Montel Furious maar niet Fast


Vandaag net als gisteren weggeweest voor een nieuw aan te schaffen bank.

Net als de vorige keer komen we elkaar (lees: Linda komt mij) tegemoet in de keuze, ik mag de soort, in dit geval hoekbank, van het Chaise Longue soort bepalen, en Linda kiest de kleur, leer of stof (leer dus) enz, oftewel eigenlijk gewoon de rest uit, waar ik dus geen verstand van heb.

Nadat we gisteren een aantal winkels waren langs geweest en meenden dat het de Milano bij de Zuiderster moest worden, bleken thuisgekomen de maten net verkeerd uit te komen, aan de ene muur uitstekend en de andere perfect.
Vandaag dus de volledige Capelle XL weer eens bezocht, en jawel, we waren allebei onder de indruk van de Montèl Furious.
Zij bestaan 25 jaar, en ter ere daar van zouden we een kwart bank gratis krijgen, maar dan moeten we wel eerst een hele bestellen.

De maten zijn echt mooi aan, op beide muren sluit hij nagenoeg naadloos aan, alleen, tja, dan komt de kleur om de hoek kijken, en moet de bank de competitie aan met de muren (soort van wit), vloer (white polished), en de tafel van travetin, die speciaal voor de gelegenheid geschuurd zou moeten worden.

 Ik heb een paar van de stalen er bij gedaan, en vraag aan hen die ons interieur kennen, geef Linda een voorzetje, wat voor kleur zou je kiezen? Helaas valt de levertijd wat tegen, de bank wordt in China gemaakt, en daar vieren zij het nieuwe jaar ietsjes later, hierdoor zou de aflevertijd wel eens 16 weken kunnen gaan bedragen!

Advertisements

9 Reacties to “Montel Furious maar niet Fast”

 1. leograper Says:

  Mooi dat alles goed is gegaan en de bank bevalt.
  Vwb die kruimels, dat is dus gelijk een dikke no-no naar mijn zoon met zijn serial ontbijt 😉
  De communicatie is idd nihil, ook een uiteindelijke reactie op het info adres op meubelstatus, moest 2x een bericht versturen, en kreeg toen een standaard, week22 antwoord.
  Mijn vrouw realiseerde zich trouwens dat we begin (1e dag van) week 3 besteld hebben, en men het toen over 16 weken had, dus dat zou eigenlijk week 19 moeten zijn, vandaag maar eens langs voor het verhaal erachter.
  Er veranderd trouwens helemaal niets op meubelstatus, en dat heeft de verkoper wel aangegeven.
  Heel veel plezier met je grande furious, en zodra wij hem hebben denk ik dat ik er een extra post tegenaan gooi…
  Groet,
  Leo.

 2. Esther Says:

  Hallo Leo

  We hebben de bank inmiddels gekregen. De bezorgers waren vakbekwaam, precies en netjes. De bank zit superlekker en is echt megagroot (wij hebben een 2-persoons hoek met daaraan een 2-persoonsbank met daaraan de loungesofa, dus 6/7 zitplaatsen). Wel moet ik eerlijksheidshalve zeggen dat er veel kruimels blijven zitten in de gecappitoneerde zitting, dus iets vaker de bank stofzuigen… Het initiatief van bellen ging trouwens van onszelf uit en niet van Montel, hoor ! Je moet idd die website http://www.meubelorderstatus.nl in de gaten houden, want daarop staat wanneer je bank komt en daar kun je ook zelf een leverdag inplannen. Succes en hou ze maar kort, hoor ! Veel plezier straks met jullie bank !

  Groetjes van Esther

 3. leograper Says:

  Donders, moet er niet aan denken zeg, 22 weken, grofweg 5 1/2 maand, zou het juni worden.
  Heb jij eigenlijk wat aan die pagina gehad?
  En ze hebben je dus 2 weken van te voren gebeld, dit even als leidraad…

 4. Esther Says:

  Bedoelen ze niet 22 weken in plaats van levering week 22, ha ha ? Wij hebben een zwarte besteld. Ik vond de witte ook erg mooi, maar te besmettelijk met twee wilde jongens van 7 en 9 jaar oud ! Ik hou je op de hoogte ! Jullie ook succes !

  Groetjes Esther

 5. leograper Says:

  Wow, dat is dus 2 weken meer dan dat wij te horen hebben gekregen, als ons dit ook overkomt wordt het eind mei ipv midden mei.
  Ik heb al weer even niet via meubelorderstatus.nl meer gekeken, want die site ligt er om de haverklap uit.
  Eerst schrok ik toen ik het zag, maar later bleek dat ze het simpelweg niet goed op orde hebben met die site.
  Voor ons is nog steeds week 22 de planning, want ik heb maar om een reactie gevraagd op de website, toen deze het wel deed.
  Ook wel enigszins teleurstellend is dat de verkoper zei dat je kunt zien hoe ver ze met je bank zijn, en dat hij bijv klaar staat voor verscheping, niks, gewoon een veredelde koop bon.
  Laat maar weten als je hem hebt, ook ik houd je op de hoogte hier, 2 weten/kunnen meer dan 1.
  Trouwens, welke kleur had je genomen, wij hadden eerst Taupe, en zijn later omgegaan naar Nude…
  Succes!
  Leo.

 6. Esther Says:

  Nou Leo, we hebben bericht gekregen ! Wij krijgen de bank op 11 april, na 18 weken levertijd. Nou maar hopen dat het de moeite van het wachten waard is geweest. Hebben jullie al bericht gehad ?

  Groetjes Esther

 7. leograper Says:

  Hallo Esther (geen bekende van mij),

  We hebben vanzelfsprekend navraag gedaan, sterker nog, men kwam er zelf mee op de proppen, want de chinezen (waar de bank vandaan komt) hebben in januari hun nieuwjaar gevierd en dan zijn ze dus 2 volledige weken vrij, hebben ze jullie dat dan niet verteld?
  Wij hebben week 22 als afleverweek, duurt in ons geval dus maximaal 20 weken, was even slikken, maar het is dan ook wat we beiden graag willen.
  Zal ook eens gaan bellen om na te gaan hoe lang het nog gaat duren.
  Mocht je nieuws hebben zou ik het leuk vinden als je het weer onder het artikel plaatst!

  Groetjes,
  Leo.

 8. Esther (geen bekende van jullie) Says:

  Let op dat je navraag doet over de levertijd. Wij hebben deze bank op 7 december 2011 besteld en toen kregen we te horen dat er maximaal 14 weken levertijd zouden zijn. Er zijn inmiddels 12 weken verstreken, dus heb ik Montel klantenservice deze week eens gebeld en ik kreeg te horen dat de bank half april verwacht wordt ! Geen 14, maar nu al 19 weken levertijd !

 9. Maureen Says:

  Mijn moeder stemt ook voor donker !
  haha


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: