dom.
  Deze man is een professional.
  We zijn met z’n allen mensen die vertrouwen hebben in anderen, en zo hoort het eigenlijk te zijn. Alleen leven we helaas in een wereld waarin een enkele mensen met verkeerde bedoelingen dankbaar misbruik maken van dat vertrouwen. Deze meneer gaat uiteindelijk gewoon de bak in. Daar hoort hij thuis.

  Groet.

  Roland

 457. leograper Says:

  Check ook even een verse post (https://leograper.wordpress.com/2012/10/13/waar-waart-willem-sprengeman/) van vandaag, die ik heb gemaakt nav een voorzetje van een gedupeerde, waar ik ook jou gegevens bij heb geplaatst, is het allemaal weer net even wat overzichtelijker, toch?

 458. leograper Says:

  Toe maar, nu word mijn Blog al opgewaardeerd naar een Forum 😉
  Dank voor de waardevolle gegevens Miranda, gooi ze er gelijk bij!

 459. Ingridst Says:

  Ik ben er net niet ingetrapt dankzij jullie forum! Alvast mijn dank!

  Op dit moment kan hij me helpen aan kaartjes voor Soldaat van Oranje en schrijft zijn mails onder het pseudoniem mirandavandervlis@ymail.com.

  Deze gegevens heeft hij aan mij verstrekt:

  H Spren
  Nullanderstraat 56
  6461GD Kerkrade
  Telefoon 004915214686870

  Bankgegevens, zijn duits
  zowel ik als mijn man werkt dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Miranda van der Vlis

  Ik ben weer zwaar teleurgesteld in de mensheid. Pffffffff

 460. leograper Says:

  De bewijzen stapelen maar door, en voor mijn/ons gevoel gebeurd er helemaal niets met dit soort criminaliteit.
  Alle bekende organisaties laten stuk voor stuk de boel de boel, Marktplaats durft/wil niet, de Politie houd zich afzijdig, gaat niet in op emails, geile (red mijn dit, opgelicht dat, etc) reageren niet, te laag blabla gehalte waarschijnlijk, niet pijnlijk genoeg zeker, wat een maatschappij denk ik wel eens…

 461. leograper Says:

  Helaas, toch weer, idd aangifte, en iedereen Marktplaats onder druk zetten dat ze een gedeelte van hun startpagina gaan gebruiken om voor deze lowlife(s) te waarschuwen….

 462. leograper Says:

  Jawel, weer een positieve erbij, mooi zo, ik hoop dat vanaf nu het tij keert! Bedankt voor de gegevens!

 463. jeymara Says:

  Helaas, ook ik ben genept ivm een concert kaart Symph. in Rosso Doe Maar, ik heb meteen aangifte gedaan, doordat hij mij ook nog eens belde (nummer onbekend) en dreigend overkwam, voor mij een goede leer om nooit meer betalingen over te maken naar zowel buitenland als binnenland. Ik ben ook helemaal genezen van Marktplaats!! Wel een waarschuwing gehad, maar pas een aantal dagen later…te laat dus….. onderstaande gegevens heeft hij mij gemaild en telefoonnummer klopt ook nog.

  emailadres: veravandenbogaard@ymail.com

  H Spreng
  Rue des Martyrs 48
  4800 Verviers

  Telefoon 0049-15775636444

  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

 464. inge Says:

  Vandaag opgelicht door deze man. Hij noemt zich nu Bart, mailadres: mirandalooijen@ymail.com
  Ging om Radiohead kaarten.

  In mail stond dit:
  Ik zal het aangetekend opsturen.via DHL spoed zending heb je een dag later dus Vrijdag afleverdatum.
  totaal dus 140 waarvan 70 aanbetaling en restant na ontvangst.

  Als je nog vragen hebt kun je even bellen , je kunt een kopietje van de 1e
  betaling doormalen .

  onze gegevens
  tnv
  B Spren
  Florianweg 19
  52223 Eschweiler Deutschland
  Telefoon 004915775636444

  Bankgegevens, zijn duits
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Miranda Looijen-Spren

  Inmiddels is hij ons aan het bedreigen met aangifte omdat we hem bedreigd zouden hebben. Onvoorstelbaar.
  Wij gaan van de week aangifte doen.

  Gr
  Inge

 465. Roel Says:

  Vandaag bijna opgelicht… maar dankzij deze site geen geld verloren!
  Ik was op zoek naar kaarten voor een Gala feest via Marktplaats.
  Daarop vrijwel direct een reactie gekregen van ene Miranda en Bart met email mirandalooijen@ymail.com

  Uiteindelijk kreeg ik het volgende betalingsverzoek;
  onze gegevens
  tnv
  HB Spren
  Rue des Martyrs 48
  4800 Verviers
  Telefoon 004915775636444

  Bankgegevens, zijn duits
  zowel ik als mijn man werkt dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390
  Groeten
  Miranda Spren-Looijen

  Op de site https://www.mijnpolitie.nl/miocheck.shtml zie je via het IBAN nummer ook dat er iets niet klopt.

 466. leograper Says:

  Mooi zo, steeds meer mensen doen wijselijk eerst een zoekopdracht, het tij lijkt wat te keren, bedankt voor je bijdrage..

 467. Andreas Says:

  Vandaag hebben ze bijna mijn zus opgelicht.

  Ze reageerden op een advertentie van mijn zus voor live tickets voor de voice.

  Ze mailden onder de volgende naam: Miranda Looijen-Spren mirandalooijen@ymail.com

  Mijn zus kreeg argwaan bij het duitse bankrekeningnummer, mijn vader had er wel vertrouwen in. Ik kwam toevallig thuis en vertrouwde het gelijk niet. Ik heb het IBAN nummer gegoogled en kwam hier uit. We hebben gemaild dat we reeds waren voorzien. De volgende reactie kwam terug:

  ‘Dat dacht ik al, ik maak melding bij MP wegens onbeschofte handel, en mijn zwager werkt bij de politie.
  Wat een onbeschofte trut ben jij zeg.

  Ik hoop dat je binnenkort een zeer ernsitige ziekte krijgt’

  Wij zijn gelukkig geen slachtoffer geworden maar ik krijg hier wel jeukende handen van. Jammer dat er zo weinig mogelijkheden zijn om deze mensen aan te pakken!

 468. leograper Says:

  En iedereen moet bij Marktplaats pleiten voor een deel op de pagina met waarschuwingen…

 469. leograper Says:

  Precies!

 470. Ernie Says:

  Goed zo!!! Ik denk dat we met z’n allen zo veel mogelijk mensen moeten waarschuwen, ik gun hem geen enkele euro!!

 471. Monique Says:

  Ik heb vandaag heel veel mensen gewaarschuwd op Marktplaats en gelukkig voor veel mensen kwam de waarschuwing op tijd. Ik hoop echt dat deze kerel opgepakt wordt. Iedereen moet aangifte doen hoor!! Hoe meer hoe beter!

 472. leograper Says:

  Slim! Moet eigenlijk standaard zijn, iemand heeft iets, tonen die hap!

 473. Jeffrey Says:

  Kirsten Remmers inderdaad!

  Ik ben er niet op in gegaan, aangezien ‘zij’ niet aan mij eisen wilde voldoen.

  Ik vraag altijd een foto op van de kaarten met ID kaart. Dan kan je zien dat diegene echt kaarten heeft en zijn of haar ID prijs wilt geven over internet.

 474. leograper Says:

  Jammer en helaas, maar idd aangifte deze vent (en vrouw) moet(en) echt een tijd brommen…

 475. leograper Says:

  Het gaat maar door, maar ook die niet bedonderd zijn/worden, positief!

 476. leograper Says:

  Mooi zo, steeds meer reacties van mensen die niet bedonderd worden!

 477. Bram Says:

  Vera van den Bogaard heeft mij ook geprobeerd op te lichten. Precies zelfde beschrijvingen als hierboven.

  Emailadres: veravandenbogaard@ymail.com

  Woont, zegt ze, in Verviers (Belgie). Opvallend zijn de Duitse woorden in de emailconversaties (wat weer wijst eerdere berichten).

  Gelukkig heeft ze mij niet op kunnen lichten, doordat ik er door iemand van dit forum op werd gewezen.

  Vriendelijke groet,

  Bram

 478. Monique Says:

  Vandaag bijna opgelicht door deze klootzak. Gelukkig op tijd gewaarschuwd door een oplettende Marktplaats bezoeker die zelf is opgelicht. Nogmaals hartelijk dank hiervoor!! Deze man (begreep ik later) deed zich voor als Vera Vandenboogaard met e-mailadres veravandenboogaard@ymail.com en reageerde op mijn advertentie waarin ik vroeg om 4 Efteling-tickets. Inderdaad ook het verhaal van wonen in Belgie en werken in Duitsland waardoor ‘haar’ rekeningnummer ook een buitenlands nummer betrof. Kwam heel vriendelijk en begripvol over, nu de helft en na ontvangst de andere helft. Ik stond echt op het punt om geld over te maken toen ik het ‘waarschuwingsmailtje’ ontving!! Anders was ik echt mijn geld kwijt geweest. Deze man MOET gepakt worden!!!

 479. Geral Says:

  Ook ik ben opgelicht onder de naam Kirsten Sprenge-Remmers. Zojuist melding gemaakt bij de politie. Vind mezelf zooooo stom dat ik er ingetrapt ben!!!

 480. leograper Says:

  Mooi streven, het is een uitstervend ras, mensen die mensen belangeloos helpen.
  Op de één of andere manier schieten de statistieken hier sinds eergisteren omhoog, goede ontwikkelingen, nu maar hopen dat men zoekt voordat men betaald.
  Ik heb er bij Marktplaats al meerdere keren voor gepleit dat men een stukje inruimt waar men waarschuwt voor dit soort irritante figuren, tot op heden helaas niets.
  Ik roep dan ook iedereen hier op dit ook tegen Marktplaats te roepen, succes verder!

 481. Ernie Says:

  Er moet echt iets aan gedaan worden, ik waarschuw mensen al die op marktplaats tickets zoeken, als nu meer mensen dit ook doen ,dat scheelt alweer

 482. leograper Says:

  De man verblikt of verbloost niet, heeft totaal geen normen en waarden…

 483. leograper Says:

  Ik wacht op antwoord nav een mail naar de RIO (Regionale Indicatie Organen) die onder de Politieacademie vallen, tot op heden is het stil…

 484. Jeanpierre van ede Says:

  Ik ben ook de sigaar door Kirsten remmers.kaartjes Disneyland Parijs en 50 euro aanbetaald naar hetzelfde laatste bankrekeningnummer,telefoonnummer,en adres in Verviers.ik heb hem die opneemt met Wout gebeld en krijg drijgsmsjes over mijn vrouw.wat een zieke geest en kan hij met deze gegevens banknr niet opgepakt worde.

 485. Ernie Says:

  Mijn verhaal is precies hetzelfde, hij had kaartjes van Wlibi voor ons. Kregen ook een mail van marktplaats en ook hij zei tegen ons dat het woensdag een feestdag was.

  Ik heb net een nieuwe acount aangemaakt en gevraagd om efteling kaartjes, kreeg een mail van Vera vandenboogaard met hetzelfde adres en telefoon nummer. onderstaande stuurde ik hem:

  ‘Goh das toevallig………………..zelfde adres en telefoonnummer dan de kaartjes van Walibi die je aan mijn vriend verkocht hebt!!! Heb je aandelen in kaartjes of zo??? ‘

  Als antwoord kreeg ik:

  ‘Je bedoelt Kirsten? Nee, wij hebben inderdaad ook nog 5 kaartjes efteling, maar wacht maandag even af dan heb je ze van Walibi, weet je ook direct dt wij betrouwbaar zijn.’.

 486. lyanne Says:

  Top Bart!Was ik zelf maar zo slim geweest!Ik kon niets vinden van deze….zieke man!

 487. Christina Says:

  Had ik deze site maar eerder gelezen! Ik ben er deze week ingetrapt met kaarten voor het Junior Songfestival. Vandaag kreeg ik een mail van Marktplaats met de waarschuwing voor KRemmers en dat ze het account van deze gebruiker wegens veiligheidsredenen hebben verwijdert. Na dit mailtje heb ik de man gebeld en gevraagd of dit betekende dat ik mijn kaartjes niet zou krijgen. “Nee hoor”, was het antwoord. Marktplaats verwijderde wel vaker accounts van mensen uit het buitenland, zei hij. Hij had de kaartjes vandaag op de bus gedaan, en niet gisteren zoals beloofd, omdat het gisteren in Duitsland een nationale feestdag is. Morgen of overmorgen zal ik de kaartjes in de bus hebben.
  Ik had hetzelfde adres,telefoonnummer en banknummer als de meneer hierboven gekregen, alleen was het van W Sprenge en heette de mevrouw inkwestie Kirsten Sprenge-Remmers.

 488. Bart Says:

  Haha. Bart is de naam. Vera zijn schuilnaam. Kopie van zijn mail.

 489. leograper Says:

  GOEDZO Vera! Prima de luxe, ik hoop dat zoveel mogelijk personen dit onder ogen krijgen!

 490. Bart Says:

  Bijna was ik ook de lul. Vanmiddag advertentie geplaatst op Marktplaats voor Wackenkaarten. Metalfestival in Duitsland. Direct reactie. Bijna te mooi om waar te zijn voor een festival dat net is uitverkocht. Afgesproken via mail dat we vanwege de onderlinge afstand (Friesland-België) ik eerst de helft zou betalen en hij vervolgens de kaarten zou opsturen. Mailcontact was trouwens vrouwelijk. Het mooiste komt nog. Hij belde me op om te vragen of ik altijd zo goed van vertrouwen was. Of ik alles wel even had gegoogled. Slim want nu was mijn vertrouwen in hem natuurlijk helemaal groot geworden. Maar toch de naam door Google gehaald en zie daar, dit artikel dook op. Het hele verhaal klopt! Duits rekeningnummer vanwege werk etc. Dus heb ik hem gebeld en met dit verhaal geconfronteerd. Half uur aan de telefoon gehangen totdat hij mij voor oplichter uitmaakte! Eerst had hij steeds superslimme antwoorden klaar maar toen ik hem vroeg hoe het bedrijf heette waar hij de tickets had gekocht begon hij te stamelen. Als laatste test vroeg ik hem om een kopietje te sturen van de Lieferschein die bij de tickets zat. Kleine moeite dacht ik en voor een bedrag van in totaal 760 euro zeker de moeite waard. Toen ontplofte hij dus helemaal en begon mij uit te schelden voor oplichter. Ik heb hem weggedrukt. Net nog smsje met “Lekker beleefd” van hem. Oppassen dus! Hier zijn gegevens die hij bij mij gebruikte:

  H Sprenge
  Rue des Martyrs 48
  4800 Verviers

  Telefoon 0049-15775636444

  Bankgegevens, zijn duits
  zowel ik als mijn man werkt dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE88390700240001260561
  BIC DEUTDEDB390

  Groeten
  Vera vanden Bogaard-Sprenge

  En oh ja, zijn telefoonnummer: +4915775636444

  Smste me nu net dat ik niet moet wagen zijn adres te openbaren op internet want hij heeft m’n adres. Ja, en ik die smsjes.

 491. Lyanne Says:

  Hoi,

  Zoals ook eerder al beschreven maakt deze meneer gebruik van namen van mensen die hij eerder opgelicht heeft!Hij verdraaid de namen dan wel een beetje. Wat is deze man ziek.
  Hopelijk wordt hij eerdaags gepakt.
  gr Lyanne

 492. leograper Says:

  Dank je voor deze gegevens, en idd, het gaat maar door.
  Ook Marktplaats wil niet meewerken, en verschuilt zich achter allerlei zaken.
  Ik heb er voor gepleit om een lijst met duistere figuren te laten plaatsen, of iig een soort van waarschuwing.
  Helaas…

 493. Lian Says:

  Ook ik ben opgelicht door deze man. Echter had ik contact met zijn vrouw: Lianne Sprenge-Buwalda noemde zij zich. Ik had een advertentie op Marktplaats geplaatst voor 2 kaartjes voor de musical Wicked. Zij gaf als reactie dat ze er 2 had t.w.v. €70,-.

  In de mail stond het volgende:
  tnv
  W Sprenge
  Rue saint-remacle 18
  4800 Verviers
  Telefoon 0032-486619632

  Bankgegevens, zijn duits
  mijn man werkt dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE72660908000008456275
  BIC GENODE61BBB

  Echt niet te geloven hoe deze man het maar voor elkaar blijft krijgen!!

 494. leograper Says:

  Het blijft maar doorgaan, bedankt voor de info, en aangifte doen hoor! Succes…

 495. Lydia vd Weide Says:

  Ook ik ben het haasje. Niet te geloven dat ik erin gestonken ben.

  Beste Lydia

  totaal prijs word 85 euro waarvan 42,50 aanbetaling, ander 42,50 euro na ontvangst van de aangetekende zending, aangetekend versturen kost niets voor ons kan vanaf het werk.

  onze gegevens

  tnv
  M Sprenkelmann-Rijnen
  Florianweg 15
  D-52449 Eschweiler Deutschland
  telefoon 004915214147111

  Bankgegevens, zijn duits
  wonen werken dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE62300501101006446460
  BIC: DUSSDEDDXXX

  Graag even een bevestiging , als 1e betaling gedaan is
  Marjon Sprenkelmann-Rijnen

 496. leograper Says:

  De man blijft maar ongestoord bezig, om gestoord van te worden, succes, en ajb aangifte doen…

 497. John Says:

  Hallo,
  Ben dus ook de klos merk ik nu.
  2 concertkaarten besteld en reeds betaald voor de prijs van 110 euro.

  De gegevens die ik kreeg zijn:

  Sprenkelmann
  Florianweg 15
  D-52449 Eschweiler Deutschland
  telefoon 004915214147111

  verder werd er verteld:
  Bankgegevens, zijn duits
  wonen werken dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE62300501101006446460
  BIC: DUSSDEDDXXX

  Graag even een bevestiging , als betaling gedaan is
  Petra Sprenkelmann-Donderwinkel

  Dus ben er vol ingeluisd en er erg ziek van !!

 498. leograper Says:

  Sorry, was iets te snel met reageren, absoluut aangifte doen, er zou volgens onze buurtagent al een landelijke zaak gestart zijn.
  Betaal- email- en andere bewijslast bewaren of schermafdruk maken en meesturen met de aangifte, succes, Leo.

 499. leograper Says:

  Hartelijke dank voor je meer dan volledige uiteenzetting! Succes verder…
  Groet, Leo.

 500. Elvira Says:

  Hallo,
  Ook ik ben opgelicht door deze man.Wij voor een bedrag van €120,- voor 2 voetbalkaarten voor Ajax-Manchester City Champions Leagu voor a.s. 24 oktober 2012. Vreselijk!!!. Het verhaal van meneer H. van Dam mails van Marianne van Dam klonk allemaal zeer oprecht en eerlijk. Ik moet me geen zorgen maken zodra het geld binnen is zal hij het gelijk aangetekend via zijn bedrijf versturen. Ik heb het geld overgemaakt naar een Duits bankrek.nr zie onderstaande bericht

  Beter dan deze rekening gegevens te gebruiken, gaat sneller,

  Goedemorgen

  zoals afgesproken hierbij onze gegevens,

  totaal 120 euro, aangetekend versturen kan ik gratis vanaf het werk.

  onze gegevens

  tnv
  H van Dam
  Florianweg 15
  D-52449 Eschweiler Deutschland
  004915214147111

  Bankgegevens, zijn duits
  wonen werken dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE72660908000008456275

  BIC GENODE61BBB

  Graag even een bevestiging , als betaling gedaan is
  Marian van Dam

  Hoop dat ze deze oplichter heel snel oppakken!!! En mensen houd deze man heel goed in de gaten!!

  Kan ik aangifte doen via het internet of naar de Politie?
  Bedankt,

 501. leograper Says:

  En ook jij bedankt voor het melden! Weet niet of je het helemaal (het is intussen al flink wat) hebt doorgelezen, maar vooral aangifte doen hoor…

 502. Lyanne Says:

  Hallo,

  Ook wij zijn opgelicht door deze man.Wij voor een bedrag van €110,- voor 2 kaarten van soldaat van oranje voor d.d.14/9.Heel zuur. Het verhaal van meneer Rijnen of dhr.Sprenge of hoe hij zich ook noemt klonk allemaal zeer oprecht en eerlijk. Ik heb het geld overgemaakt naar een Duits bankrek.nr zie onderstaande bericht.
  T.n.v

  H Sprenge
  Florianweg 15
  D-52449 Eschweiler Deutschland
  telefoon 004915214147111
  Bankgegevens, zijn duits
  wonen werken dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE72660908000008456275
  BIC: GENODE61BBB

  Houdt deze man goed in de gaten.Trap niet in deze man, een gewaarschuwd mens telt voor 2!

 503. leograper Says:

  Alhoewel ik redelijk vasthoudend en positief ingesteld ben vrees ik dat je wel eens gelijk kunt hebben, want alhoewel mij is toevertrouwd dat er een zaak gaande is, zie of hoor ik weinig tot niets, we wachten af, bedankt voor je input!

 504. Koen Says:

  er liggen honderden aangiftes tegen deze man ! er gebeurt niets…in 2010 heeft hij 2 weken vastgezeten en daarna is hij spoorloos (in justitie jargon zonder vaste woon of verblijfplaats).
  De prioriteiten van de politie (in alle EU landen in ieder geval !) liggen anders, iedere dag worden er mensen doodgeschoten of doodgestoken , recentelijk nog een aantal mensen bij Annecy in Frankrijk. We hebben open grenzen in de EU (lang leve Schengen) en dus zwerven er criminelen rond die ongrijpbaar zijn.
  Wilfred is een kleine vis en gaat vrolijk verder met zijn bedrijf , een prive detective had hem in 3 dagen opgespoord en belandde vervolgens in de cel wegens STALKING !
  laat het rusten en neem je verlies ! waarschuw iedereen die je kent ook via social media, dat is alles wat je kunt doen. En blijf aangifte doen, er komt een dag dat er actie wordt genomen…….(kan 2030 worden 😉 )

 505. leograper Says:

  En bedankt voor je info Wouter, en zo Dombo ben je niet hoor, als je alles hier nakijkt, er zijn gelukkig nog zat die in 1e instantie in het goede van de medemens geloven.
  Succes!

 506. dombo Wouter Says:

  Deze dombo is er ook ingetrapt!! Even snel tussendoor op werk afgehandeld, maar niet bij stil gestaan omdat relatief klein bedrag was (60 euro). Deze persoon gaat zo sluw te werk!! Geeft zelfs een telefoon nr waarop hij, zij, handlanger bereikbaar is. Persoon werkt nu onder naam Tanja Machielsen uit Duitsland. Overige info:

  T. Machielsen
  Florianweg 15
  D-52449 Eschweiler Deutschland
  telefoon 004915214147111

  Bankgegevens, zijn duits
  wonen werken dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling
  aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen

  IBAN: DE62300501101006446460
  BIC: DUSSDEDDXXX

 507. leograper Says:

  Ferdi, ik hoop voor je dat dit gaat lukken, maar ik zou dan één of ander medium aanschrijven die er dan bij kunnen zijn, van bijv programma’s als Kassa enz.
  Weet niet of iedereen hier terugkomt om nieuwe reacties te bekijken, mogelijk is het beter om bij Kassa iets te starten?
  Succes!

 508. FerdiV Says:

  Ik ben ook opgelicht door deze man. Maar omdat oplichters als deze slecht worden opgespeurd, wil ik zelf iets gaan doen. Ik heb een idee om hem te kunnen ontmoeten. Graag reacties van mensen om samen iets op te zetten. Ik pik dit niet. Het gaat echt om 10.000den euros.

 509. leograper Says:

  Afijn, meneer heeft dus zijn ‘werkterrein’ tijdens de vakantie (tijdelijk?) verlegd naar Nederland?
  Wellicht werd de grond te heet onder zijn voeten in België.
  Op dit moment ben ik zelf even druk met het eea, maar van mij mag je allerlei linken erbij plaatsen waar die adressen ed te vinden zijn, vermits ik dit al niet in het artikel had staan, zet um op!

 510. Christey Says:

  ik heb net de ip adresse van de mails opgespoord. Ze komen uit lelystad.. Bij de haringweg en spieringweg in de buurt maandag morgen was de laatste mail ik had ook een ip adres van die hele lijst van opgelicht.nl of iets 1 daarvan kwam uit antwerpen bij de quellinstraat uit de buurt het precieze adres kan k steeds niet vinden maar toch wel erg dat ik als burger al zover kan komen hoever moet de politie wel niet kunnen komen. Hoop echt dat Roberto steegmans snel contact met me opneemt en onder ogen ziet dat dit een sirieuze zaak is. Groetjes

 511. leograper Says:

  Helaas, nog één, van de inderdaad velen intussen.
  Dank voor je actuele informatie, hoe meer hoe beter, ik probeer er nu achter te komen hoe ik contact kan komen met degene(n) die het landelijke onderzoek doen.
  Gezien de laatste paar reacties heeft de man dus meer problemen dan alleen mensen zonder spijt te belazeren…
  Wordt vervolgd…

 512. Christey Says:

  Nou ik ben opgelicht door deze meneer.. en vond het ook nog grappig ook achteraf ging hij me ook nog bedreigen dat ik een ‘kut’ kind was en dat ik op me rug moest gaan liggen voor de kaarten, hij ging heel kinderachtig doen aan de telefoon. heb er de hele nacht van wakker gelegen over wat meneer sprenger tegen mij zei en dat het hem ook nog niks intresseert wat hij doet met mensen. Ik ben maar 18 jaar Ik heb ook een mail na roberto steegman gestuurd hoe we hem misschien kunnen pakken. Hier moet iets aan gedaan worden zoveel slachtoffers dit kan niet meer Het bovenstaande nummer van 004915213350692 heb ik hem gister nog opgesproken waarnaar hij dat nare tegen mij zei.. Ik heb op internet gevonden dat zijn Vrouw Lina sprengeman hier ook een rol in speelt. Hij reageert vooral bij mensen die een gezochte advertentie erop hebben dan is hij natuurlijk de reddende engel die zogenaamd de kaarten enz heeft, Het is een prof want ik had er als eerste niet achteruit gehaald dat deze Mevrouw wat achteraf een meneer bleek te zijn zoiets zou doen. We moeten samen spannen als het nodig is. als ik nog meer belangrijke informatie vind zal ik het even posten ik ga zoveel mogelijk informatie verzenden. Endat er snel actie komt

 513. leograper Says:

  Alles helpt Johann, hoe meer info hoe beter, ook jij succes…

 514. leograper Says:

  Bedankt voor de info, en aangifte doen hè!

 515. christey roberts Says:

  ik ben ook de dupe van willem geworden….. hij gebruikte bij mij de naam marianne hendriksen, gruftgasse 18, d-47533 kleve, 0049152-13350692, email mariannehendriksen@ymail.com…… ik hoop dat hij vlug wordt gepakt!!

 516. Johann Says:

  Dag Leo,

  Dank voor je reactie.

  Ik ben een maand op vakantie geweest, dus ben niet met hem in contact geweest. IUk heb vanochtend geprobeerd te bellen maar het toestel staat uit.
  Ik heb eind Juni een paar keer met hem gesproken. Het stomme is dat we eerder al een betaling hadden doorgevoerd, maar het geld terugkregen omdat de bankrekening geblokkeerd was.. En toen opnieuw geld overgemaakt naar een andere bank ook in Duitsland.

  Helaas..

  Ik zal nog een keer naar de politie gaan, want vorige keer vertelde ze me dat ik er niets tegen kon doen.

  Met vriendelijke groet,

  Johann Schuur

 517. leograper Says:

  Hallo Johann, het is iedere keer weer treurig om te zien dat hij maar actief blijft.
  Maar er is hoop, alle email verkeer bewaren, mocht je een gesprek op kunnen nemen, prima.
  Direct aangifte doen bij de Politie, er is al een zaak lopende vernam ik pas, hoe meer hoe beter, en meer kans op vervolging.
  Is dit van recentelijk, dus klopt zijn nummer nog?
  Sterkte, Leo.

 518. Johann Says:

  Ik ben ook opgelicht door deze ‘Marcel van Egmond’. Ik wilde kaartjes kopen voor Rock Werchter voor mijn Canadese vriendin. Hij heeft ons de kaarten aangeboden, omdat zijn vrouw, Ingrid van Egmond, naar Indonesie ging voor een week en daardoor niet naar Rock Werchter kon. We hebben via een andere manier nog kaarten kunnen krijgen, maar helaas 235 euro verloren.

  Ik zal hier alle gegevens geven die ik van hem heb gekregen:

  ‘ marcel en ingrid van egmond
  schellerweg 53
  d-52223 stolberg rheinland
  telefoon 0049-15211985936

  bankgegevens, zijn duits ivm werkgever commerzbank dus in duitsland
  toelichting, buitenland betaling aanklikken, land bank duitsland invullen en iban en bic invullen
  iban de42390400130271264400
  bic cobadeff390′

  004915211920264’

  Hij zegt dat hij aangifte tegen mij heeft gedaan onder ‘stalking’ omdat ik hem 60 keer heb gebeld en een paar keer met hem heb gesproken

  Ben naar de politie en de bank geweest, maar zij kunnen niets voor me doen omdat het een civiele zaak is.

  Graag reactie!

  Johann Schuur

 519. leograper Says:

  Net als alle anderen, aangifte doen bij de politie.
  Zie de vorige reactie, de man zit zat in 2010 al eens in België in de cel!

 520. leograper Says:

  Mooizo! Dan kunnen de mensen nu hopelijk wat geld terug gaan zien, tenminste als dit een recent artikel is, die (2000) doet haast vermoeden alsof dit dus al weer 12 jaar geleden is, heb intussen al de Gazet gevraagd om commentaar…
  In Nederland loopt er sinds kort een (gerechtelijk) onderzoek naar hem, zo hebben wij dit weekeinde vernomen.
  Hartelijke dank voor deze waardevolle en hoopgevende informatie!!!

 521. Marlous van Raalte Says:

  Ik ben ook opgelicht door deze man onder de naam peggyschreuder@ymail.com. We twijfelden omdat het naar Duitsland overgemaakt moest worden, we wilden het eerst niet doen, maar omdat we zo graag naar het concert van keane wilden hebben we het uiteindelijk toch gedaan. Ik begrijp nu niet dat ik dit bedrag overgemaakt heb. Aan de telefoon werd hij de 2e keer boos op mij omdat ik die dag wel 15x had gebeld, heb nog wel excuses aangeboden. Vervelend telefoongesprek. Ik zag vervolgens op Internet dat hij een mailadres onder mijn naam had aangemaakt (Marlous van Raalte).

 522. Okkie van den Broeck Says:

  Dit artikel even gekopieerd uit een (oude?) Gazet van Antwerpen:

  Nederlander die internetfraude pleegde in cel
  inShare023/07/’10 Antwerpen (2000) De Nederlander Wilfred of Willem Sprengeman. zit in een Antwerpse cel op verdenking van internetfraude. Hij maakte honderden slachtoffers in Nederland én een tiental in Vlaanderen.

  Dominique Reyniers van het Antwerps parket bevestigt de aanhouding van de man. “Hij werd aangehouden in het kader van een gerechtelijk onderzoek dat op 6 juli werd opgestart. De tenlasteleggingen luiden valsheid in geschrifte, oplichting en witwas”, aldus Reyniers.

  Forse sommen
  De man bood via het internet zaken aan die te maken hadden met reizen of het bezoek van pretparken. Hij liet de mensen fors betalen maar van de beloofde diensten kwam niets in huis. Op Nederlandse websites werd zijn naam al een paar jaar in verband gebracht met internetoplichting. Dikwijls ging het om forse sommen. “Deze man heeft al veel op z’n geweten”, staat op één van de sites te lezen.

  AK

  inShare0

 523. leograper Says:

  Helaas, en inderdaad weer een andere pseudoniem, wat een vervelend mannetje.
  Intussen is het artikel ook door een kennis die in Brussel heeft gewerkt gedeeld, in de hoop en met de reactie of haar vrienden dit ook willen delen.
  Ik denk dat we allemaal heel erg goed op moeten letten, iemand die nog maar 1 à 2 weken op Marktplaats zit is op zich niet verdacht, maar wel apart…

 524. kaatje Says:

  Helaas was ik ook het zaadje, hij speelde het onder de naam Pieter Landman en Sanne Landman. Hij gebruikte het mailadres sannelandman@rocketmail.com. Ik heb je blog gedeeld via facebook, hoop dat meer mensen hem door gaan sharen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: